Ellie Goulding koncertje tavaly (Coachella)

A Coachella is úgy járt, mint a tatai Víz, virág, zene fesztivál

Merthogy azt is először elhalasztották, aztán végleg törölték. Ha az ember belegondol, mi munkájuk lehetett az újraszervezésben... A hatóságok szerint azonban a körülmények még nem teszik lehetővé ilyen nagyszabású, tömegeket vonzó rendezvény megtartását.
 
Fotó: Tom Fisk (Pexels)

Ezt így hogy? A távolságtartás a koncerteken, fesztiválokon megoldhatatlan

A Dalszerzőn megjelent írás a hetek óta tartó dilemmánkra adott választ: az általuk idézett cikk szerint a távolságtartási szabályok betartásával nem lehet gazdaságosan koncerteket, fesztiválokat szervezni
 
 
Hivatalos: elhalasztották Mötley Crüe turnéját

Hivatalos: elhalasztották Mötley Crüe turnéját

Április 8-án üzente egy kommentelő Tommynak, hogy nem lesz turné, de akkor még a dobos határozottan úgy gondolta, hogy de.
 
Fotó: cottonbro (Pexels)

Az embereknek elegük van a Veled vagyunk!-üzenetekből

A Kreatívban összegzett kutatás szerint a fogyasztók már bazira unják a márkák "Veled vagyunk!" típusú kommunikációját.
 
Hans Zimmer új klipjében feltűnik a Lánchíd is

Hans Zimmer új klipjében feltűnik a Lánchíd is

Bár a Lánchíd mostanában nem pont zenei okokból került a lapok címoldalára, ez most az lesz. Hans Zimmer Oscar-díjas zeneszerző Alan Walkerrel közös, „Time" című számához a COVID-19 miatt kiüresedett városokat megjelenítő videóklipet készítettek, amelyben a mi hidunk is felbukkan.
 
Fotó: Korhan Erdol (Pexels)

A világot nem lehet örökre karanténba zárni

Ezt Francesco Vaia olasz orvosprofesszor, a fertőző betegségekre szakosodott római Spallanzani kórház igazgatója mondta a nemzetközi sajtónak, benne az MTI-nek adott közösségi interjúban csütörtökön.
 
 
Fotó: Dürer kert

Kinyitott a Dürer kert – ezeket a szabályokat kell betartanod

Azt nem tudjuk, hogy a többi "kertes" helyszín is hasonló keretek között üzemel-e majd, de akkora különbségek nem lehetnek, mert az alap mindenhol ugyanaz: lassan újra indul az élet, de a vírus még itt van.
 
Fotó: Madonna/FB

Madonna és Sting is nemet mond a vírus előtti életünkhöz való visszatérésre

Kétszáz világhírűművész és tudományos szakember – többi között Madonna, Robert de Niro, Isabelle Adjani,Yann Arthus-Bertrand és Tarr Béla – nemet mond "a visszatérésre a normalitásba" a koronavírus-járvány után. A Le Monde című francia napilapban szerdán közzétett...
 
Fotó: Barba Negra Track

Érdemes ilyen rövid időre kinyitni a szabadtéri koncerthelyszíneket? A Barba Negra válaszol

Meg sok más kérdésünkre is – amit ezennel is köszönünk. A hely szlogenje: "12 hónap zene". Ebből már 2 hónap elment a csendre, és előttünk van még kábé három ilyen... Mi lesz utána? A Koncert.hu felvetéseire Szűcs Mihály, a Barba Negra vezetője reagált.
 
Csodarobot

Klubkoncert-helyszínek, figyelem: jön a vírusölő csodarobot!

Lehet, hogy megvan a koncerttermek vírusmentesítésének csodafegyvere? A japánok megint beelőzték a világot, és saját készítésű robotjuk, úgy tűnik, működőképes. S bár tudjuk, hogy a gyakorlati alkalmazása a szempontunkból több kérdést is felvet, azért eljátszottunk a gondolattal.
 
Fotó: Adam Lambert Facebook

Adam Lambert levetett göncei most aranyat érnek!

Adam Lambert mindig is adott a megjelenésére. Ugyanakkor arról is híres, hogy szeret jótékonykodni. No, most ez a két dolog találkozott, ugyanis elárverezteti régi ruháit – de a bevételt nem fogja megtartani!
 
Fotó: Coachella

Az amerikaiak csaknem fele bevállalná a fesztiválozást a koronavírus-oltás előtt

A Reuters/Ipsos nemrég közvélemény-kutatást készített, amelyben megkérdezték az amerikai állampolgárokat, hogy részt vennének-e tömegrendezvényeken azelőtt, mielőtt COVID-19 oltást kapnának.
 
A Kobuciban bukkan fel a pasi, aki megtalálta Paul McCartney elveszettnek hitt első basszusgitárját

A Kobuciban bukkan fel a pasi, aki megtalálta Paul...

Idén már kilencedik alkalommal rendezik meg Budapesten az országos Beatles találkozót. Az esemény június 16-án lesz az óbudai Kobuci Kertben, a...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Viva La Rock! Pünkösdvasárnap Budapesten koncertezik Marco Mendoza

Whitesnake, Thin Lizzy, Blue Murder, The Dead Daisies, Ted Nugent, Bill Ward, Journey – csak néhány jól csengő név a változatos, 1989 óta tartó karrierből. Marco Mendoza nevével egészen biztosan találkoztak már a rock és a hard rock műfajok hazai kedvelői. Szeret visszajárni hazánkba, szólóban már kilencedik alkalommal tér vissza...

Beton.Hofi alteregója a Szelektorban

Telekom Electronic Beats 2024: pop-, klub- és kísérleti zenei műfajban összesen 34 zene jelenik meg május 24-én, és idén először videó kategóriában is várták a pályaműveket.
Új koncertek