Fotó: The Vinyl Factory

47 éves brit rapper életét vette el a koronavírus

Mindössze 47 év adatott meg a földi létből a Mercury-díjra jelölt brit rapper, Ty számára, aki április eleje óta volt kórházban – adta hírül az MTI.
 
Lady Gaga

Négy év szünet után új albummal jelentkezik Lady Gaga

Nem csak itthon zajlik a zenei élet a karantén alatt, de a külföldi sztárok is szorgoskodnak a háttérben. A színésznőként is helytálló Lady Gaga új albuma például május 29-én válik hivatalosan nyilvánossá – adta hírül az MTI.
 
 
Alterába Fesztivál

Egyetlen kivétellel minden fellépőt átmentett 2021-re az AlteRába

A sok nyár végi halasztás mellett vannak olyan fesztiválok, amik végül úgy döntenek: jövőre sokkal nagyobb biztonságban vannak ők is és a látogatóik is. Idén Körmenden sem lesz buli.
 
Szintet lépett a karanténvideó

Szintet lépett a karanténvideó

Óriási szerencse, hogy a karantén nem vette el a zenészek kedvét az alkotómunkától. Újdonságaink közt szerepel hagyományos karanténvideó, de annak továbbfejlesztett, már-már karaoke-jellegű verziója is!
 
Deja Vu fesztivál

Deja Vu fesztivál: közkívánatra új időpont, új helyszín

Üdítő kivétel az elhulló fesztivállevelek közt a szegedi retromániás Deja Vu, akiknek sikerült átszerveződni a tiltás utáni időszakra. Bár a fellépőik névsora valószínűleg változni fog.
 
Fotó: Barba Negra Track

Érdemes ilyen rövid időre kinyitni a szabadtéri koncerthelyszíneket? A Barba Negra válaszol

Meg sok más kérdésünkre is – amit ezennel is köszönünk. A hely szlogenje: "12 hónap zene". Ebből már 2 hónap elment a csendre, és előttünk van még kábé három ilyen... Mi lesz utána? A Koncert.hu felvetéseire Szűcs Mihály, a Barba Negra vezetője reagált.
 
 
East Fest Mezőtúr

East Fest Mezőtúr: nem állnak be az augusztus végére halasztott fesztiválok sorába

Menetrend szerint érkezik napi fesztivál-törlős rovatunk, ahol a a sokáig küzdő East Fest Mezőtúr is feladta a harcot a járvánnyal szemben. :(
 
Ezt a képeslapot idén nem a Vénégy Fesztiválról fogjuk feladni :(

Végre megszólalt a júniusi VéNégy Fesztivál – és el is búcsúzott

Napi fesztiváltörlős rovatunk sem maradhat el. A járvány legújabb áldozata a VéNégy Fesztivál és Színházi Találkozó, ami júniusban lett volna esedékes új helyszínén, Nagymaroson.
 
Fotó: olitunes.com

Véssétek fel a dátumokat: június 5., július 3.!

Jó látni, hogy nem csak civil kezdeményezések próbálnak segíteni a zeneipar bajba jutott szereplői megsegítésére, de manapság egy magára valamit is adó nagyobb cég sem viselkedhet közönyösen. Főleg akkor, ha például békeidőben a zenészekből él...
 
Idén bárki felléphet az Eurovízióban!

Idén bárki felléphet az Eurovízión!

Enyhén szólva is kissé szokatlan eurovíziós év a 2020-as, ehhez képest a közvetítés sem lesz szokványos.
 
Campus Fesztivál

A Campus Fesztivál osztódással éli túl ezt a hardcore nyarat

És újra, és újra, és újra... Úgyis tudjátok már a szokásos szöveget. Campus Fesztivál törölve. Azonban...!!!
 
VeszprémFest

Dido sajnos marad a kanapéján: idén elmarad a VeszprémFest

A mai bejelentésnek köszönhetően áradnak a hivatalos közlemények a rendezvények részéről. Jobb esetben próbálkoznak a halasztással, rosszabb esetben egy évet várnunk kell rájuk. Mint például a VeszprémFest esetében is... :(
 
Május 17-én nyílik a Városháza pop-up park

Május 17-én nyílik a Városháza pop-up park

Budapesten, a Városháza pop-up parkban tavasztól késő őszig várják tematikus estékkel és programokkal a látogatókat.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Nem SEMMI: megjelent az Elefánt ötödik nagylemeze

Vagy mégis? SEMMI címmel jelent meg az ötödik Elefánt nagylemez, amelyet nemrégiben az általunk is bemutatott Van Harag című zaklatott hangvételű dallal vezettek fel.

Jön, jön, jön a második Denagyvilág fesztivál Szigetmonostoron

A fesztivál az első és rendkívül sikeres „próbaszezon” után idén már rendes üzemmódban 2024. július 5-7. között várja a közönséget Szigetmonostoron. A Denagyvilágon számos zenei műfaj lel otthonra a jazztől a világzenén át a népzenéig, irodalmi és társművészeti programokkal, gyerekeknek szóló udvarral és folkkocsmával.
Új koncertek