2019. kecskemét (Cityrocks FB)

Dunaújvárosban törölték, most Kolozsváron sem rendezik meg a Cityrocksot

A szegedi és a tavalyi kecskeméti össznépi zenélés sikerén felbuzdulva a szervezők idén Dunaújvárost jelölték meg a térképen elfoglalandó területként, aztán a vírushelyzetben feladták bástyáikat, és törölték a zene legnagyobb magyarországi flashmobját.
 
Fotó: Tooth Gabriella

Egy kis élő zene a Balatonnál és a Dunakanyarban

Bár az augusztus még nem az aktív koncertszezon hónapja, a Budapesti Fesztiválzenekar rendhagyó módon több nyári programmal is készül közönségének Budapesten és vidéken is. Aki a karantén után élőben szeretne találkozni az együttes tagjaival, a Balatonnál vagy éppen a...
 
 
Átadták az Arany Karantén Díjat

Átadták az Arany Karantén Díjat

Az Óbudai Danubia Zenekar vezetése az Arany Karantén Díjjal kívánta elismerni a zenekar muzsikusainak kitartó munkáját, kreativitását a koronavírus-járvány kapcsán kialakult helyzetben. Az elismerést Keresztes Magor ütőszólam-vezető kapta. Reméljük, jövőre visszatér a díj eredeti...
 
Fotók: Esernyős

Majdnem minden nap minikoncert lesz az Esernyősnél Óbudán

Túrós csuszát ugyan nem adnak mellé és nem is sramli szól, de anélkül is kimehetsz Óbudára, pontosabban a Fő térre, még pontosabban az Esernyős – Óbudai Kulturális, Turisztikai és Információs Pont elé (ha a Krúdy- szobor megvan, akkor jó helyen állsz), mert biztos, hogy lesz ott...
 
 Új gitáros, új dal, újra koncert: Dorothy

Gitárost cserélt a Dorothy

A Dorothy és Blahó Brigi gitáros úgy döntöttek, hogy külön úton járnak tovább. Már megírtuk, hogy a hosszú kényszerpihenő más zenekaroknál is változást hozott a felállásban (a cikk után belinkeljük.)
 
Fotó: MRME

Ezek a szabadtéri rádiós koncertek időpontjai!

Zenélő Magyarország címmel háromnapos szabadtéri koncertsorozatot ad péntektől Budapesten és 12 vidéki helyszínen a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara és Énekkara.
 
 
Fotó: Fortepan

Ha írsz a Fesztiválzenekarnak, gangkoncertet adhat a házatokban!

A Fesztiválzenekar zenészei júniusban minden vasárnap és hétfő este lakóházak, társasházak zárt udvarain, házak közötti belső kertekben játszanak. A 10-15 perces ingyenes szerenádot ablakokból, erkélyekről, gangokról hallgathatják a budapestiek.
 
Fotó: GIL/FB

Holtan találták az X-faktorból egykoron kizárt fiatal zenészt

Meghalt Petics Kristóf, a GIL (Gilbert In Love) zenekar frontembere, az X-Faktor egykori versenyzője és énekese, erősítette meg a bulvársajtóban keringő információkat az Indexnek a zenekar ritmusgitárosa, Fekete Edward.
 
Völgyhétvégék

Hétvégék a Völgyben: megvannak a dátumok!

Bár hagyományos formájában a Művészetek Völgyét idén nem rendezik meg, a szervezők ígéretéhez híven ősszel jönnek a Völgyhétvégék, koncertekkel, túrákkal, népművészettel – és a megszokott hangulattal.
 
Az Óbudai Danubia Zenekar altatódal-karaokét indított

Az Óbudai Danubia Zenekar altatódal-karaokét indított

Altatódalokat énekelnek zenei kísérettel az Óbudai Danubia Zenekar tagjai; a zenekar Facebook-oldalán és Youtube-csatornáján közzé tett videók a napközbeni vagy az esti altatásban segítenek a kisgyermekes családoknak a járványhelyzet idején.
 
A fotó illsuztráció ( ohannes Havn from Pexels)

A leghülyébb magyar együttesnevek

Nem a mi gyűjtésünk, nem a mi címünk – és nem is a legfrissebb lista, a portál, amelyre a forrásunk hivatkozik 2014 óta nem frissül. Nem feltétlenül értünk egyet bizonyos zenekarnevek esetében, de lehet, hogy egyszerűen csak megszoktuk őket :) Szóval, lehet frissíteni, rajta!
 
Mint a Black Mirrorban... – szólóban jelentkezik a BEKVART gitárosa

Mint a Black Mirrorban... – szólóban jelentkezik a BEKVART gitárosa

A Bánfalvi Eszter Kvartett (BEKVART) gitárosa-énekese ezúttal szólószámmal jelentkezik. Formán Bálint a színészeket igencsak érintő kényszer-időmilliomosságot fogalmazza meg új dalában.
 
Amikor az Eszkimó asszony békében elvan a Dögkeselyűvel: mostantól a Körútnak is van saját zenéje

Amikor az Eszkimó asszony békében elvan a...

A Nagykörút, mint egy csatorna, körbeöleli a tágabb értelemben vett belvárost. Hogy a Körút identitás is lehet, sőt: dalok is születhetnek...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

SZIN 2024: a fesztivál 521 kedvezményes bérlettel ünnepli meg Szeged napját

A SZIN kedvezményes belépőkkel ünnepli Szeged Napját. A jeles dátumra utalva 521 igen kedvezményes SZIN-bérlet várja majd gazdáját, de korlátozott számban a napijegyek is olcsóbbá válnak.

Ma jelenik meg a Furiosa: A Mad Max Saga filmzenei albuma

A Mad Max-franchise előzményfilmjének zenéje a tervek szerint 2024. május 17-én jelenik meg digitálisan a WaterTower Records gondozásában. A soundtrack vinyl és CD formátumban is elérhető lesz, de kizárólag előrendelés útján.
Új koncertek