Több mint (3,6 milliárd forintért keltek el Mark Knopfler gitárjai

Több mint 8 millió fontért (3,6 milliárd forintért) keltek el szerdán egy londoni árverésen a Dire Straits együttest alapító Mark Knopfler gitárjai és erősítői. A londoni árverésre 61 országból jelentkeztek be licitálók és vásárlók.

Fotó: Christie's
FOrrás: Bakalika Velika/FB

Nem tudsz hangszert készíteni egy több ezer éves ezüstfenyő rönkjéből... Na, fogd meg a söröm!

Az úgy kezdődött, hogy még tavaly a nyugat-szlovéniai Tolmin járás egyik kis falujában, Cadrgban a 15 mesterséges tó egyikét takarították a munkások, amikor egy három méter hosszú, 40-80 centiméter átmérőjű rönkre bukkantak...
 
Fotó: Edward Eyer

Bárkiből lehet zenész...

Sok családban már a zenélés jelenti a kikapcsolódást – a tapasztalat szerint egyre több felnőtt vág bele a zenetanulásba. Bihari Márton zenész, a BM Music School Zeneiskola alapítója úgy látja, hogy felnőttkorban sem hagy alább a zenetanulási vágy. A járvány hatására ez a vágy...
 
 
A drónok forradalmasíthatják a hangszer rendelést is

S akkor az ablakon berepült egy ukulele: drónok forradalmasíthatják a hangszerrendelést

Egy cseh hangszerkereskedő cég nemrég kipróbálta, hogy milyen feltételekkel tudná légi úton kézbesíteni ügyfeleinek a rendeléseit. A Prágában található telephelyükön szimulálták a drónnal történő hangszerküldést, tesztelve egyben ezzel a hangszer kézhezvételét is.
 
Fotó: Pixabay

Tudjuk, mit csináltál a karantén alatt...

2020. emberemlékezet óta a hangszergyártók- és kereskedők legjobb éve volt, amit az előzetes várakozások szerint 2021. még felül is múlhat!
 
Fotó: YouTube

Amerikában komoly szakmai díjat kapott a Twoba

A tuba feltalálása óta nem történt akkora előrelépés a hangszer fejlődésében, mint amekkorát Szentpáli Roland és Juhász Zoltán hangszer-innovációja jelenthet. Így értékelték ezt a tengerentúlon is, mivel a magyar fejlesztés a legfontosabb nemzetközi szakmai szövetség...
 
 ROMBO fotója a Pexels oldaláról

A pandémia alatt feltámadt a gitár

A Dalszerző szemlézte a Variety magazint, ott jelent meg először az a meglepő hír, hogy 2020 egyik nagy nyertese a gitár.
 
 
Óriási lépés a tubásoknak: nem kell többé ülve játszani!

Óriási lépés a tubásoknak: nem kell többé ülve játszani!

A tuba feltalálása óta nem történt akkora előrelépés a hangszer fejlődésében, mint amekkorát Szentpáli Roland és Juhász Zoltán hangszer-innovációja jelenthet. A kifejlesztett mechanika ugyanis lehetővé teszi, hogy a muzsikusok állva játszanak a hangszeren és szabadon mozogjanak a...
 
Megható, egy eltűnt cintányér-szettel kapcsolatban történik a Facebookon

Megható, ami egy eltűnt cintányér-szettel kapcsolatban történik a Facebookon

Jár körbe az üzenőfalakon egy felhívás: a zenész lánya keresi édesapja cinszettjét, amit egy koncert után valaki nemtelen egyszerűséggel lenyúlt a pakolásiban.
 
Fotó: S

Zenél a kerítés a kiskunfélegyházi oviban

Jobban mondva: zenélni lehet a kerítésen, nem magától csinálja :) A kiskunfélegyházi Százszorszép Óvodában a zenés játékok ugyanis egy kerítést alkotnak.
 
Google

Miért ez ma a Google nyitóoldala – és mi ez egyáltalán?

A rajz egy kalimbát ábrázol, de ha valaki más, jobban hangzó nevet keres, ott van még a mbila, mbira, marimba, karimba, karimbao, likembe, okeme, nhare, matepe, njari, sansu, zanzu, ubo, de ha egyik sem nyerte el az olvasó tetszését, itt van még a hüvelykzongora is :)
 
A fotó illusztráció

Mire nem jó egy hangszertok!

Carlos Ghosn üzletembert milliárdos csalással vádolják Japánban, ez ügyből kifolyólag – és az 1,3 milliárd forintnak megfelelő óvadék letétele után – saját otthonában várta a saját tárgyalását, a házi őrizet előírásait betartva, naná.
 
Fotó: Maritta Anton (Cätlin Mägi:

Dorombkonferencia és világzenei fesztivál – gyógyító sámánnal

Nemzetközi dorombkonferenciával és világzenei fesztivállal indul útjára a jövőre 40 éves Leskowsky Hangszergyűjtemény jubileumi programsorozata Kecskeméten
 
Fellegterápia – bemutatkozó album és lemezbemutató a MANYI-ban

Fellegterápia – bemutatkozó album és lemezbemutató...

Fellegterápia címmel elkészült a FellegAjtó első nagylemeze. A név egy világzenei és etnoprojektet takar, amely ötvözi a hagyományos népi...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Idén is koncertek töltik meg a Gyárkertet Veszprémben

Nagy kérdés volt, hogy a tavalyi, egész nyáron át tartó fesztivál folytatja-e a működését, hiszen az Európa Kulturális Fővárosa projekt már befejeződött. A válasz megérkezett: igen!

A hang már megvolt, most jön a fény is – 13. évadát nyitja a héten a Park

Az április 25-én induló új évadban már igazán nem kellene semmit csinálniuk a parkosoknak, csak jó koncerteket, programokat, azt' kész, hiszen a tavalyi évad megnyitása előtt arról számoltunk be, hogy komoly tuningot kapott a hangrendszer. De a Kispál óta tudjuk, hogy "ésfénynek" is lennie kell.
Új koncertek