Fotó: Ian Siegal/FB

Botaniq Blues Night a turai kastélyban: Ian Siegal búcsúkoncert

A Botaniq BBQ & Blues Night keretében neves blues előadók lépnek színpadra az álomszerű kastélyparkban, miközben sorra váltják egymást a tányérokon a BBQ különlegességek.
 
KukoricAIános – mostantó mesterséges intelligenciával írhatunk magyar népdalt

KukoricAIános – mostantó mesterséges intelligenciával írhatunk magyar népdalt

A Zeneszöveg.hu saját fejlesztésben, a Stratis technikai céggel karöltve kifejlesztett egy mesterséges intelligencia alapú dalszövegíró chatbotot, a KukoricAIánost.
 
 
Koncertek a ráckevei kastélykertben – jön a Duna-part Feszt!

Koncertek a ráckevei kastélykertben – jön a Duna-part Feszt!

Fesztivállal várják idén nyáron először a zene és a csodálatos zöld, vízparti környezet szerelmeseit Ráckevén. A Duna-part Feszt július 28-án nyitja meg kapuit Ráckevén, a Savoyai-kastély parkjában.
 
Szabadnak születtél – Koncz Zsuzsa az Arénában

Szabadnak születtél – Koncz Zsuzsa az Arénában

Koncz Zsuzsa a magyar popzene egyik ikonja, aki tizenharmadik budapesti nagykoncertjére készül 2022. március 5-én, a Papp László Budapest Sportarénában. A koncert címe „Szabadnak születtél”, ami a pandémia alatt készült és kiadott stúdióalbumának a címe is.
 
Vasárnap délután találkozhatsz a Shaolin testvérekkel is! (Fotó: magyarock.hu)

Magyarock Freeze: fesztivál búcsúztatja a téli olimpiát a Városligetben

A pekingi téli olimpia utolsó hétvégéjén kerül sor a Magyarock Freeze Budapest elnevezésű téli sportokat népszerűsítő fesztiválra a Városligeti Műjégpályán – koncertekkel.
 
Fotó: Bácskai Művelődési Központ

A medve, a medvetáncoltató, a didák és a botos: ismét lesz maszkajárás Baján

A csaknem három évtizede feledésbe merült bunyevác farsangi alakoskodó népszokást, a maszkajárást elevenítik fel február végén Baján ( MASZKAJÁRÁS- MAŠKARE). Igaz, 2020 februárjában már próbálkoztak a hagyomány újraélesztésével, de az ismert okokból 2021-ben már nem tudták...
 
 
Fotó: Magyar Rádió Gyermekkórusa

Palántákat várnak a Magyar Rádió Gyermekkórusába

Felvételt hirdet a Magyar Rádió Gyermekkórusa nagycsoportos óvodások és általános iskolás gyermekek számára, a jelentkezési határidő a leendő elsősöknek február 23., a felsőbb évfolyamokba jelentkezők számára pedig április 4.
 
itt a színész, a jogász és a gyógypedagógus legújabb klipje

Itt a színész, a jogász és a gyógypedagógus legújabb klipje

A szegedi gyökerű formáció óriási iramban menetel előre – tavaly a SZIN Pepsi Nagyszínpadán debütált, legutóbbi „Maradunk fiatalok" című addiktív bulihimnuszával tarolt eljutva az X-Fakor mentorházáig, sőt a vasárnapi Petőfi Zenei Díj gáláján is bemutatta élőben a sikerdalt.
 
Fotó: Trottel Records/FB

Kalózkazetta-kiadóból független lemezkiadó: idén jubilál a Trottel Records

Idén lesz harminc éve, hogy megalakult a Trottel Records. Az egyik legfontosabb magyarországi független lemezkiadó a Trottel Distribution kalózkazetta-kiadóból kinőve, 1992 májusában indult.
 
Gigabíráságot kapott jegyüzérkedés miatt a Viagogo

Gigabíráságot kapott jegyüzérkedés miatt a Viagogo

A fogyasztókat megtévesztő és pszichés nyomás alá helyező, tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatokra hivatkozva rótt 472 millió forintos bírságot a Viagogo jegyértékesítő platform svájci üzemeltetőjére a Gazdasági Versenyhivatal.
 
Fotó: Mezei Dávid

Hangol már a zenekar – Lovasi András új formációval járja be az országot

A zenekar a "Lovasi András és barátai nevet" viseli, s a zenész a Grand Hotel Halmahera címmel, ősszel megjelent új nagylemezét turnéztatja meg.
 
Jég veletek! Korcsolyapálya nyílik a Budapest Parkban

Rá fogsz csúszni: fennállása óta először korcsolyapálya nyílik a Budapest Parkban

Tízéves történetében először készül téli üzemmel a főváros egyik legnagyobb, szabadtéri szórakozóhelye - a Budapest Park téli meseországának kapuja december 3-án nyílik meg, középpontjában pedig egy hatalmas jégpálya várja majd a korcsolyázni vágyókat.
 
EGYÜTT A ROCK&ROLL-ért – 3 napos fesztivál koncertekkel Budapest szívében

EGYÜTT A ROCK&ROLL-ért – 3 napos fesztivál...

A Rocky Monday Közhasznú Egyesület 2024. április 26-28. között, a VI. ker. Dessewffy utca 39 előtti szakaszon immáron negyedik alkalommal szervezi...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

A hang már megvolt, most jön a fény is – 13. évadát nyitja a héten a Park

Az április 25-én induló új évadban már igazán nem kellene semmit csinálniuk a parkosoknak, csak jó koncerteket, programokat, azt' kész, hiszen a tavalyi évad megnyitása előtt arról számoltunk be, hogy komoly tuningot kapott a hangrendszer. De a Kispál óta tudjuk, hogy "ésfénynek" is lennie kell.

A bakonybéli Szent Mauríciusz Monostorban ad koncertet az olasz Quartetto Eos

Magyarországon is elindul az Európai kamarazenei együttműködés, a MERITA projekt, amelynek az a célja, h felkeltse és fenntartsa az érdeklődést a klasszikus zene iránt. A program keretében első ízben május 19-én a bakonybéli Szent Mauríciusz Monostor történelmi terében ad koncertet az olasz Quartetto Eos.
Új koncertek