Küldj egy fotót, ha ott voltál Veszprémben!

A Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Főváros elnevezésű rendezvénysorozat alkalmával több mint 3500 programon vehetett részt a sok százezernyi látogató a Bakony-Balaton régió 116 településén. A szervezők most azt szeretnénk megtudni, kinek mi volt legemlékezetesebb eseménye.

Ezt is Veszprémből hoztuk :)
Fotó: Kuya Yus/Pexels

Zenészek, táncosok is pályázhatnak alkotói ösztöndíjra – FRISSÍTVE

Fiatal művészek számára hirdetett alkotói ösztöndíjpályázatokat a Petőfi Kulturális Ügynökség. A kilenc ösztöndíjra január 31-ig lehet jelentkezni, és sikeres elbírálás esetén egy éven keresztül havonta 200 ezer forintot kaphatnak. Bruttó.
 
Brazil thrashertesók a Dürerben – Cavalera plays Sepultura

Brazil thrashertesók a Dürerben – Cavalera plays Sepultura

A tesók szó most nem a szlengből jön, hanem "vérből": Max (54) és Iggor Cavalera (52) alapította a Sepultura zenekart. Új névvel – simply Cavalera –, viszont régi dalokkal térnek vissza hozzánk: a Sepultura két első lemeze újra felvett verziójával indulnak turnéra, amely november...
 
 
BUDA, ÓBUDA ÉNEKELJÜK MEG BUDAPESTET!

Zsidó Kulturális Fesztivállal indul a szeptember Budapesten

Szeptember 3-tól 12-ig zenei- és irodalmi programokkal várja a közönséget a 25. Zsidó Kulturális Fesztivál Budapesten hét helyszínen.
 
Mág tart a szezon: fesztivál kisokos kezdő fesztiválozóknak

Ahogy mi látjuk: fesztivál kisokos kezdő – és kigyúrt fesztiválozóknak is

Tapasztalt fesztiválozónak tartom magam, így az idei Electric Castle fesztivál után úgy gondoltam, hogy összegyűjtöm, mire érdemes odafigyelni egy tipikus, sátrazós, többnapos zenei fesztiválnál. A kifejezetten az Electric Castle-ről beszámolót pedig hétfőn olvashatjátok. Vagy...
 
Hogy kerül Radics Gigi a Liszt Ünnepre?

Hogy kerül Radics Gigi a Liszt Ünnepre?

Ínyenc operaritkaságok, tánc, könnyű- és világzene – idén október 11. és 22. között rendezik meg a Liszt Ünnep Nemzetközi Kulturális Fesztivált. (Az általunk kiemelt koncertekre a linkre kattintva jegyek is elérhetők már.)
 
Miért olyan népszerű a k-pop?

Miért olyan népszerű a k-pop?

Mondjuk, ezt a kérdést azon a napon feltenni, amikor ismét elvetette magától az életet egy k-pop sztár*, nem biztos, hogy teljesek OK, de pl. mi ott szeretnék lenni a Koreai Kulturális Központ (KKK) kéthavonta létrejövő rendezvényén, amikor erről lesz majd szó, és szeretnénk erre a...
 
 
Like the gypsies – új kultúrklub nyílt a Dohány utcában

Like the gypsies – új kultúrklub nyílt a Dohány utcában

A „Like the gypsies” kultúrklubjába, bárki ellátogathat, akit érdekel a cigány kultúra, és egy igazi családias légkörű, színes programokkal teli eseményen szeretne részt venni.
 
Fotó: Kováts Zsófi

Vasárnap az m2-n megnézhető a Bereményi kalapja!

2023. január 22. a Magyar Kultúra Napja – s ezen a napon lenne Cseh Tamás 80 éves. Plusz Bereményi Géza január 26-án tölti be a 77-et. A köztévé a film műsorra tűzésével ünnepli ezt mind, egy kalap alatt...
 
Fotó: Pajtakult

Mi az a Tündérkert hálózat? És a Pajtakult?

Kihívásokkal teli időszak következik (tart még...) a kultúrában és az élet minden területén, kérdés, hogy milyen programok lehetnek életképesek. Ezzel a felvetéssel indult a Magyar Fesztivál Szövetség és a Pajtakult által szervezett kétnapos konferencia az elmúlt napokban a Magyar...
 
Fotó: Leenalchi

Sámánok, poposított népi opera, szimfonikusok – a Koreai Kulturális Központ koncertjei

A koreai sámánizmus rítusait kísérő zenét, poposított koreai népi operát, valamint koreai szimfonikusokat is hallgathat a közönség szeptemberben a budapesti Koreai Kulturális Központ szervezésében.
 
Egy hét, hét helyszín, 24 program: Zsidó Kulturális Fesztivált

Egy hét, hét helyszín, 24 program: Zsidó Kulturális Fesztivál

Idén hét helyszínen rendezik meg a 24. Zsidó Kulturális Fesztivált szeptember 4. és 12. között Budapesten. A rendezvény szlogenje: "Életörömre hangolunk!"
 
Rahul Pandit fotója a Pexels oldaláról

Több mint 50 embert vezettek ki a TOOL budapesti koncertjéről

Összesen 57 embernek kellett elhagynia a progresszív metálzenekar koncertjét, mert a banda kérése ellenére elővették a koncert alatt a telefonjukat – írja a HVG.
 
A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek