Fotó: Est.hu

Remek zenész volt – Az Európa Kiadó frontembere Peter Ogiról

Peter Ogi figyelemre méltó életművet hagyott maga után – nyilatkozta Menyhárt Jenő, az Európa Kiadó frontembere pályatársára emlékezve.
 
Fotó: Peter Ogi/FB

Meghalt Peter Ogi, az első magyar punkzenekar alapítója

Hatvanhárom éves korában elhunyt Peter Ogi (Hegedűs Péter), a magyar alternatív zene egyik legismertebb egyénisége, az első magyar punkzenekar, a Spions alapítója. A hvg.hu több forrásból is úgy értesült, hogy a zenész holttestére a lakásában találtak rá.
 
 
A Kretens (FB)

A punk visszatér Óbudára: ETA és Kretens közös buli az OMK-ban

A nyolcvanas évek elején alakult, ma is létező két legendás punkbanda, az ETA és a Kretens ad közös koncertet november 24-én az Óbudai Kulturális Központban.
 
Ingyenes koncertet ad a brit poszt-punk legenda Budapesten

Ingyenes koncertet ad a brit poszt-punk legenda Budapesten

A nyolcvanas évek kultikus brit post-punk zenekara, a The Nightingales Budapestre látogat. November 2-án legújabb lemezük, a Perish The Thought dalait is bemutatják a magyar közönségnek. A koncerten való részvétel ingyenes, csak regisztrálni kell!
 
Motorral érkeznek a Fekete Bárányok Vácra a hétvégén

Motorral érkeznek a Fekete Bárányok Vácra a hétvégén

Hetedik alkalommal rendezik meg a cseppet sem rövid nevű Dunakanyar Motoros Majális és Pünkösdi Családi Napokat Vácon, ahol a 3 nap alatt a motorok mellett a zene is főszerepet kap.
 
Fotó: Alkaline Trio/FB

Az Alkaline Trio új zenével érkezik?

A punk rock banda idén töltené be a 21. életévét, és a nagykorúságot azzal ünnepli, hogy bakeliten is elérhetővé teszi a 2014-es “Past Live” turné felvételeit, illetve sejtelmesen elejtették azt is, hogy talán új zenét is várhatunk tőlük... A basszusgitáros Dan Andriano azt...
 
 
Gumicsizma Punk Zenekar

A punkoknak aranyból van a szívük és szeretik az állatokat!

Rendhagyó jótékonysági punkünnep lesz a fővárosi S8 Underground Clubban január 13.-án. Az "Adj S Eight" elnevezésű bulifolyam fellépői és közönségük a bajbajutott állatokon szeretne segíteni.
 
Fotó: theguardian.com

25 éve kígyóméreggel lövi magát az amerikai punk – tudósok vizsgálták

A Koppenhágai Egyetem tudóscsoportja kétéves kutatással állított össze egy mesterséges "antitestkönyvtárat" a magát 25 éve hetente kígyóméreggel beoltó Steve Ludwin kaliforniai rockzenész immunrendszerében kifejlődött antitestekből.
 
Punkokat az Eurovízióra! Lehet, hogy idén meglepő műsor lesz?

Punkokat az Eurovízióra! Lehet, hogy idén meglepő műsor lesz?

Sajtóhírek szerint elképzelhető, hogy a Sex Pistols és a Public Image Ltd punk ikonja – kooperálva a dalszerző Niall Mooney-val – ír egy "country to punk" dalt, melynek címe "Please To Meet You". Ezt a Eurosong versenyre szánják (ez az ír A DAL 2018) – ennek győztese képviseli az...
 
Gyíkemberek és punkok a Dürer Kertben

Gyíkemberek és punkok a Dürer Kertben

A garage punkot játszó Together Pangea turnébusza november 27-én gurul be a Dürer Kertbe. A Los Angeles-i négyes ősszel indult európai körútra augusztusban megjelent Bulls and Roosters című albumával. Vendégük a belga Mind Rays lesz.
 
Ezen a koncerten ne állj az első sorba! Rockabilly-punk gonoszan és mocskosan

Ezen a koncerten ne állj az első sorba! Rockabilly-punk gonoszan és mocskosan

Egy eszméletlen amerikai banda érkezik november 14-én a veszprémi Szigonyba, 15-én pedig a Dürerbe. A The Goddamn Gallows műfaját az alábbi – szintén vicces – kategóriákba sorolják be: hobocore, gutterbilly, evil country...
 
Fotó: Pitchfork.com

Véletlenül egy punkegyüttes albumát nyomták Beyoncé bakelitjére

Néhány Beyoncé rajongó igencsak kellemetlen meglepetést élt át az elmúlt napokban – vagy kellemeset, ha az ember éppen R&B ÉS punk zenerajongó –, amikor kézhez kapta a megrendelt Lemonade-bakelit (vinyl) lemezét, és lejátszotta az első dalt a lemez A oldalán, ami viszont nem Beyoncé...
 
A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek