Hogyan játszik Omegát egy Omega utáni zenekar?

"Az Omega Testamentum (továbbiakban OT) érdekes hibrid. Joggal viseli az Omega nevet, mert az életben maradt tagok ötven százaléka alapította és zenél is benne. Ezzel együtt vagy éppen emiatt nem eredeti Omega, csak tribute zenekar" – Mohabá majálison járt még két hete, kis spéttel közöljük az írását, bocs.

Fotó: Mohácsiné pőalásti Mártas (MARTassist)
Egy nagyszerű életmű nagyszerű, de félbehagyott bemutatása: Mindörökké Omega

Egy nagyszerű életmű nagyszerű, de félbehagyott bemutatása: Mindörökké Omega

Az Omega pályafutásának az utolsó évei egyszerre jelentettek hatalmas sikert és méltatlan botrányt. A még élő két tag éppen a napokban feszült egymásnak az Omega-hagyaték felett. 
 
Fotó: Kóbor János és Presser Gábor, az Omega együttes tagjai 1969-ben a gyömrői Művelődési Házban. Fortepan / Péterffy István

A Gyöngyhajú lány akaratán kívül újra hódít Amerikában

Ez az szebbik megfogalmazása annak, hogy már megint lenyúlták. Csodaszámba megy a Presser-Adamis szerzőpáros 1968-as dalának az életútja.
 
 
Fotó: Erzsébetváros Hírei

Best of Presser – életmű lemezről lemezre

Ötlemezes életmű-sorozatban jelenteti meg a 75 éves Presser Gábor pályafutásának népszerű dalait a Hungaroton. A kiadványok az Omega- és LGT-számok mellett a színházi munkákból és más előadóknak írt szerzeményekből is válogatnak. Az öt CD-ből álló életműsorozat egyenként...
 
Omega-emlékest a kastélyban

Omega-emlékest a kastélyban

Szeptember elseje igazán különleges nap lesz idén - egy nap, ami megtelik nosztalgiával, hiszen ezen az estén, Gödöllőn, a királyi kastély varázslatos díszudvarán új életre kelnek azok a legendás szerzemények, amiket mindannyian ismerünk és szeretünk, mint a Gyöngyhajú lány, az...
 
Fotó: GrundRecords

Újra A Föld árnyékos oldalán

Újabb stúdióalbum, az eredetileg 1986-ban kiadott A Föld árnyékos oldalán jelent meg pénteken CD-n az Omega együttes életműsorozatában. A lemez újramaszterelt változata az együttes felvételeinek újrakiadását gondozó GrundRecords kiadásában jön ki, és a széria tizenhetedik darabja.
 
Ennyiszer játszották 2022-ben a rádiók az Úristent

Ennyiszer játszották 2022-ben a rádiók az Úristent

Elkészültek az éves összesített slágerlisták: most kiderül, mely dalok pörögtek a legtöbbször a rádiókban és a streaming felületeken, illetve mely albumok fogytak a legjobban 2022-ben. Talán nem túlzás kijelenteni, hogy tavaly a csapból is a VALMAR és Szikora Robi közös slágere...
 
 
Fotó: Benkő László/Hiperkarma FB

Meg a basszus: az Omega egykori gitárosa a Hiperkarmában

Tegnap osztottunk meg egy szűkszavú posztot a zenekartól, amelyben arról értesítik a nagyérdeműt, hogy Gerdesits Máté basszusgitáros lehagyja a zenekart.
 
Fotó: GrundRecords

Élő Omega 1972 – újra megjelenik a legendás ál-koncertalbum

Az Élő Omega című lemezhez számos, korábban tisztázatlan történet kapcsolódott. Bár a bakelit korong eredeti, ötven évvel ezelőtti borítóján erről nem esik szó, a Hanglemezgyártó Vállalat egy ál-koncertlemezt adott ki - olvasható a kiadvány ismertetőjében.
 
60 év, 60 dal, 3 nap  – Omega-fesztivál lesz az Őrség fővárosában

60 év, 60 dal, 3 nap – többgenerációs Omega-fesztivál lesz az Őrség fővárosában

Az Omega együttes idén nagyszabású, jubileumi koncerttel ünnepelte volna fennállásának 60. évfordulóját. A hajdani legendás ötösfogatból azonban már csak ketten maradtak, a hiányzók nem pótolhatók. Csalódás és fájdalom kíséri ezt a hiányt, amit orvosolni szeretnének a...
 
Naplemente – Omega Szimfonik koncert Keszthelyen

Naplemente – Omega Szimfonik koncert Keszthelyen

Július 24-én egy különleges, szabadtéri helyszínen, a keszthelyi Festetics-kastély parkjában tisztelegnek a legendás hazai együttes előtt.
 
Az Omega dobosa nyitja meg az Azok a rockzenészek című fotókiállítást Óbudán

Az Omega dobosa nyitja meg az Azok a rockzenészek című fotókiállítást Óbudán

Szalay Zoltán életművéből nyolcvan könnyűzenei témájú fotó látható június 30-tól az Óbudai Társaskör Pincegalériájában. Az "Azok a rockzenészek - Ahogyan Szalay Zoltán látta őket" című tárlatot Debreczeni Ferenc, az Omega dobosa nyitja meg június 30-án.
 
Új énekest keres az Omega utódzenekara

Új énekest keres az Omega utódzenekara

Új tagokkal, félig új néven folytatódik a legenda – értesült a Blikk. Az új formáció neve: Omega Testamentum, énekesük még nincs. Hír mindebből azzal csaknem egyidőben lett, hogy felavatták Benkő László síremlékét.
 
Rihanna-tól Rúzsa Magdiig: Dívák & Ikonok utazókiállítás a Zene Házában

Rihanna-tól Rúzsa Magdiig: Dívák & Ikonok...

A Zene Házában május 18-tól egész nyáron látogatható tárlaton Rihanna, Björk, Billie Eilish, Tina Turner, Cher, Marilyn Monroe, Beyoncé, Sade,...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Hamarosan eldől, ki lesz a Tankcsapda előzenekara a Budapest Open Road Days-en

Összesen 196 zenekar nevezett a Budapest Open Road Days fesztivál „Légy a Tankcsapda előzenekara!” pályázatára.

SZIN 2024: a fesztivál 521 kedvezményes bérlettel ünnepli meg Szeged napját

A SZIN kedvezményes belépőkkel ünnepli Szeged Napját. A jeles dátumra utalva 521 igen kedvezményes SZIN-bérlet várja majd gazdáját, de korlátozott számban a napijegyek is olcsóbbá válnak.
Új koncertek