Omega-emlékest a kastélyban

Omega-emlékest a kastélyban

Szeptember elseje igazán különleges nap lesz idén - egy nap, ami megtelik nosztalgiával, hiszen ezen az estén, Gödöllőn, a királyi kastély varázslatos díszudvarán új életre kelnek azok a legendás szerzemények, amiket mindannyian ismerünk és szeretünk, mint a Gyöngyhajú lány, az...
 
A Leander Kills körbehordozza az országban a véres kardot

A Leander Kills körbehordozza az országban a véres kardot

2023. augusztus 19-én lesz látható az István, a király 40. évfordulós jubileumi előadása a Papp László Budapest Sportarénában, melyben Köteles Leander alakítja majd Koppány vezér táltosát, Tordát.
 
 
Strandok Éjszakája - Gyerekprogramok, buli és éjszakai csobbanás a Lupán

Strandok Éjszakája - Gyerekprogramok, buli és éjszakai csobbanás a Lupán

Július 29-én, a Strandok Éjszakáján már délelőtt 10-kor kezdődik a programsorozat a Budapest „mediterrán tengerpartján", a Lupán. Napközben a gyermekes családok, a napfürdőző strandolók és az aktív beach- és vízisportolók élvezhetik a homokos partot és a türkizkék vizet....
 
Fotó: asharti.com

A Kung-fu mestere javaslatára kezdett énekelni

Szabó Andrea nevével korábban musical, operett és opera-előadások kapcsán találkozhattunk, különleges képességeire két évtizeddel ezelőtt egy kung-fu mester hívta fel a figyelmet, az ő hatására kezdett bele egy olyan útkeresésbe, amely a mai napig tart.
 
Másodszor és utoljára ad koncertet Köteles Leander alkalmi projektje

RocKastély: szimfonikus Leander-produkció Gödöllőn

A Leander Oktett a Gödöllői Királyi Kastély udvarán lép fel július 22-én.
 
Három év után újra várja a táborozókat a Reggae Camp

5 nap Jamaica a Holt-Tisza közelében – három év után újra várja a táborozókat a Reggae Camp

Idén huszadik alkalommal rendezik meg az LB27 Reggae Campet. Három év kényszerpihenő után, július 25. és 29. között új helyszínen, Lakitelken, a Tőserdő Autóskemping területén a műfaj magyar előadói váltják egymást a színpadokon.
 
 
Fotó: Budapesti Filharmóniai Társaság Zenekara

Pokróckoncert Martonvásáron

Tárlatvezetéssel és pokróckoncerttel várják a közönséget a martonvásári Brunszvik-kastély parkjában június 24-én, a Múzeumok éjszakáján.
 
Fotó: Dancs Enikő Bianka

A Krokodil Hotelben mindig zajlik az élet...

A Lóci játszik zenekar 2014 óta működik, és a Müpa színpadán olyan koncertet adnak majd, amilyenre korábban soha nem volt lehetőségük, de titokban mindig is vágytak rá.
 
John and George, Paris. 1964 © 1964 Paul McCartney

Azért megnéznénk, mit szólna ehhez John Lennon...

Paul McCartney a BBC egy rádióműsorában elmondta, hogy a mesterséges intelligencia segítségével sikerült elkészítenie az "utolsó Beatles-felvételt": John Lennon hangját egy régi demófelvételről használták fel a szám befejezéséhez.
 
Ilyen lesz a Telekomosok – ingyenes – Fesztiválja

Egy nyáron át – ingyenes fesztivált rendez a Telekom a Volt helyett

A Telekomosok Fesztiválja elnevezésű, az ország különböző pontjain, június 1. és augusztus 20. között hetente megrendezett programokra az ügyfelek a Telekom alkalmazáson keresztül kérhetik díjmentes jegyüket, amellyel további 2 vendéget is magukkal vihetnek a rendezvényekre.
 
Fotó: Helikon Kastélymúzeum

Csillagfényes koncertek a kastélyparkban

A keszthelyi Festetics-kastély barokk kertje július végén a nappali séták mellett két estén át különleges csillagfény-koncerttel kedveskedik az élőzene és a romantikus helyszínek kedvelőinek.
 
Az EFOTT fesztivál egyik himnuszát alkotják meg a nemzetközi dalszerző táborban

Az EFOTT fesztivál egyik himnuszát alkotják meg a nemzetközi dalszerző táborban

Tizenegy országból érkeztek szövegírók, zeneszerzők és producerek az Artisjus Songwriting Campre, hogy három napon át közösen alkossanak a hazai dalszerzőkkel, idén először lesz svájci résztvevője a programnak.
 
A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek