Crossfaith

A japán metál tarolt a Dürerben

Idén el vagyunk kényeztetve metálos szempontból, hisz egymásnak adják a kulcsot a jobbnál jobb külföldi zenekarok. A 5FDP után szombat este a Dürerben is taroltak a keménykedős srácok. Igaz, jóval kisebb, de annál lelkesebb közönség közreműködésével rengették meg a Room 041...
 
Fotó: 5FDP/FB

A metálvillák az égig értek – Five Finger Death Punch az Arénában

Történt egyszer, kb. 1992-ben, hogy egy magyar srác fogta magát és kiköltözött New Yorkba, hogy zenész legyen, majd 28 év elteltével világsztárként térjen vissza szülőföldjére, és telibe tömje az Arénát.
 
 
Fotó: laweekly.com

Metálosok, ne sírjatok: két bandával erősíti a tábort a FEZEN

Két amerikai zenakarral bővítette idei fellépőlistáját a FEZEN. A már korábban bejelentett Amon Amarth, Anthrax, Death Angel mellé érkezik a Danzig és a Cro-Mags is.
 
Gloryhammer - Nekrogoblikon - Wind Rose hármas lép fel jövő héten a Barba Negrában

Intergalaktikus hármas metál-csata a Barba Negrában

Már csupán egy három napot kell várni február 7-ig, amikor az Angus McFife és Zargothrax intergalaktikus csatáját epikus űr-fantasy metalba foglaló GLORYHAMMER a NEKROGOBLIKON goblinjaival és a WIND ROSE törpjeivel szövetkezve foglalják el a Barba Negra színpadát. Bármit is jelentsen ez. :)
 
Télzáró pogány ünnepély a Dürer Kertben február 16-án

Télzáró pogány ünnepély folkmetállal a Dürer Kertben

Február 16-án visszatér Budapestre a méltán népszerű Kalevala Oroszországból, és három kontinensről hoz magával különleges vendégeket. A népies vonal mellett ezúttal a sötétebb atmoszférájú pogány metalé lesz a főszerep a Dürer Kert kistermében.
 
James Heatfield már jól van

James Hetfield már jól van

A Hammerworld érdeme, hogy egy nem kifejezetten zenei témájú tudósításban kiszúrta, hogy a Metallica frontembere az elvonó óta először jelent meg a nyilvánosság előtt.
 
 
Fotó: In Flames/FB

A dallamos metál svédacélja Budapestre érkezik

A death metál egyik legsikeresebb bandája 6 év után visszatér Budapestre: az In Flames koncert 2020. május 22-én a Barba Negra Trackben ad koncertet.
 
Metál Villa fesztivál

Kutyakemping, metálvásár, rockernyaraló: Metál Villa fesztivál Velencén

Idén második alkalommal kerül megrendezésre a Kalapács zenekar szervezésének köszönhetően a Metál Villa fesztivál. A helyszín Velence, ahol június 11. és 14. között a koncerteken kívül például hagyományőrző programokkal is várják a látogatókat.
 
Metallica – Történelem a dalok mögött

Metallica-könyv: Történelem a dalok mögött

Ezzel a címel jelent meg egy könyv magyarul a zenekarról az Álomgyár Kiadó gondozásában. A szerző, Chris Ingham tapasztalt újságíró a metál világában: az angol Metal Hammer magazin szerkesztőjeként dolgozott, több metálzenei könyve is megjelent korábban.
 
Fotó: Metallica/FB

A Metallica több mint 200 milliót ajánlott fel az ausztrál tűzoltóknak

Már beszámoltunk Pink jó cselekedetéről meg a béna turisztikai kampányban érintett Kylie Minogue felajánlásáról – a gazdagok és híresek egymásra licitálva szállnak bele az adományozásba – ezúttal isten tartsa meg jó szokásukat...
 
Fotó: Lorna Shore/FB

Még mindig nem tudjuk, hogy a Lorna Shore megtartja-e a düreres koncertjét – az ázsiai turnét lemondták

Mondjuk, a Dürerbe márciusban jönnek, addigra csak sikerül leakasztani valahonnan egy frontembert, viszont érthető, hogy a december 23-i szakítás után januárban még messzire nem jutnak, még ha találnak is valakit. Bár láttunk már beugró embert kottából dobolni... Éppen a Dürerben.
 
Meghalt a  seattle-i death metal gitáros, aki a Dürerben is fellépett már

Meghalt a seattle-i death metal gitáros, aki a Dürerben is fellépett többször

A Lángoló értesülése szerint 40 éves korában elhunyt Elijah Nelson, a Black Breath nevű seattle-i death metal zenekar gitárosa.
 
A hang már megvolt, most jön a fény is – 13. évadát nyitja a héten a Park

A hang már megvolt, most jön a fény is – 13....

Az április 25-én induló új évadban már igazán nem kellene semmit csinálniuk a parkosoknak, csak jó koncerteket, programokat, azt' kész, hiszen a...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Új Margaret-korszak indult a Magyar Zene házában

Nemrég debütált a Margaret Island ötödik stúdióalbuma, Minden levegővétellel újra megszületünk címmel. Az aktuális koncerteken már el is hangzott egy-egy új dal, azonban a lemez teljes anyagát először április 19-én játszotta el a zenekar a Magyar Zene Házában.

Kygo-show az MVM Dome-ban

A "legtöbb belépőt értékesítő" címre jogosult dance előadó 2018 óta most először indul turnéra, és körbeviszi látványos élő show-ját világon. A 26 állomásos turné szeptember 7-én indul Commerce Cityben, majd többek között Boston, Toronto, Chicago, Berlin, Amszterdam és Párizs érintésével december 13-án, Dublinban ér...
Új koncertek