Elon Musk barátnője egy istennő

Elon Musk barátnője egy istennő

Legalábbis, ami az új albumát illeti, a többi isteni tulajdonságáról nincs tudomásunk. Február 21-én napvilágot látott Clarie Boucher, művésznevén Grimes új albuma, a "Miss Anthropocene".
 
Apropó: újévi fogadalom – víz alatti hangterápiával mentik a korallokat

Apropó: újévi fogadalom – víz alatti hangterápiával mentik a korallokat

Az elengedős fogadalmak után (súly, cigi, idegeskedés stb.) után a szaporító elhatározások jönnek: TÖBBET fogok mozogni, olvasni, törődni az emberekkel – s ha már a törődés, akkor persze bolygó, klímaváltozás, környezetvédelem...
 
 
Abba kellene hagyniuk a zenekaroknak a repülést...

Abba kellene hagyniuk a zenekaroknak a repülést...

Nemrég arról írtunk, hogy nem indul lemezbemutató turnéra a Coldplay, mert aggasztónak tartják koncertjeik környezeti terheit. Most a Fidelio.hu-n találtunk egy témába illő cikket, amely Norman Lebrecht zenetudós témába illő véleményét teszi közzé.
 
Lovemovie készült a 2019-es Szigetről

Lovemovie készült a 2019-es Szigetről

Nagyjából ennyi információt kaptunk a kisfilmről, meg azt, hogy Ciaran Jackson rendezte. Meg azt, hogyhonnan jött az inspiráció. Talán nem is kell több.
 
Fotó: Szigetváry Zsolt (MTI)

Dés Lászlóé a zeneművészeti Prima Primissima!

Átadták a tíz kategóriában meghirdetett Prima Primissima Díjakat és a Közönségdíjat pénteken este a Müpában.
 
A Massive Attack leméri az ökológiai lábnyomát

A Massive Attack leméri, mennyit pusztít a bolygón egy turnéjuk

Újabb zenekar csatlakozik a bolygó védőihez: a Massive Attack a Manchesteri Egyetem klímakutatóival fogott össze, hogy megvizsgálják a zeneipar hatását a környezetre. Céljuk az, hogy információval és iránymutatással szolgáljanak a szélesebb zeneipar számára arról, hogyan...
 
 
Szeretnél újra 18 éves lenni? 2020. június 4-én Szegeden elstartol az időgép

Szeretnél újra 18 éves lenni? 2020. június 4-én Szegeden elstartol az időgép

Jövő nyáron 3 napra ismét beülhetünk az időgépbe, és visszarepülhetünk a 90-es és 2000-es évek fergeteges bulijaiba, ahol újra 18 éves lehet mindenki! Legalábbis ezt ígéri mindenkinek a 2020. június 4-én induló Deja Vu Fesztivál.
 
Nem csak a Coldplay, a noÁR is felemelte a hangját

Nem csak a Coldplay, a noÁR is felemelte a hangját

A noÁR régi adósságunk, már korábban is szerettünk volna írni róluk, tudjátok, ők azok, akik demonstratíve lemondták a voltos fellépésüket a nyáron. Most új klippel jöttek ki, amelyben a klímaváltozást próbálják kiemelni a szlogenek harcából.
 
Barcelonai botanikus kertben zenélt a Belau

Barcelonai botanikus kertben zenél a Belau

Az ország egyik legkeresettebb exportzenekara most egy live session-nel jelentkezik, amelyet Barcelonában, Primavera-s koncertjük előtt rögzítettek élőben. A formáció ősszel Budapesten és Londonban játszik, tavasszal pedig új lemezt ad ki.
 
Ez fáj az Animal Cannibalsnak és Siska Finuccsinak

Ez fáj az Animal Cannibalsnak és Siska Finuccsinak

Erős kritikát kapott az általuk "slágerlistás" rap-nak nevezett irányvonal a legújabb klipjükben.
 
Káposzta, sramli, Korda György és Magna Cum Laude - Vecsési Káposztafeszt

Káposzta, sramli, Korda György és Magna Cum Laude - Vecsési Káposztafeszt

Idén már 19. alkalommal rendezik meg a savanyúság-imádók mekkájának is nevezhető Vecsési Káposztafesztet. A szeptember 21-én és 22-én elcsíphető rendezvényen a finomságok mellett olyan előadókkal is találkozhatunk, mint a Magna Cum Laude, vagy a Korda házaspár.
 
Érdi Napok

Ez ÉRDekelni fog: tripla buli Érden

Az évtizedes hagyományokkal rendelkező Érdi Napok rendezvénysorozat idén szeptember 9-15. között három tematikus eseménnyel gazdagítja a programkavalkádot. Az ÉNFeszten a Wellhello, az Érdi Jazz Fesztiválon Szakcsi Lakatos Béla, az Érdi Szüreten pedig az Animal Cannibals lesz a főfellépő.
 
Nevezz meg negyven magyar slágert!

Nevezz meg negyven magyar slágert!

Hogyan születtek a legendás magyar slágerek? Tényleg slágerekről van szó, amikor szó van róluk. S ez nem a szerzőkön múlt. A kötet több...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Ne várd a májust – áttették a Budapest Garden Party Zenei-Gasztrofesztivált őszre

A rendezvény 2024. május 10-12. dátumon szerepelt, de a szervezők ma közleményben tudatták, hogy módosítaniuk kellett: az esemény új időpontja október 4-5-6-a lesz.(FRISSÍTVE)

Eldrogozott évek, átivott hónapok – most vége

Emlékszünk rá... Amikor teljesen szétcsúszva állt a színpadon, és felrohant egy rajongója, hogy dühösen megpróbáljon elzavarni mindenkit, hogy ne nézzék őt... így... Bérczesi Robi első, teljes egészében józanul írt dala most egy videóklip kíséretében debütál.
Új koncertek