Előzenekart keresnek a Tankcsapdának – pályázat

Pályázatot hirdet zenekarok számára a Budapest Open Road Days 2024 fesztivál. A nyertes az idén 35. jubileumát ünneplő Tankcsapda előzenekaraként lép fel június 29-én a Műegyetem rakparton megrendezésre kerülő Budapest Open Road Days fesztivál nagyszínpadán.

Előzenekart keresnek a Tankcsapdának – pályázat
Fotó: Tankcsapda

Tankcsapdát állít a Budapest Open Road Days fesztivál a Műegyetem rakpartra

A Budapest Open Road Days fesztiválon adja első budapesti nagykoncertjét idén a 35 éves Tankcsapda. A június 27-29. között megrendezésre kerülő fesztivál helyszíne a Műegyetem rakpart lesz, a Petőfi híd és a Szabadság híd között.
 
A Tankcsapdának Pesten megjelent az isten

A Tankcsapdának Pesten megjelent az isten

Új dallal és a hozzá tartozó videóklippel jelentkezett a Tankcsapda. A ’Pesten megjelent Isten’ c. dalt élőben először, a Budapest Parkban hallhatják a rajongók szeptember 22-én.
 
 
Fotó: Nagyházu Dávid

Ebből dalt kell csinálni – egy évig készült a Tankcsapda új száma

Kilenc hónap után új dallal és videóklippel jelentkezett a Tankcsapda. Az ’Ez a nap az a nap’ a végleges hangzását és szövegét, sőt még a címét is több mint egy év után nyerte el.
 
A Tankcsapda kitartott az Alcohol mellett

A Tankcsapda kitartott az Alcohol mellett

Még tavaly decemberben indult útnak az Alcohol zenekar, hogy a Tankcsapda vendégeként néhány városban feltüzelje a közönséget a Tankok színpadra lépése előtt. Olyan jól sikerült ez a kooperáció, hogy január 20-tól ismét közösen keltek útra, és egészen múlt hétvégéig tartott...
 
Fotó: Görögh Attila

Egy Tankcsapda-klipet kapott 65. szülinapjára Mucsi Zoltán

Új dallal jelentkezett a Tankcsapda: s rögtön klipet is csatoltak hozzá. A Carpe Diem klipjét Görögh Attila (Atus/ex-koncert.hu) rendezte, a főszerepre a Jászai Mari-díjas színészt, Mucsi Zoltánt kérték fel, aki a zenekar egy kisfilmjében már felbukkant tavaly.
 
Fotó: Bánki Nyár (Neoton, 2021.)

Nem csak fesztivál, hanem Bánki Nyár is lesz a tónál

Pénteken kezdődik és két hónapig tart a Bánki Nyár rendezvénysorozata színházi előadásokkal, koncertekkel, sporteseménnyel. A bánki tó víziszínpadán fellép többek között Charlie, Kovács Kati vagy a Tankcsapda, továbbá lesz dzsesszkívánságműsor és stand up is.
 
 
Fotó: Oláh Attila

Tankcsapda, L.L. Junior, LMEN PRALA, Elefánt: övék a WMMD Digitális Zenei Díj

Idén immár másodszor adták át a WMMD Digitális Zenei Díj nevű elismeréseket, amelyeket a zenei streaming területén 2021-ben kiemelkedő eredményeket elért produkciók kapták.
 
RockMobil – így jótékonykodik a Tankcsapda

RockMobil – így jótékonykodik a Tankcsapda

Ez itt a reklám helye lesz, normál esetben nem közölnénk a hírt, bármennyire is tiszteljük a benne szereplő zenekarokat – de mindannyian tisztában vagyunk azzal, hogy napjainkat és a mögöttünk levő két évet a legnagyobb jóindulattal sem nevezhetnénk normálisnak.
 
A 2022-es Campuson a Nagyerdei Stadion már teljesen körüljárható lesz

A 2022-es Campuson már teljesen körüljárható lesz a Nagyerdei Stadion

Az idei "népszámlálás" szerint 2021-ben 87 ezren vettek részt a fesztiválon, melynek nyitását nagy várakozás előzte meg mindenki részéről, hiszen a koronavírus-járvány miatt két éve nem volt nagy nyári fesztivál Magyarországon. A Campus volt az első, amelyet négy teljes értékű...
 
Egy kocka a klipből

Klipben is emléket állított elhunyt rajongóinak a Tankcsapda

A ’Nincsenek szavak’ klipjének dalát még 2019-ben a ’Liliput Hollywood’ albumra rögzítette a zenekar, két tragikus körülmények között elhunyt rajongó emlékére. A klip nekik állít emléket, sajnos Robi és Kata halála mellett Liginek is, a zenekar idén elhunyt barátjának.
 
Fotó: Rosta Márk

A Budapest Parkban október közepéig tart az indián nyár

Ha szomorúak vagyunk attól, hogy vége a fesztiválszezonnak, vagy az idő szomorú, mint mondjuk ma reggel, a Budapest Park még egy darabig pumpálni tud a közönségbe egy kis szabadtéri életerőt, aztán úgyis jön egy hosszú bezárt rész, már ami a klubszezont illeti, nem a covidot...
 
Fotó: Budapest Park

Tankcsapda – az első 10 év (koncertkisregény)

Mivel számomra a Tankcsapda életművéből nagyjából az első 10 év az, ami értékelhető (na jó, legyen 12), már tavaly is kíváncsi lettem volna erre a koncertre, de aztán a Parkba szervezett, évtizedekre bontott tematikájú koncertsorozatot a covid miatt kissé módosították.
 
A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek