Ingyenes Caramel-koncert és úszó lámpások a Romantika Fővárosában

Három napon át a romantikáé lesz a főszerep Gyömrőn, ahol esténként több ezer színes lámpást úsztatnak a tó vizén.

Fotó:  Romantika Ünnep Gyömrő
Fotó: Molnár Ferenc/Double Rise

Idén is fesztivállal ünneplik a dupla napfelkeltét Torockón

Színes kulturális és zenei kínálattal várja mától a közönséget a Double Rise fesztivál az erdélyi Torockón.
 
Fotók: Electric Castle

Electric Castle 2023: Jöttünk, láttunk, visszamennénk

Az ember szeret kötekedni, ítélkezni és mindig mindent jobban tudni. Így üdítőek azok az élmények, amikor egyszerűen csak élvezni tudjuk a pillanatot – az idei Electric Castle fesztivál nem is egy ilyennel lepett meg. De mitől is lesz igazán jó egy fesztivál? Szubjektív...
 
 
Fotó: Sunwaves/FB

Mindeközben a Fekete-tenger partján...

Amíg mi a hosszú hétvégére készülünk, a Fekete-tenger partján ma kezdődik a Sunwaves fesztivál jubileumi, 30. kiadása. A legrégebbi és legelismertebb román elektronikus zenei fesztivál sz idén is bámulatos line-uppal várja a műfaj szerelmeseit.
 
Illusztráció: Romani Design/FB

Lánykérés a Kobuciban

Egy ma is élő oláhcigány hagyomány, a lánykérés, vagyis a kéretés (mangaipo) jegyében ad koncertet a Romano Drom június 1-jén az óbudai Kobuci kertben.
 
Csak az énekes maradt életben a zenekarból – ítélet született a Colectiv-tragédia ügyében

Csak az énekes maradt életben a zenekarból – ítélet született a Colectiv-tragédia ügyében

Hatéves pereskedés után jogerős ítélet született csütörtökön a bukaresti Colectiv klubban 2015-ben bekövetkezett, 65 ember halálát okozó tűzvész felelőseinek ügyében.
 
Magyartanár a Hooligans új basszerosa

Magyartanár a Hooligans új basszerosa

A bandatagok vasárnap este mutatták be az új basszusgitárosukat egy videóban, ezt mi is megosztottuk a FB oldalunkon, de ha valaki mégsem látta volna vagy nem volt ideje megnézni, a lényeg itt.
 
 
Hosszú kihagyás után a Budapest Parkban ad koncertet a My Chemical Romance

Hosszú kihagyás után a Budapest Parkban ad koncertet a My Chemical Romance

Bár visszatérésükre a vírushelyzet miatt többet kellett várni, a My Chemical Romance egy masszív világkörüli turnéval hálálja meg a közönség kitartását, és természetesen a magyar rajongók sem maradnak ki a sorból! 2022. június 7-én Gerard Way-t és csapatát túl hosszú kihagyás...
 
A fotó illusztráció, a CityRocks dunaújvárosi rendezvényén készült (CityRocks/FB)

CityRocks-Bonchida: A legfiatalabb zenész egy hatéves dobos lesz

A bonchidai Bánffy-kastély udvarán – az Electric Castle helyszínén – tartják szombaton a CityRocks rockzenei flashmobot, amelyen több mint 180 romániai és külföldi amatőr és profi zenész ad elő közösen 12 közismert rock számot.
 
A fotó illusztráció (Pexels)

Romániai kísérleti színházi előadások: egyetlen néző fertőződött meg

A járvány miatt bevezetett távolságtartási előírások felfüggesztésével rendezett romániai kísérleti színházi és opera-előadások egyetlen résztvevőjénél mutatták ki utólag a koronavírus-fertőzést - közölte csütörtökön a Digi 24 hírtelevízió.
 
Fotó: EC

Lesz Electric Castle, de nem úgy, mint eddig

A hagyományosan a bonchidai Bánffy-kastély udvarán tartott Electric Castle fesztivál szervezői kedden jelentették be, hogy a nagy bonchidai fesztivál helyett idén augusztus 6. és 15. között egy több helyszínen zajló speciális fesztivált szerveznek.
 
Elálverezik  A ZONGORISTA személyes tárgyait és zongoráját

Elálverezik A ZONGORISTA személyes tárgyait és zongoráját

Árverésre bocsátják az örökösök a szintén lengyel származású Roman Polanski Oscar-díjas filmjéből is ismert holokauszttúlélő, lengyelországi zsidó zongoraművész, Wladyslaw Szpilman személyes tárgyait, köztük Steinway & Sons márkájú zongoráját.
 
Sziámi és sok barátja (Kobuci kert, 2020. augusztus 24.)

Sziámi és sok barátja (Kobuci kert, 2020. augusztus 24.)

Akinek rémlik valami hasonló cikk, azt megnyugtatom, nem a képzelete űz vele gonosz tréfát: alig több mint egy éve volt e hasábokon egy cikk, jórészt ugyanezen szereplőkkel, mégpedig egy közel azonos felállású koncert apropóján. Nagyrészt ugyanazok zenéltek ugyanott.
 
 Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Utolsó fejezetéhez érkezik Co Lee cirkuszos epochja, amely a Cirque de L’Homme [CDL] című, tavaly februárban debütált nagylemeze óta zajlik. A...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló céget alapítottak – ez lett a Supermanagement –, ők vették a szárnyaik alá például a Wellhellót, Dzsúdlót és Azahriah-t is. A zenész-menedzser mindössze 36 éves volt.
Új koncertek