Fotó: cnn.com

Taylor Swift sem jön át Európába

A tízszeres Grammy-díjas amerikai country-pop énekesnő, dalszerző és színész Taylor Swift is inkább a karantént választotta, így már biztos, hogy idén nyáron egyetlen fellépést se vállal. Pedig voltak egészen közeli európai helyszínek is a sorban...
 
Fotó: Rebecca Swafford (Pexels)

400 előadóművész már pénzhez jutott

Mint ahogy arról már beszámoltunk, 180 millió forint áll rendelkezésre a bajba jutott zenészek megsegítésére. A rendkívüli szociális támogatási keret létrehozásáról az Előadóművészi Jogvédő Iroda Egyesület (EJI) és az Artisjus Magyar Szerzői Jogvédő Iroda Egyesület döntött.
 
 
Mi köze van a Deep Purple-nek a Montreaux-i Jazzfesztiválhoz?

Mi köze van a Deep Purple-nek a Montreaux-i Jazzfesztiválhoz?

Azt is elmondjuk, de sajnos van egy rosszabb hírünk előtte: idén csendes lesz a part – a Montreaux-i Jazzfesztivál 50 éves történetében ez lesz az első alkalom, hogy elmarad a műfaj egyik legjelentősebb seregszemléje.
 
Rock am Ring

Elköszön két júniusi nagyfesztivál

Szokásos napi programtörlős rovatunkban két igencsak népszerű európai fesztiváltól veszünk érzékeny búcsút. A Rock am Ring és a Rock im Park is kénytelen volt visszavonulót fújni.
 
Vissza a pént! – Alaposan magára rántotta a látogatóit a Budapest park

Vissza a pénzt! – Alaposan magára rántotta a látogatóit a Budapest Park

Honnan is kezdjük... Talán onnan, hogy miközben egyre-másra jöttek a hírek, úgy a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban, mint a nagy külföldi zenekarok háza tájáról, a magyar koncerthelyszínek és fesztiválok zöme hallgatott.
 
A fotó ilusztráció (Pexels)

Levelet írtak nektek a legnagyobb koncerthelyszínek, fesztiválok!

Az alábbiakban egy nyílt levelet olvashattok, amely a hazai élőzenei helyszínek, fesztiválok, koncertszervezők összefogásának eredményeként született meg.
 
 
The Subways

Mégsem megy el a metró a Dürerig...

Most már napi rutinnak számít egy-egy koncert vagy fesztivál törléséről való hír közreadása, ami ugyan még mindig nehezünkre esik, de kénytelenek vagyunk elfogadni. Ezúttal a jubiláló The Subways mondta le komplett tavaszi turnéját.
 
Falusi Mariann májusra összerakja magát

Falusi Mariann ̶m̶á̶j̶u̶s̶r̶a̶ 2021. januárjára rakja össze magát

Falusi Mariann DARABJAIM címmel adott volna koncertet a Budapest Kongresszusi Központban 2020. május 7-én.
 
Fotó: British Summer Time Hyde Park

Egyre-másra dőlnek le a fesztiválok bástyái

Lassan már szemünk se rebben, ha elénk gördül a közösségi csatornákon egy-egy külföldi fesztivál törlésének hivatalos bejelentése. Ma három ilyen hírrel is jövünk, mi kérünk elnézést.
 
Fotó: Ultimate Classic Rock

Tommy, rossz hírünk van: nem lesznek Mötley Crüe stadionkoncertek júniusban

Vannak a világban olyan koncertszervezők, akik biztosra mennek, és az idei turnékat már most átrakják 2021-re. Közéjük tartozik Daniel DeFonce is, aki szerint a legtöbb szakmabeli és a közönség is túlságosan optimista azzal kapcsolatban, hogy mikor indulhat be újra az élet a zenenipar...
 
Fotó: FransA (Pexels)

Fesztivállapot – Elmarad? Áthelyezik? Folyamatosan frissülő információk

Teszünk egy kísérletet arra, hogy egy felületen nyilvántartsuk, melyik fesztivál miképpen dönt idén nyáron.
 
Fotó: The Sound Clique

Egy európai nagyfesztivállal megint kevesebb az idei nyár

Szomorú, de sajnos ma sem ússzuk meg fesztiváltörlés nélkül a napot. Ezúttal a dániai Roskilde volt kénytelen lehúzni a rolót, miután a kormány kész helyzet elé állította a szervezőket. Akárcsak a Nova Rock esetében.
 
A margitszigeti szökőkút idei setlistje

A margitszigeti szökőkút idei setlistje

Az első fagyokig zenél nekünk a szökőkút, az üzemidő délelőtt 11-kor kezdődik, és a XIII. kerületi lakók nyugalma érdekében a zenei...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Elviszik magukkal a Kollár-Klemecz Lászlót is? A Carson Coma Európa-turnéra indul

Az őszi, 10 állomásos Európa-turné lesz a zenekar eddigi leghosszabb külföldi koncertkörútja, két hét alatt összesen nyolc országban és tíz városban játszanak majd, Bécstől Londonon át Münchenig.

16 éve nem írtak új dalokat – ma megjelent a KFT új albuma

16 év után új albummal jelentkezett a KFT: ma megjelent a "Még mit nem" című 6 dalos lemez, melyről két szerzeményt Laár András, hármat Bornai Tibor és egyet Márton András jegyez.
Új koncertek