Megvan a három szín: kiteljesítette a trilógiát a Whitesnake

Kék bakeliten jön ki a Whitesnake THE BLUES albuma

Légy boldog, vigyázz magadra, soha ne hagyd, hogy bárki félelemben tartson! – ezzel bocsájtotta útjára a Barba Negra Track közönségét 2019 júniusában David Coverdale. Maga sem gondolta volna, hogy alig telik el egy év, és a szavainak egészen más értelme lesz...
 
Diszgráfiások, fel a fejjel, lehet még belőletek az év dalszövegírója!

Diszgráfiások, fel a fejjel, lehet még belőletek az év dalszövegírója!

A Blikk derítette ki, hogy a szombati díjátadón elismert Molnár Tamás olyan problémával küzdött az iskolás évei során, ami miatt nyelvtanból nem is osztályozták...
 
 
Oscar-díjra jelölt filmzenék TOP 20

A Nine Inch Nails párosa két filmmel is indul az Oscarért

Bemutatjuk a Variety sorrendje szerinti 10 legesélyesebb filmzenét. A zeneszerzők között két filmmel is szerepel a Nine Inch Nails-ből is ismert páros, Trent Reznor és Atticus Ross. 2021. nagy kérdése, hogy az eddig nyolcszor jelölt James Newton Howard végre győzelmet tud-e majd aratni. A...
 
Fotó: Shakira/FB

A zenészek utoljára a hangszerüket adják el

Tartja a mondás, bár az üzenőfali bejegyzések azt tükrözik, akadnak, akik már sajnos itt tartanak. A világsztároknak eggyel könnyebb dolguk van, mást tudnak pénzzé tenni: Bob Dylan, Nile Rodgers, Blondie, Barry Manilow és Neil Young után Shakira is eladta zenéje jogait.
 
Presser Gábor, Bagossy Brothers, Rúzsa Magdi: megvan a Petőfi Zenei Díjátadó időpontja

Presser Gábor, Bagossy Brothers, Rúzsa Magdi: megvan a Petőfi Zenei Díjátadó időpontja

A hagyományos nyári időpont és fesztiválos keretek helyett január 23-án a Duna Televízió kétórás show-jában adják át a Petőfi Zenei Díjakat. A fellépők biztonsága érdekében minden műsorszámot külön rögzítenek.
 
Márciusra halasztották a Grammy-gálát

Márciusra halasztották a megkopott fényű Grammy-gálát

Egyáltalán nem meglepő hír, hogy a január 31-én esedékes díjátadót áttolták március 14-re. Aztán majd meglátjuk, legfeljebb streamelik, ahogy minden mást mostanában.
 
 
 Andrea Piacquadio fotója a Pexels oldaláról

Ösztöndíjat hirdettek fiatal zeneművészeknek

Zenei és előadóművészeti ösztöndíjakat hirdet a Magyar Alkotóművészeti Nonprofit Kft. (MANK) 2021-re, a Fischer Annie zenei-előadóművészeti, a Kodály Zoltán zenei alkotói és a Lakatos Ablakos Dezső jazz előadó-művészeti ösztöndíjakra december 21-től január 31-ig lehet pályázni.
 
Azt hitte átverés, de TÉNYLEG díjat kapott!

Azt hitte átverés, de TÉNYLEG díjat kapott!

Egy interjúra hívták a gyanútlan dj-producert, de a helyszínen „Az év producere díja” fogadta Willcoxot.
 
Egy fél Darwin-díjat azért megérdemel az As I Lay Dying frontembere

Egy fél Darwin-díjat azért megérdemel az As I Lay Dying frontembere

Ahogy arról a fotó is árulkodik, Tim Lambesis kórházba került, és a közösségi oldalán közölt információi szerint hetekig ott is marad.
 
Változtatnának a Fonogram díjon

Lecserélnék a Fonogram díjat

Nem az elbírálás menetén vagy a díjátadón változtatnának – magát a kézzel fogható szobrocskát terveztetnék át (képünkön).
 
 Metzker Viki lett AZ ÉV DJ-je

Metzker Viki lett AZ ÉV DJ-je

A DJ Szövetség idén Metzker Vikit választotta az év mainstream DJ-jének, 2019 "áttörése" pedig Béres Attila, azaz DR BRS lett a szakmai zsűri szerint.
 
Viszlát, 2020! – Komoly basszusokkal pörgünk bele az év végébe

Viszlát, 2020! – Komoly basszusokkal pörgünk bele az év végébe

Ötszámos új kislemezzel csap le 2020-ra a Freakin’ Disco. A zenekar új EP-jén három vadonatúj szám és kettő – saját – remix szerepel.
 
Nevezz meg negyven magyar slágert!

Nevezz meg negyven magyar slágert!

Hogyan születtek a legendás magyar slágerek? Tényleg slágerekről van szó, amikor szó van róluk. S ez nem a szerzőkön múlt. A kötet több...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Ne várd a májust – áttették a Budapest Garden Party Zenei-Gasztrofesztivált őszre

A rendezvény 2024. május 10-12. dátumon szerepelt, de a szervezők ma közleményben tudatták, hogy módosítaniuk kellett: az esemény új időpontja október 4-5-6-a lesz.(FRISSÍTVE)

Eldrogozott évek, átivott hónapok – most vége

Emlékszünk rá... Amikor teljesen szétcsúszva állt a színpadon, és felrohant egy rajongója, hogy dühösen megpróbáljon elzavarni mindenkit, hogy ne nézzék őt... így... Bérczesi Robi első, teljes egészében józanul írt dala most egy videóklip kíséretében debütál.
Új koncertek