Ezeket az autókat keressétek!

Két autó járja Budapest utcáit – viszik neked a zenét, nyisd ki az ablakod!

Március 30-ától naponta útnak indul Budapesten két autó, melyek klasszikus zenét sugározva járják az utcákat, meg-megállva, hogy a MÁV Szimfonikus Zenekar legszebb felvételeivel üzenjenek azoknak, akik munkába igyekeznek, vagy azoknak, akik kénytelenek az otthonukban maradni – és...
 
Fotó: Skitterphoto/Pexels

Este a karanténban – zenével

A Budapesti Fesztiválzenekar (BFZ) muzsikusai március 16-tól a tervek szerint minden nap Karanténesteket tartanak, hogy a nagyzenekari hangversenyek hiányában is zenei élményt biztosítsanak a közönségnek.
 
 
Fotó: Pályi Zsófia/Müpa

A Müpa mélygarázsa április végéig várja a feltörekvő zenekarok jelentkezését

Április 27-ig lehet pályázni a Müpa egyik legextrémebb rendezvényére: június 6-án immáron ötödször költözik le a mélybe a Garázsband Fesztivál.
 
Fotó: CityRocks Hungary/FB

A Quimby városában zenél idén az óriás zenekar – lehet jelentkezni a gigabandába!

Idén Dunaújvárosban rendezik meg Magyarország legnagyobb rockzenei flashmobját, a CityRocks Produkciót, amelyen csakúgy, mint a 2018-as szegedi és a 2019-es kecskeméti nagykoncerten, ezúttal is több százan fognak élőben együtt zenélni.
 
A 100 Tagú Cigányzenekar arénás nagykoncerttel ünnepel

A 100 Tagú Cigányzenekar arénás nagykoncerttel ünnepel

Jubileumi koncertet ad az idén 35 éves 100 Tagú Cigányzenekar február 9-én a Papp László Budapest Sportarénában.
 
A Beethoven-Projekt: hallássérültek számára varázsolják átélhetővé a muzsikát

A Beethoven-Projekt: hallássérültek számára varázsolják átélhetővé a muzsikát

Hangrezgéseket közvetítő eszközökkel és különleges kontakt hangszórókkal segít a hallássérülteknek is átélhetővé tenni Beethoven zenéjét az Óbudai Danubia Zenekar a Budapest Music Centerben.
 
 
 Fotó: Clem Onojeghuo/Pexels

Szeretnél egy jó kis előzenekart? Két napod van rá, hogy kitaláld!

Két nap áll a zenekarok rendelkezésére ahhoz, hogy induljanak a Hangfoglaló Program hatodik alkalommal meghirdetett előzenekari pályázatán. A már befutott zenekarok és a kezdő formációk együttműködésére építő pályázatra 50 millió forintot szán az NKA Hangfoglaló Program Kollégiuma.
 
A fotó illusztráció

Mire nem jó egy hangszertok!

Carlos Ghosn üzletembert milliárdos csalással vádolják Japánban, ez ügyből kifolyólag – és az 1,3 milliárd forintnak megfelelő óvadék letétele után – saját otthonában várta a saját tárgyalását, a házi őrizet előírásait betartva, naná.
 
Újabb erdélyi zenekar tör a csúcsokra

Újabb erdélyi zenekar tör a csúcsokra

Nem is véletlen, hogy a Szintaxis Budapesten január 18-án a Bagossy Brothers Company vendégeként játszik az A38 Hajó színpadán.
 
Abba kellene hagyniuk a zenekaroknak a repülést...

Abba kellene hagyniuk a zenekaroknak a repülést...

Nemrég arról írtunk, hogy nem indul lemezbemutató turnéra a Coldplay, mert aggasztónak tartják koncertjeik környezeti terheit. Most a Fidelio.hu-n találtunk egy témába illő cikket, amely Norman Lebrecht zenetudós témába illő véleményét teszi közzé.
 
A gyerekdalokon túl is van élet: Játszóházi rokkendroll

Ez jön majd, srácok, ha kinövitek a gyerekdalokat: rokkendroll!

Megjelent az  Eszter-lánc mesezenekar új gyereklemeze, a Játszóházi rokkendroll sok téli, karácsonyi és Mikulás-dallal – mindenféle zenei stílusban a swingtől a tangón át a népzenéig, balkáni ritmusokig.
 
Légtornászok, táncosok, 160 fős kórus: így karácsonyozik a Budafoki Dohnányi Ernő Szimfonikus Zenekar

Légtornászok, táncosok, 160 fős kórus: így karácsonyozik a Budafoki Dohnányi Ernő Szimfonikus Zenekar

Légtornászokkal, táncosokkal és 160 fős kórussal ad karácsonyi koncertet a Budafoki Dohnányi Ernő Szimfonikus zenekar december 28-án a Baptista Szeretetszolgálattal együttműködve, a Papp László Budapest Sportarénában rendezett kulturális eseményen 2000 rászoruló ember, köztük sok...
 
Rihanna-tól Rúzsa Magdiig: Dívák & Ikonok utazókiállítás a Zene Házában

Rihanna-tól Rúzsa Magdiig: Dívák & Ikonok...

A Zene Házában május 18-tól egész nyáron látogatható tárlaton Rihanna, Björk, Billie Eilish, Tina Turner, Cher, Marilyn Monroe, Beyoncé, Sade,...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Hamarosan eldől, ki lesz a Tankcsapda előzenekara a Budapest Open Road Days-en

Összesen 196 zenekar nevezett a Budapest Open Road Days fesztivál „Légy a Tankcsapda előzenekara!” pályázatára.

SZIN 2024: a fesztivál 521 kedvezményes bérlettel ünnepli meg Szeged napját

A SZIN kedvezményes belépőkkel ünnepli Szeged Napját. A jeles dátumra utalva 521 igen kedvezményes SZIN-bérlet várja majd gazdáját, de korlátozott számban a napijegyek is olcsóbbá válnak.
Új koncertek