Egyetlen alkalommal újra megjelenik nyomtatásban a PESTI EST

Április 4-én (...) kerül a mozikba a rendszerváltás körüli időszakot felelevenítő Kék Pelikan című film. A bemutató kampányának részeként a filmet forgalmazó JUNI11 Distribution életre kelti a kilencvenes évek és az ezredforduló legendás programmagazinját – írja a Magyar Narancs.

Egyetlen alkalommal újra megjelenik nyomtatásban a PESTI EST
Naponta négy fiatal gondol az öngyilkosságra – nekik (is) szól a Konyha új dala

Naponta négy fiatal gondol az öngyilkosságra – nekik (is) szól a Konyha új dala

A Konyha csapata – ahogy az elmúlt három koncert-szezonban – idén tavasztól őszig ismét sok ezer kilométert tölt a turnébuszban.Legfontosabb önálló koncertjükre a budapesti Kobuci Kertben kerül majd sor augusztus 7-én, ahol lassan hat lemezes életművük keresztmetszete mellett a Nem...
 
Nagy Feró fia és a gitáros is búcsút intett a Beatricének

Nagy Feró fia és a gitáros is búcsút intett a Beatricének

A zenekar a FB-oldalán tudatta a nagyközönséggel, hogy Nagy Hunor Attila és Kékkői Zalán elhagyják a formációt.
 
 
Betolják a Dj-pultot ez ERZSi Műhelybe

Betolják a dj-pultot az ERZSi Műhelybe

Március 27. és április 22. között rendezi meg a KÉK – Kortárs Építészeti Központ és Erzsébetváros Önkormányzata a NYITVA! fesztivált.
 
Ha okosabb gyerekeket akarsz, tanítsd meg őt zenélni

Ha okosabb gyerekeket akarsz, tanítsd meg őket zenélni

A legtöbb szülő azt szeretné, ha gyermekei intelligensek és sikeresek lennének. És bár egyes szakértők arra ösztönzik a szülőket, hogy tanítsák meg gyermekeiket programozni, az új kutatások szerint a zene szélesebb kapu a megoldáshoz – írja az Awarenessact.
 
Fotók: Együtt az Autistákért Alapítvány

Mi ez a nagy kék szív a fesztiválokon?

Idén is népszerű installációjával, a Nagy Kék Szívvel vesz részt a hazai fesztiválszezon legnagyobb eseményein az Együtt az Autistákért Alapítvány. A sokak által kedvelt látványosságot nemcsak azért érdemes felkeresni két koncert között, mert remekül mutat a fotókon, hanem mert...
 
Fotó: Tündérfesztivál/FB

Tündérfesztivál lesz a hétvégén Sopronban!

Szombaton és vasárnap, 15. alkalommal rendezik meg a soproni Erzsébet-kertben a Tündérfesztivált, amelynek "díszvendégei" ezúttal a méhek lesznek.
 
 
Fotó: LFK

Gyerekeknek írt ki rajzpályázatot a Liszt Ferenc Kamarazenekar

A tavalyi nagy sikerre való tekintettel idén is meghirdeti Mesélő hangjegyek című rajzpályázatát általános iskolás gyermekeknek a Liszt Ferenc Kamarazenekar. A pályázatra ezúttal Svendsen, Mozart és Bizet egy-egy híres zeneműve által ihletett rajzokat várnak elektronikus úton június...
 
Mindenki számára furcsa év volt – koncerttel zárja 2021-et a Kéknyúl aTrafóban

Mindenki számára furcsa év volt – koncerttel zárja 2021-et a Kéknyúl a Trafóban

A december 27-i koncert tavaszig a zenekar utolsó budapesti táncolós fellépése lesz, így érdemes még most feltöltekezni Kéknyúl-energiákkal.
 
Miért kék a mézeskalács?

Miért kék a mézeskalács?

Kérdezzétek meg Molnár Ferenc Carameltől! De mi is elmondhatjuk, hogy a mézeskalácsok azért kékek, mert ez a szín az autizmus szimbóluma.
 
40 év rock, 40 dal, közel 40 előadó a Mobilmánia Karácsonyi Nagykoncertjén

40 év rock, 40 dal, közel 40 előadó a Mobilmánia Karácsonyi Nagykoncertjén

Karácsony előtt egy nappal komoly ünnep lesz az Arénában – ráadásul korlátozásoktól mentesen, hiszen mivel ültetett koncert, az érvényes kormányrendelet szerint nem szükséges védettségi igazolvány.
 
 Újra lesz Karácsonyi Punkünnep – ráadásul duplán!

Újra lesz Nagy Karácsonyi Punkünnep – ráadásul duplán!

A Nagy Karácsonyi Punkünnep ezúttal nem a Dürerben, hanem egy kisebb helyen, az óbudai Vörös/Kék Yuk-ban lesz majd, éppen ezért duplázzák a bulit, hogy mindenki beférjen: egy karácsony előtt, egy karácsony után.
 
A Republic egykori alapítója új együttessel jelentkezett

Cipő emlékkoncert lesz Miskolcon

Tóth Zoltán, a Republic egykori alapító tagja (+ zeneszerző, gitáros, énekes, hangmérnök) új együttessel és vadonatúj saját dalokkal rukkolt elő kábé még a lockdown elején. Most végre közönség elé is léphet a formáció, nem is akárhogy.
 
A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek