Világgazdaság: drágult a fesztiválozás (is)

A gazdasági portál körképet készített a hazai élőzenei rendezvények jegyárairól, megállapításuk szerint harmadával drágultak a bérletek. 20:25 Bad Boys Blue

Fotó: Sziget Festival Official
Gigabíráságot kapott jegyüzérkedés miatt a Viagogo

Gigabíráságot kapott jegyüzérkedés miatt a Viagogo

A fogyasztókat megtévesztő és pszichés nyomás alá helyező, tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatokra hivatkozva rótt 472 millió forintos bírságot a Viagogo jegyértékesítő platform svájci üzemeltetőjére a Gazdasági Versenyhivatal.
 
 João Luccas Oliveira fotója a Pexels oldaláról

A kultúra nélkül nem kecmergünk ki a covidból

Átfogó felmérést készített a kulturális és kreatív szektorról az európai közös jogkezelők szervezete, a kedden publikált tanulmányt az Artisjus tett közzé. Többek között azt is megállapítják benne, hogy a két szektor az európai gazdaság egyik motorja, kulcskérdés az...
 
 
Wendy Wei fotója a Pexels oldaláról

Az élő zenei piac összeomlott

A magyar zeneipar a tavalyi rekorddöntés után idén, a koronavírus-járvány miatti veszélyhelyzetben várhatóan értéke 60 százalékát elveszíti, az élőzenei piac összeomlott – állapítja a ProArt Zeneipari Jelentése, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-nek.
 
A legjobban kereső már nem élő hírességek között 8 zenész van

A legjobban kereső már nem élő 13 híresség között 8 zenész van

Az amerikai Forbes idén is összeállította a kissé bizarr listáját, amin a tizenhárom legjobban fizetett halott híresség szerepel – a magyar Forbes is átvette a cikket, mi pedig őket idézzük.
 
Fotó: Zorall Sörolimpia (2019.)

Most akkor számít vagy sem, hogy elmarad(hat)nak a fesztiválok?

A Magyar Fesztivál Szövetség júniusi adatai szerint a március és augusztus közepe közé tervezett rendezvények 60%-a marad el. Elkészült egy tanulmány, ami a kis- és közepes fesztiválok gazdasági hatását próbálja meg felmérni – a szerzők szerint mindezzel maguk a szervezők...
 
 Photo by Clem Onojeghuo from Pexels

Kisebb és olcsóbb produkciók jönnek majd

"Kicsit olyan ez, mint a futball, az egy hétvégén pályára lépő összes futballista közül csak egy nagyon vékony réteg tagjai keresnek ténylegesen óriási összegeket. A szomorú tény az, hogy csak kevés zenész keresi meg az átlagfizetést" – idézi a 24.hu a brit zenész szakszervezet...
 
 
Fotó: Peter Puskás/Insta

Puskás Petit innentől szólítsátok (vegán magyar) gazdának!

Noha a The Biebers folyamatosan turnézik, Puskás Peti közben iskolába is járt – ennek az eredménye az Instáján látható: okleveles vegán magyar gazda képesítést szerzet, akármit is jelentsen ez.
 
Fotó: ABC News

Van reputációja: Taylor Swift vezeti a legjobban keresők listáját

Taylor Swift a legtöbbet kereső celeb a Forbes magazin friss listáján - számolt be róla csütörtökön a BBC News.
 
Fotó: Forbes

Az amerikai álom: az első rapper, aki milliárdos lett

A zenéjével és üzleti befektetéseivel saját birodalmát felépítő Jay-Z az első milliárdos rapper a Forbes üzleti magazin szerint.
 
Fotó: Lelle Híradó

Kiszáll az alapító az ország egyik legnagyobb ingyenes fesztiváljából

Több mint 40 év után a Balatonboglári Szüreti Fesztivál megálmodója és névadója a BB Balatonboglári Borgazdasági Zrt. idén nem vesz részt a BB Balatonboglári Szüreti Fesztivál szervezésében és támogatásában.
 
Már nem Adele a világ leggazdagabb zenésze

Már nem Adele a világ leggazdagabb zenésze

Ma már a világ leggazdagabb előadóművésze, lekörözve Adele-t is, a mindössze 27 esztendős Ed Sheeran.
 
Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és...

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

Pulóveres nyitóhétvége a Kobuciban

Homeopátia, homeopátia... Reméljük sem efféle, sem egyéb gyógyhatású szerekre nem szorulnak majd azok, akik részt vesznek a ma nyitó Kobuci Kert startprogramjain.

A fák almái: James McCartney és Sean Ono Lennon összeálltak egy dalra

Paul McCartney egyetlen fia és John Lennon kisebbik fia április 12-én, pénteken jelentette meg első kollabjukat, a "Primrose Hill"-t.
Új koncertek