Síppal, dobbal, nádi hegedűvel - Sikerrel zárult az Ifjú Zeneművészek Nemzetközi Nyári Akadémiája

A Zenés esték a Nagyerdőn hangversenysorozat Szaxofon és Hegedű, illetve Ütőhangszeres Gálája idén is nagy sikert aratott a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Karának Liszt termében. A 22. Ifjú Zeneművészek Nemzetközi Nyári Akadémiájának keretében tartott koncertsorozat ebben az évben is sok zenekedvelőt vonzott.

Síppal, dobbal, nádi hegedűvel - Sikerrel zárult az Ifjú Zeneművészek Nemzetközi Nyári Akadémiája
Balkán country, cigánywestern, fergeteges slágerek – Hegedűs Józsi a Hajó Tetőterszán mutatja be új lemezét

Balkán country, cigánywestern, fergeteges slágerek – Hegedűs Józsi a Hajó Tetőterszán mutatja be új lemezét

Június 18-án megjelent Hegedűs Józsi első szólóalbuma A Szívemből a félelmet kioltom címmel, melynek koncertbemutatója július 19-én, az A38 Hajó Tetőterszán lesz.
 
Lajkó Félix szólókoncert lesz a Hegedűkészítők Szalonján

Lajkó Félix szólókoncert lesz a Hegedűkészítők Szalonján

A koncertre a Wine and Violin Hegedűkészítők Szalonjának hétvégéjén (október 15-16.) kerül sor szombaton este. A 11. alkalommal megrendezett szalonon hazai hegedű- és vonókészítő mesterek mutatkoznak be, az esti koncerteken pedig ismert művészek hegedűjátékát hallgathatjuk.
 
 
A dal ugyanaz marad – A P.Mobil-duplakönyvről

A dal ugyanaz marad – A P.Mobil-duplakönyvről

A P.Mobilt épp a napokban emlegettük a Falra fel! plakátaukció kapcsán, melynek tételei között szerepel egy saját zenekari nyomásban készült, különleges plakátjuk. Most király(i) könyvolvasónk, Mohácsi Zoltán hozott nekünk róluk egy anyagot.
 
Hegedű és bor – remek házasítás

Hegedű és bor – remek házasítás

Tizedik éve ad otthont a Fonó a Wine and Violin Hegedűkészítők Szalonjának, amely Faragó-Thököly Márton hegedűkészítő kezdeményezésére jött létre. A hangszerkiállításon évről-évre 10-12 hegedűkészítő mester mutatja be új hangszerét, a hangszereket meg lehet szólaltatni,...
 
Hova tűnt 35 évre a csodagyerek hegedűs?

Hova tűnt 35 évre a csodagyerek hegedűs?

Csütörtökön kerül országszerte a mozikba A nevek dala című, Clive Owen és Tim Roth főszereplésével készült film, amely Norman Lebrecht zenetudós 2001-ben publikált, első regénye alapján készült.
 
Fotó: Szabad Magyar SZó (szabadmagyarszo.com)

BRÉKING: Megvan Lajkó Félix hegedűje!

A Szerbiai Belügyminisztérium munkatársai Újvidéken letartóztatták a Lajkó Félix hegedűje lopásával gyanúsított két férfit, írja sajtóértesülésre hivatkozva a 24.hu.
 
 
Fotó: womex.com

Még mindig nincs meg Lajkó Félix 100 milliós hegedűje

Mint arról beszámoltunk, a világhírű zenész csodálatos hangszerét az autójából vitték el Halottak napján. A hegedű azóta sem bukkant fel – a tolvajok ezek szerint nem viselik szívükön a muzsikáját. Nem úgy a legrangosabb világzenei szaklap, a brit Songlines, amely az év legjobb...
 
Nem biztos, hogy ezen a fotón éppen a Montagnana van a kezében...

Most egy 160 milliós hegedűt keresünk, ami ráadásul Lajkó Félixé

Valami van a levegőben, mert sorra tűnnek el a drágábbnál drágább hegedűk, ráadásul olyan körülmények között, amelyek nem feltétlenül a gazdájuk gondosságát példázza.
 
Fotó: BBC

Megvan a vonaton felejtett százmilliós hegedű!

Visszakapta 310 éves, 250 ezer font (95 millió forint) értékű hegedűjét Stephen Morris zenész, aki két hete egy londoni vonaton felejtette a hangszert.
 
Vajon ki az, aki egy londoni vonaton felejt egy 310 éves antik hegedűt???

Vajon ki az, aki egy londoni vonaton felejt egy 310 éves antik hegedűt???

Az illető már világhíres: Stephen Morrisnak hívják, hegedűművész, és kerékpárjával és 250 ezer fontot érő hegedűjével utazott London és Penge körzet között, amikor kiszállva a szerelvényben hagyta a hangszert... A bringát bizonyára magával vitte...
 
Ma 30 éve zajlott a magyar koncertélet egyik legnagyobb eseménye

Ma 30 éve zajlott a magyar koncertélet egyik legnagyobb eseménye

Két éve ünnepeltük a Queen első, legendás budapesti fellépésének 30. évfordulóját. Az, hogy egy "nyugati" zenekar a vasfüggöny mögött egy telt házas stadionkoncertet adott, nagyon fontos mérföldköve volt a hazai koncertéletnek. Ám volt egy hasonlóan nagy jelentőségű, sőt...
 
Fotó: The Strad

Csinos fiú bármit hegedül: David Garrett Budapestre érkezik!

Csodagyerek? Komolyzenész? Rocksztár? Mindegy is, végre október 10-én Budapestre érkezik David Garrett, világhírű német-amerikai hegedűművész, zeneszerző.
 
 Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Utolsó fejezetéhez érkezik Co Lee cirkuszos epochja, amely a Cirque de L’Homme [CDL] című, tavaly februárban debütált nagylemeze óta zajlik. A...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló céget alapítottak – ez lett a Supermanagement –, ők vették a szárnyaik alá például a Wellhellót, Dzsúdlót és Azahriah-t is. A zenész-menedzser mindössze 36 éves volt.
Új koncertek