Fotó: Glastonbury/FB

Hatalmas csapás ez mindannyiunk számára – törölték a Glastonbury Fesztivált

A közösségi oldalakon ma közölte "Michael & Emily", hogy a júniusban esedékes fesztivált törölték, ezzel a 2020-as a "köztes" évek státuszába került, mint tudjuk, a híres fesztivált kétévente rendezik meg.
 
Fotó: farelightproductions.com

A külügy mentette ki a Panamában fesztiválozó magyarokat

Tizenegy magyar állampolgárt menekített ki a külképviselet egy panamai zenei fesztiválról, amelyet a koronavírus-járvány miatt zártak le a helyi fegyveres erők.
 
 
A Barba Negra törölt koncertjeinek új dátumai

Frissítve! A Barba Negra törölt koncertjeinek új dátumai

Minden együttérzésünk és elismerésünk a koncerthelyszíneké, amelyeknek most hihetetlen gyorsasággal kell a mentőhajókat leszervezniük. Már csak azért is, mert aki gyorsabban lép, még nagyobb esélye van arra, hogy a fellépő talál lyukat a naptárjában. Most a Barna Negra mentését...
 
Fotó: RATM/FB

Csaknem 10 év után újra összejönnek – s azonnal törölni kell a reunion-turnét

Igazság szerint csak 9 évről van szó: a Rage Against The Machine-nek 2011-ben volt a legutóbbi koncertje. Most úgy döntöttek, turnéra indulnak, be is indult a gépezet: közelharc folyt a jegyekért.
 
Nekiestek Post Malone-nak, amiért megtartotta koncertjét

Nekiestek Post Malone-nak, amiért megtartotta koncertjét

A zenész a koronavírus terjedése ellenére megtartotta koncertjét, habár több (rengeteg) zenész a rajongók és a crew egészségének megőrzése érdekében (illetve több országban a vészhelyzet miatt bevezetett rendelet miatt) lemondta turnéját.
 
6 dolog, amivel támogathatod a zenészeket

6 dolog, amivel támogathatod a zenészeket

Az, hogy úgy általában nem tudunk koncertre menni, vagy hogy nem tudunk éppen ARRA a koncertre menni, amire hetekig-hónapokig vártunk, nem elhanyagolható kellemetlenség, de nem veszélyezteti a megélhetésünket.
 
 
Megvan az első becslés: csak az élőzene-ipar ötmilliárd dollárt veszíthet a koronavírus miatt

Megvan az első becslés: az élőzene-ipar ötmilliárd dollárt bukhat a Covid 19 miatt

Ahogy a Barba Negra vezetője, Szűcs Mihály egy előző interjúnkban megfogalmazta: "A veszteségeinket nem ma kell felmérni – a veszteségek sajnos úgyis stabilan itt maradnak, s ez a nehéz időszak az egész 2020-as évet be fogja árnyékolni." A Dalszerző.hu átvette a nemzetközi...
 
Sírni fogsz: így énekelnek a karaténba szorult olasz emberek

Sírni fogsz: így énekelnek a karaténba szorult olasz emberek

̶V̶í̶r̶u̶s̶k̶é̶n̶t̶ ̶t̶e̶r̶j̶e̶d̶ Egyre többen osztják meg a felvételt/hírt, amely azt mutatja meg, hogy Siena üres utcái felett miként éneklik át a karantén okozta szakadékot az olasz emberek az ablakukból.
 
24.hu: A Glastonbury még kitart

24.hu: A Glastonbury még kitart

Nem lehet másképpen értékelni az idén jubiláló – kerek 50.! – fesztivál azon lépését, hogy csütörtök este bejelentettek KILENCVEN fellépőt.
 
Az első 12 óra nagyon kemény volt  – a Barba Negra vezetője a kialakult helyzetről

Az első 12 óra nagyon kemény volt – a Barba Negra vezetője a kialakult helyzetről

Szerda délután rendkívüli jogrendet és veszélyhelyzetet hirdetett a kormány az ország egész területére. A nagy létszámú rendezvények betiltása a zeneipart is keményen érintette, a szervezők, a létesítmény-vezetők és az előadók is tanácstalanul állnak a jövő előtt....
 
Fotó: Pexels.com

Ha ezt elolvasod, megérted, miért kellett törölni a koncerteket

Vész- vagy válsághelyzetben az az első szerkesztői szempont, hogy hiteles forrásokkal dolgozzunk. A következő írás eredeti közlőjéről gyak. semmit nem találtunk az impresszumban. Mégis a közlés mellett döntöttünk, mert eléggé logikus... Ha ez kevés, akkor ne olvasd tovább,...
 
Nem mehet Amerikába az EDDA

Nem mehet Amerikába az EDDA

Pataky Attiláék pont most kezdték volna meg a már jó előre beharangozott amerikai turnéjukat, ám Trump rendelete miatt nem léphetnek be az USA-ba írja a Blikk.
 
Ne várd a májust – áttették a Budapest Garden Party Zenei-Gasztrofesztivált őszre

Ne várd a májust – áttették a Budapest Garden...

A rendezvény 2024. május 10-12. dátumon szerepelt, de a szervezők ma közleményben tudatták, hogy módosítaniuk kellett: az esemény új időpontja...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Csak ő...

Falusi Mariann neve többször is felbukkan a koncertkínálatunkban, leginkább Sárik Péterrel, olykor Presser Gáborral egy színpadon emlegetjük, de ő az egyik sztárja a Menopauza című zenés darabnak is. De most csak róla van szó, el is meséli:

Senki sem tudja, kik ők – és idén sem fogjuk megtudni: Sleep Token az MVM Dome-ban

Amellett, hogy tagjai kilétét rejtély övezi, a Sleep Token híres a showszerű koncertjeiről – a zenekar első önálló bulijuk 2024. november 13-án lesz az MVM Dome-ban. Előzenekarként az amerika Bilmuri nyitja meg az estét.
Új koncertek