Tartsd életben zenével a némafilmeket

Tartsd életben zenével a némafilmeket

Az egyik nagy mulasztásom, hogy a tavalyi korlátos Művészetek Völgye, vagyis az általam meglátogatott egyik Völgyhétvége alkalmával kihagytam a némafilmzenés előadást. A szokásos fesztivál-para: bekarikázod, mit akarsz látni-hallani, aztán ülsz fröccsel a kezedben valahol, és...
 
Hét pályázatban összesen 289 millió forint vár gazdára

Hét pályázatban összesen 289 millió forint vár gazdára

A nemzetközi piacra lépést segítő, az elektronikus zenei színtérnek szóló, korábbi projektek folytatását célzó, illetve most először könnyűzenei podcastek készítését, illetve szakmai start up ötletek elindítását segítő pályázatokra lehetni jelentkezni a jövő hét elejéig...
 
 
 Illusztráció: cottonbro fotója a Pexels oldaláról

Neked írom a dalt...

A Hangfoglaló Program keretein belül döntés született a magyar dalt népszerűsítő, a dalszerzést oktató, a dalok befogadását segíteni kívánó pályázatról.
 
 Andrea Piacquadio fotója a Pexels oldaláról

Ösztöndíjat hirdettek fiatal zeneművészeknek

Zenei és előadóművészeti ösztöndíjakat hirdet a Magyar Alkotóművészeti Nonprofit Kft. (MANK) 2021-re, a Fischer Annie zenei-előadóművészeti, a Kodály Zoltán zenei alkotói és a Lakatos Ablakos Dezső jazz előadó-művészeti ösztöndíjakra december 21-től január 31-ig lehet pályázni.
 
Változtatnának a Fonogram díjon

Lecserélnék a Fonogram díjat

Nem az elbírálás menetén vagy a díjátadón változtatnának – magát a kézzel fogható szobrocskát terveztetnék át (képünkön).
 
Fotó: Nova Prospect/FB

Mit érez egy zenekar a közönség nélküli koncerten?

Nova Prospect koncertfelvételét közönség bevonása nélkül szeptemberben rögzítették a kecskeméti Hírös Agóra művelődési központban az NkA Hangfoglaló által kiírt pályázat keretein belül.
 
 
Fotó: Pinterest

Turnéra fel: 100 milliót szánnak magyar zenekarok külföldi megismertetésére

Nemzetközi előadói pályázatot hirdetett a Hangfoglaló Program. Pályázatonként másfél millió, összesen 100 millió forint igényelhető január közepéig exportirányú tevékenységekre, turnéra, PR kampányra és szakmai együttműködések megvalósítására.
 
Nyílt, pénzdíjas pályázat zenészeknek!

Nyílt, pénzdíjas pályázat zenészeknek!

December 15-ig lehet pályaműveket küldeni a Kertész Imre Intézet által kiírt pályázatra, amely – halálának 30. évfordulója alkalmából – Sziveri János költészetéhez kapcsolódik.
 
A fotó illusztráció (Aleksandr Neplokhov/Pexels)

Nem a Kispi nyert! Lovasi András eredményt hirdetett

Mi is közzétettük szeptemberben a felhívás, miszerint pályázni lehet Lovasi András raktárkoncertes gázsijára. Mintegy egymillió forint értékben hangfelvétel(ek) készítésére lehet pályázni bárkinek.
 
A fotÓn a magyar rész képviselője, Zsüd

Nemzetközi kollab a tiltakozó lengyel nők támogatására

Ahogy a lengyel nők utcára vonulnak, hogy kifejezzék tiltakozásukat az extrém szigorú abortusztörvény módosítás kapcsán, a Kelet-Európai Zeneakadémia (Eastern European Music Academy) kurzus három résztvevője, a lengyel Karo Glazer, a magyar Zsüd és az észt Britt Randma közös dalt...
 
A fotó illusztráció (Thibault Trillet/Pexels)

Ezek a zenekarok jutottak most támogatáshoz

Az NKA Hangfoglaló programjának jóvoltából 22 induló előadó, két elektronikus zenei produkció és 101 könnyűzenei koncerthelyszín kapott támogatást.
 
Zsüd a nehéz döntésekről énekel

Már megint rosszul döntöttél...?

Akkor ez a te dalod. A producer, dalszerző, énekes Zsüd vadi új száma nem csak a címében "nehéz". Az elektronikus pop ifjú tehetsége komoly témaválasztásával nem az egyszerűbb úton halad a rajongói toborzásban.
 
Elviszik magukkal a Kollár-Klemecz Lászlót is? A Carson Coma Európa-turnéra indul

Elviszik magukkal a Kollár-Klemecz Lászlót is? A...

Az őszi, 10 állomásos Európa-turné lesz a zenekar eddigi leghosszabb külföldi koncertkörútja, két hét alatt összesen nyolc országban és tíz...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte – és most Magyarországra jön

Donny Benét, az ausztrál synth-funk zenész kopaszodó fejével, hódító bajuszával és fehér zakójával 2011 óta tartja lázban a világot Prágától Portlandig. Most a budapesti közönség is megismerheti Mr. Experience-t magát és új lemezét, az Infinite Desires-t július 11-én, az Akvárium Klubban.

Szeretnéd meghallgatni a fülemülék koncertjét?

Az idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatot; április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket, hogy egy késő délutáni, kora esti séta keretében hallgassák a fülemülék koncertjét.
Új koncertek