Bella Ciao: Kolozsvári zenészek is rögzítették a Covid 19 szolidaritási himnuszát

Bella Ciao: Kolozsvári zenészek is előadták a Covid 19 szolidaritási himnuszát

A Maszol.ro tette közzé, hogy dalt, amelynek több változatűát is bemutattuk már, ezúttal a Transilvania Állami Filharmónia kórusa és a kolozsvári Gheorghe Dima Zeneakadémiához kapcsolódó Bigg Dimm a`Band adta elő egy, a romániai szükségállapot lejárását ünneplő videóban.
 
Beach Fesztivál

Elmarad a Beach Fesztivál

Ha azt gondoltátok, hogy kifogytunk a még nem nyilatkozó nyári fesztiválokból, tévedtetek! A mai "áldozat" a balatonfűzfői Beach Fesztivál.
 
 
Sportaréna

Augusztusban az Apostol pótkoncertjével nyit az Aréna

Az idei évben tele lett volna az Aréna naptára jobbnál jobb koncertekkel... A helyszín egyelőre üresen tátong, de az üzemeltető bízik az őszi nyitásban: Szloboda Gyula a folytatással kapcsolatban adott interjút.
 
Fotó: Rizsavi Tamás

Bazinagy háromnapos bulival ünnepeljük 'gusztus 20-t

Találós kérdés következik. No, ki rendezi idén a legnagyobb fesztivált augusztusban? Adunk egy kattintásnyi gondolkodási időt. Bár az előzmények alapján gyakorlatilag egyre csökkent a szóba vehető jelöltek száma...
 
Harley-Davidson Open Road Fest, Alpárfeszt

Egy megy, egy marad: Harley-Davidson Open Road Fest, Alpárfeszt

Újabb két hazai fesztivál terítette ki a kártyáit a közönség asztalára: a Harley-Davidson Open Road Fest bedobta a törölközőt, az Alpárfeszt viszont még próbálkozik a halasztással.
 
Fotó: Öt Templom Fesztivál

Budapest Bár: Klezmer – Mező Misivel kiegészülve

Az Öt Templom Fesztivál is átköltözött az online világba. Május 14-18. között koncertek, virtuális templom-túrák, és felvételről közvetített istentisztelet is szerepel a műsorfolyamban. A zenei csemegék közt szerepel a 30Y, a Budapest Bár Mező Misivel kiegészülve, Barabás...
 
 
Geszti

Rímgyáros a karanténban: Geszti Péter új dallal jelentkezett

Új dallal és a hozzá készült animációs videóval jelentkezett kis hazánk egyik legkedveltebb rímgyárosa, Geszti Péter. Az alkotómunkában mellé szegődött KáTé, azaz Kálmán Tamás, akinek a zenei alapot köszönhetjük.
 
EFOTT

Találd ki, mikor lesz az EFOTT!

Végre az EFOTT is döntésre jutott az idei szezonnal kapcsolatban, és a jó hír az, hogy halasztás lett a végeredmény. A rossz meg az, hogy egy időpontban lesz a szintén halasztott Fishing On Orfű fesztivállal.
 
Elevenedés

A tavasz idén online Elevenedik meg

Minden évben két alkalommal, tavasszal és ősszel a XI. kerületi Bartók Béla út több napos kulturális és gasztro-eseménytárrá változik, ami a helyzetre való tekintettel ezúttal az online térbe költözik.
 
 Nincs szükség a magyar könnyűzenére?

Nincs szükség a magyar könnyűzenére?

A zeneiparban dolgozó barátoknak szánta posztját Posztobányi Andor, az ORI vezérigazgatója, és tényleg: számos zeneiparban dolgozó ismerőse reagált rá. Hála neki, hogy a poszt nyilvános, így megismerhetjük az ország egyik legnagyobb fellépésszervezője álláspontját.
 
Komoly teher Miskolcnak a Jose Carreras-koncert lemondása

Miskolc még keresi a Jose Carreras-koncert új dátumát

Most már teljesen biztos, hogy idén elmarad a méltán híres Bartók Plusz Operafesztivál Miskolcon, ami egyben azt is jelenti, hogy Jose Carreras koncertjéről is lemondhatunk – adta hírül az MTI.
 
Online Európa-nap

Online Európa-nap – reggeli tornával és Caramel-koncerttel

Idén is lesz Európa-Nap. Igaz, csak online formában, viszont a menüben koncertezőként megjelent Szalóki Ági és Caramel neve. Mondjuk arra nem tértek ki, hogy streamelt vagy korábban rögzített verzióról van szó.
 
Nem SEMMI: megjelent az Elefánt ötödik nagylemeze

Nem SEMMI: megjelent az Elefánt ötödik nagylemeze

Vagy mégis? SEMMI címmel jelent meg az ötödik Elefánt nagylemez, amelyet nemrégiben az általunk is bemutatott Van Harag című zaklatott...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Mi is szeretünk, Kátya! Jótékonysági koncert Tompos Kátya kezeléséért

Kátya kérésére mostanáig csak a szűk szakma tudhatott az állapotáról, ám eljött az idő, hogy a sorsáért aggódó zenészek és a közönség a Fábián Juli Emlékalapítvány közvetítésével segítsen a nagybeteg énekesnőnek. Az alábbiakban az alapítvány közleményét továbbítjuk nektek:

Egy kis grúz faluból a világhírig – a Kobuciban lép fel a Trio Mandili

A Trio Mandili sikertörténete sokak szerint a kaukázusi-archaikus dallamok megszólító erejéről, de szerintünk inkább a lányok tiszta és nagyon szerethető karakteréről szól. Meg persze a zenéről... Május 11-én este a KOBUCI Kertben kilépnek a digitális térből, és élőben is megmutatják, hogy a többszólamú éneklés miért a...
Új koncertek