Szeretetszédelgők a Zene Házában

Szeretetszédelgők a Zene Házában

Müller Péter Sziámi december 8-án tartotta legújabb lemeze – a Szeretetszédelgő – bemutatóját a Magyar Zene Házában. A koncerten a legújabb dalok mellett régi slágerek is felcsendültek.
 
A Trottel punkzenekar az Ikarus Művelődési Ház előtti cukrászda mellett – jobbról a második Rupaszov Tamás, a könyv egyik szerkesztője. Fotó: Urbán Tamás/FORTEPAN

Először a véradás, aztán a pogó: könyv a magyar punkzene nyolcvanas évekbeli történetéről

A címben idézett felszólítás szombaton hangzott el az A38-on Szendrey Zsolt szájából, aki a Jerabek Csaba 60. szülinapjára egybegyűlt népes közönség előtt lépett fel a BTK zenekarral.
 
 
Koreai indie rock, igazi hangszerekkel, kiváló minőségben – a THE ROSE Budapestre jön

Koreai indie rock, igazi hangszerekkel, kiváló minőségben – a THE ROSE Budapestre jön

A "koreai zenekar" ebben az esetben nem a klasszikus K-popot jelenti, hanem négy tehetséges hangszeres zenészt, akik főként angol nyelvű dalokat játszanak és szinte mindannyian kiválóan énekelnek. A The Rose nevű koreai zenekar Dawn To Dusk elnevezésű turnéja 2024. március 17-én érkezik...
 
 Los Gringos 30

Los Gringos 30

30 éves jubileumát ünnepli a Los Gringos együttes, a dél-amerikai zenét játszó legendás hazai formáció egykor a Fonó megnyitó rendezvényén is fellépett, most nagyszabású műsorral, több vendéggel térnek vissza erre a színpadra december 2-án.
 
A fotó illusztráció.

Három év vágányzár után újra robog a Mikulás Expressz

Idén újra útra kel a Mikulás Expressz a Vasúttörténeti Parkba, ahol Alma-koncerttel, bűvészelőadással, adventi kézműves foglalkozásokkal, játékokkal és korlátlan kerti vasutazással várják az érdeklődőket december 2-án.
 
Közeleg a nap, amikor BFZ zenészei belevetik magukat a budapesti éjszakába

Közeleg a nap, amikor BFZ zenészei belevetik magukat a budapesti éjszakába

Idén már hetedik alkalommal telnek meg klasszikus zenével Budapest felkapott kávézói, pubjai. A rendezvény idén a 150 éves Budapest születésnapját is ünnepli, ezért a fellépők köre a kezdeményezés történetében először nemzetközivé válik.
 
 
Szeretetszédelgő: új lemezét mutatja be Müller Péter Sziámi a Zene Házában

Szeretetszédelgő: új lemezét mutatja be Müller Péter Sziámi a Zene Házában

Szeretetszédelgő címmel új albumot jelentet meg a hazai underground ikonikus alakjának formációja, a Müller Péter Sziámi AndFriends. Sziámi olyan együttesekben vált híressé, mint a korai Európa Kiadó vagy az URH, de szerzőtársával, Gasner Jánossal Sziámi néven is koncerteztek....
 
Solti János és Karácsony János indahauz

Solti János és Karácsony János indahauz

A "Kiállítás Exkluzív" sorozatban legendás előadók kapcsolódnak történeteikkel a Zene Háza "Nekünk írták a dalt!" című magyar poptörténeti kiállításához. 2023. december 15-én a legendás LGT legendás zenészei lesznek Jávorszky Béla Szilárd rocktörténész vendégei.
 
Fiatal zenekarok jelentkezését várja a Carson Coma

Fiatal zenekarok jelentkezését várja a Carson Coma

Fennállásának ötödik évét ünneplő zenekar meghirdeti támogatói programját, az "I. Carson Coma Palántaprogramot", amelyben egy kezdő zenekar számára ajánlja fel egy nagylemeznyi hangfelvétel ingyenes elkészítését.
 
Fotó: Asaf Avidan/FB

Asaf Avidan szólókoncertet ad a Zene Házában

Asaf Avidan izraeli dalszerző-előadó öt évvel az utolsó szólóelőadása után ismét egyedül tér vissza a színpadra, új - Ichnology Solo Tour – című koncertsorozata alkalmából. December 14-én érkezik a Zene Házába –a koncert hamar megtelt.
 
Itt a soha vissza nem térő lehetőség!

Itt a soha vissza nem térő lehetőség!

Október 14-én este hétkor az ARSO-székházban a kortárs zene kerül tehát terítékre. Az Alba Regia Szimfonikus Zenekar 2023/24-es kortárs zenei évadának első interaktív koncertjén a magyar zeneszerzés három különböző generációjával ismerkedhet meg közönség.
 
Fotó: Bonga (FB)

Októberi ötös, avagy sembától Omegáig: a szerk. ajánlata a Zene Háza aktuális műsorából

Lassan beszorulunk a házakba: a klubszezonnak a (jelenlegi) nyárias idő ellenére csaknem vége. A zewnének azonban soha. A figyelmetekbe ajánlunk 5 programot, amiért szerintünk érdemes kilátogatni a Városligetbe, de több is van ott, ahonnan ezek jöttek...
 
A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek