Illusztráció: cottonbro (Pexels)

Évfordulókkal teli, retro PUNK buli Budapesten

Ha nem is a fekete, de a Vörös és Kék Yukban, Óbudán, 2022.március 19-én szombaton. S hogy mennyire retró, azt döntsétek el a program alapján.
 
Fotó: The Toy Dolls - Official

Jövőre kétszer is fellép Magyarországon a The Toy Dolls

2020 szeptemberében a Dürerben ünnepelte volna fennállásának 40. évfordulóját a brit punk legendás zenekara. Kétszer is nekivágtak a budapesti koncertnek, mindkettő elmaradt a covid miatt, az új, remélhetőleg végleges dátum: 2022. november 3., a helyszín pedig a Barba Negra. De nem ez...
 
 
 Újra lesz Karácsonyi Punkünnep – ráadásul duplán!

Újra lesz Nagy Karácsonyi Punkünnep – ráadásul duplán!

A Nagy Karácsonyi Punkünnep ezúttal nem a Dürerben, hanem egy kisebb helyen, az óbudai Vörös/Kék Yuk-ban lesz majd, éppen ezért duplázzák a bulit, hogy mindenki beférjen: egy karácsony előtt, egy karácsony után.
 
Ez a Daft Punk hattyúdala

Ez itt a Daft Punk hattyúdala

Az elmúlt 30 év egyik legbefolyásosabb és legnépszerűbb formációja hétfőn reggel közzétett „Epilógus” című videójában jelentette be visszavonulását.
 
Ha már elpusztul... – ismét József Attila-versekkel érkezik a PiCSa új albuma

Csókol Attila – ismét József Attila volt a punkok szövegírója

A Hétköznapi Csalódások a 2006-os "Én, József Attila itt vagyok" folytatásaként most újból egy teljes albumot szenteltek József Attila verseinek. Az idén 30 éves punkok 18 új száma "Csókol Attila" címmel jelent meg.
 
Fotó: Műcsarnok/FB

Ilyen volt a magyar Woodstock: 200 fotó a magyar könnyűzene történetéből a Műcsarnokban

A hetvenes-nyolcvanas évek magyarországi könnyűzenei szcénáját követi nyomon a beatnemzedék továbbélésétől a Beatrice-korszakon át a korai punk és alternatív klubkoncertek kiábrándultabb világáig Kőbányai János Beat ünnep című fotókiállítása, amely mától látható a...
 
 
Tényleg létezik egy amerikai punk banda ezzel a névvel: Spanish Love Songs

Tényleg létezik egy amerikai punk banda ezzel a névvel: Spanish Love Songs

Amikor megjött a sajtóanyag, csak átfutottuk... Spanish Love Songs... – ja, ezt szeretni fogják, biztos valami válogatás, amin sorjáznak majd a latin szerelmes nóták. Nagy volt a meglepi :D
 
 Az album, ami már a megjelenés pillanatában farostlemez!

Az album, ami már a megjelenés pillanatában farostlemez!

11 év szünet után 11 friss dallal jelenik meg október elején a Macskanadrág "Pénzt és életet" című albuma. Várhattak volna két napot, és akkor október 11. lett volna a megjelenés dátuma :)
 
 Purcelltől a punkig – Nagy-Britannia két hétre Budapestre költözik

Purcelltől a punkig – Nagy-Britannia két hétre Budapestre költözik

Pontosabban a Müpába: ha ősz, akkor Európai Hidak fesztivál, s ez még a vírus által ellehetetlenített időkben sincs másképpen: szeptember 15. és 28. között a brit kultúra elfoglalja az érzékszerveinket.
 
Fotó: The Sun

Nem minden punk pszichopata

A punk, a keményebb rock, a heavy metal és pár más, nem annyira dallamközpontú zenei műfaj rajongóiról sokan azt gondolják, hogy defektesek, labilisak, agresszívak. Ma már pszichológiai kutatások igazolják, mennyire téves ez a feltételezés. Mindezt a Díványon olvastuk. Nem a díványon...
 
Dave Greenfield a fotó jobb szélén látható (Kép: David Boni/ Stranglers FB)

A Golden Brown futama a leghíresebb: meghalt a Stranglers billentyűse

Vasárnap este hosszadalmas kórházi tartózkodás után végül a koronavírus okozta szövődményekbe halt bele a Stranglers 71 éves, szívbeteg billentyűse, Dave Greenfield.
 
Fotó: Gencsapáti Pünkösdi Fesztivál

Elmarad a pünkösdi fesztivál

Ma már beszámoltunk a Fezen törléséről/halasztásáról, most a Gencsapáti Pünkösdi Fesztivál búcsúzik a közönségétől, és kezdte meg az átmentést a 2021-es szezonra.
 
KoreaON 2024: az acapellától a fergeteges K-pop buliig

KoreaON 2024: az acapellától a fergeteges K-pop buliig

Idén 5 éves a KoreaON kulturális fesztivál, ami évről évre megújuló programsorozattal jelentkezik. Májusban a Comic Con vendégrendezvényeként...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Egyetlen alkalommal újra megjelenik nyomtatásban a PESTI EST

Április 4-én (...) kerül a mozikba a rendszerváltás körüli időszakot felelevenítő Kék Pelikan című film. A bemutató kampányának részeként a filmet forgalmazó JUNI11 Distribution életre kelti a kilencvenes évek és az ezredforduló legendás programmagazinját – írja a Magyar Narancs.

Új tagot keres a Szent Efrém Férfikar

Ha hiszed, ha nem, a férfikar bejelentett, főállású énekest keres. A félig-meddig családi zenekarból ugyanis kiszáll Bubnó Márk – őt egy különleges koncerttel búcsúztatják, az eseményt csatoltuk.
Új koncertek