Az USA két államában mostantól teljes kapacitással mehetnek az élő koncertek

Messze Mississippi – Az USA két államában már teljes kapacitással mehetnek az élő koncertek

Texas és Mississippi egyaránt feloldja a kötelező maszkviselést és 100 százalékra növeli az államokban működő vállalkozások és létesítmények kapacitását. Ez azt jelenti, hogy a tömegrendezvényeknek nem lesz akadálya, a stadionok, koncerttermek és más nagy helyszínek e két...
 
A hollandok is nekifutnak a tömegrendezvény-teszteknek

A hollandok is nekifutnak a tömegrendezvény-teszteknek

"Újra focimeccsre, konferenciára, színházba járni? Élesben kezdik a teszteket a hollandok" – címmel közölt cikket a Portfólió. A cél az, hogy koronavírus-biztos és megbízható rendezvénykoncepciót dolgozzanak ki, ahol nagyobb, akár több száz fős publikum is jelen lehet.
 
 
 A fesztiválszervezők mindent megtesznek a tavaszi évadindítás érdekében

A fesztiválszervezők mindent megtesznek a tavaszi évadindítás érdekében

Online megbeszélést tartottak az országos fesztivál- és rendezvény szakma szövetségeinek elnökei.
 
Elmarad a Galstonbury fesztivál

Elmarad a Glastonbury fesztivál

Úgy volt, hogy még azért kivárnak egy kicsit – de Emily és Michael Ewis meghozták a döntést.
 
Fotó: Eurockéennes  fesztivál/FB

Tesztkoncerteket szerveznek Franciaországban is – a cél a fesztiválszezon megmentése

A lipcsei és a barcelonai események után a francia zenei világ képviselői is tesztkoncertek szervezését tervezik annak felmérésére, hogy mekkora a vírus terjedésének kockázata a kulturális rendezvényeken. A kísérlet legfőbb célja a nyári fesztiválszezon megmentése.
 
Bejött a maszkos koncert Barcelonában – távolságtartás nélkül

Bejött a maszkos koncert Barcelonában – távolságtartás nélkül

A Kreatív.hu értesülése szerint még december elején kísérleti koncertet tartottak Barcelonában, melynek jelentőségét (és az eredményhez fűződő nagy várakozást) az is mutatja, hogy az eseményt több barcelonai koncerthelyszín, kiadó és szponzor finanszírozta.
 
 
A Galstonbury atyja beoltatta magát

A Glastonbury atyja beoltatta magát

Mint ahogy azt már többször jeleztük, nincs semmiféle becsípődésünk a Glastonburyt illetően – úgy tekintünk rájuk, mint kormányunk Ausztriára: ők a mi laboratóriumunk, a velük kapcsolatos eseményekből következtetünk a komplett európai fesztiválszezon alakulására. Csak mi...
 
 Tabitha Mort fotója a Pexels oldaláról

Beszántjuk a fesztiválok helyszínét, vagy visszatér az élő zene?

Mikor állhat lábra az élő zene? A kérdést milliók helyett – és mellett – a Rolling Stone magazin tette fel, s noha írásában az amerikai piac helyzetét monitorozza, számos kérdésben nincs különbség a többi országhoz képest.
 
Ma az a nap van, amikor megint úgy néz ki, hogy lesz Glastonbury fesztivál

Ma az a nap van, amikor megint úgy néz ki, hogy lesz Glastonbury fesztivál

Nem függ az életünk a Glastonbury-től, feltehetően soha nem jutunk el a fesztiválra, egyetlen pennyt sem fizetnek a reklámért, mégis minden megmozdulásukat követjük, mert az egyetlen rendezvénynek tartjuk, amelynek szervezői kirakatban közvetítik azt az elkeseredett vergődést, ami ma...
 
Digitális oltásikönyvünk (is) lesz

Digitális oltásikönyvünk (is) lesz

Tegnap megírtuk: felröppent a hír – konkrétumok nélkül –, hogy az oltásikönyv fontos része lesz a jövőben az életünknek. Most egy újabb információcseppel szolgálhatunk, egyelőre még mindig konkrétumok nélkül.
 
Fotó: Glastonbury

Paul McCartney szerint nem lesz 2021-ben Glastonbury fesztivál

Az egykori Beatle lett volna az idei, jubileumi rendezvény fő headlinere. Most azt nyilatkozta, kevés esélyt lát a 2021-es fesztivál megrendezésére.
 
 Be vagy oltva? Akkor bemehetsz a koncertre, fesztiválra...

Be vagy oltva? Akkor bemehetsz a fesztiválra!

A Player magazin szúrta ki a Billboard cikkét, amelyben a Ticketmaster festi le a jövő amerikai koncert- és fesztiválképét. 2021-ben a jelen tervek szerint csak akkor tud majd valaki tömegrendezvényre menni, ha bizonyítani tudja, hogy Covid-oltást kapott vagy negatív tesztje van az elmúlt...
 
A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek