Fotó: Paddy O Sullivan (Pexels)

Legyenek végre – 500 fő alatti – koncertek!

Civil kezdeményezés indult az 500 fő alatti szabadtéri koncertek megrendezhetőségéért, amihez bárki csatlakozhat. Ha már neked is hiányzik az élőzene, írd alá a petíciót!
 
A fiataloknak fog leginkább hiányozni a fesztiválszezon – de hatását mindenki megérzi

A fiataloknak hiányzik majd leginkább a fesztiválszezon – de mindenkinek fájni fog

A PORTFOLIO.HU közölt – még a Nagy Bejelentés előtti napon – egy terjedelmes cikket arról, hogy mi mindennel jár a fesztiválszezon törlése. Az írás a HÉTFA Kutatóintézet elemzésén alapul, amelyben a hazai fesztiválpiac kilátásait taglalták. Einstandoltunk belőle néhány...
 
 
6 dolog, amivel támogathatod a zenészeket

6 dolog, amivel támogathatod a zenészeket

Az, hogy úgy általában nem tudunk koncertre menni, vagy hogy nem tudunk éppen ARRA a koncertre menni, amire hetekig-hónapokig vártunk, nem elhanyagolható kellemetlenség, de nem veszélyezteti a megélhetésünket.
 
Megvan az első becslés: csak az élőzene-ipar ötmilliárd dollárt veszíthet a koronavírus miatt

Megvan az első becslés: az élőzene-ipar ötmilliárd dollárt bukhat a Covid 19 miatt

Ahogy a Barba Negra vezetője, Szűcs Mihály egy előző interjúnkban megfogalmazta: "A veszteségeinket nem ma kell felmérni – a veszteségek sajnos úgyis stabilan itt maradnak, s ez a nehéz időszak az egész 2020-as évet be fogja árnyékolni." A Dalszerző.hu átvette a nemzetközi...
 
 Fotó: Clem Onojeghuo/Pexels

Szeretnél egy jó kis előzenekart? Két napod van rá, hogy kitaláld!

Két nap áll a zenekarok rendelkezésére ahhoz, hogy induljanak a Hangfoglaló Program hatodik alkalommal meghirdetett előzenekari pályázatán. A már befutott zenekarok és a kezdő formációk együttműködésére építő pályázatra 50 millió forintot szán az NKA Hangfoglaló Program Kollégiuma.
 
A Jurij zenekar

Anna and the Barbies, Jurij, Fekete Jenő, Várkonyi Csibészek – egy éven át tisztelegnek az élőzene előtt

Jazz, blues, rock, pop, zenés színházi est és sok más izgalmas zenei műfaj képviselteti magát az Akkordok Élőben – Az élőzene ünnepe, programsorozat keretében.
 
 
Kiss Laci, Barabás Béci, Sziámi és sok barátja

Bezár a Gödör utódklubja, a Király utcai NyolcTíz – itt az utolsó koncertbeszámoló, kobucis extrákkal

Bár tudom, hogy a tömegek inkább Müller Péter és barátai koncertjére mentek (jöttek), annál is inkább, mert most egy csomó vendég is fellépett, előre meghirdetve, engem most jobban érdekelt az előzenekar, már csak azért is, mert Müllert (AndFriendst) már sokszor láttam, míg őket...
 
Fotó: Matan Segev (Pexels)

Élőzenés klubok, figyelem: több mint 10 koncert megrendezéséhez kaphattok támogatást!

A Klubtámogatói Alprogram pályázati felhívásával indul az NKA Hangfoglaló Könnyűzene Támogató Program hatodik évada. A fővárosi, vidéki és határon túli könnyűzenei koncerthelyszínek összesen 210 millió forintra pályázhatnak július 25-ig.
 
Képes vagy megtölteni egy koncerttermet? Ha igen, akkor tegyél jót a pályakezdő zenekarokkal is!

Képes vagy megtölteni egy koncerttermet? Ha igen, akkor tegyél jót a pályakezdő zenekarokkal is!

A Hangfoglaló program keretében olyan együttesek pályázhatnak, akik koncertjeiken könnyűzenei műfajú, élőben megszólaló előzenekarokat léptetnének fel. Az NKA honlapján keresztül október 24-ig várják a pályázatokat.
 
Megvan Rag'n'Bone Man előzenekara!

Megvan Rag'n'Bone Man előzenekara!

Ahogy az egész európai turnén, úgy nálunk is az Alberta Cross nevű banda melegíti be a közönséget majd Rag'n'Bone Man színpadra lépése előtt.
 
Fotó: As Lions

Kistigris: Bruce Dickinson fiának csapata lesz az Alter Bridge előzenekara

Az As Lions lesz az Alter Bridge előzenekara. Az Iron Maiden frontemberének fia azt a célt tűzte ki maga elé, hogy a legnagyobb, legvagányabb hard rock zenét tolják. Volt honnan és mit örökölni...
 
A nagykoncertek előszobája: keressetek egy menő bandát, és lépjetek fel előzenekarként!

A nagykoncertek előszobája: keressetek egy menő bandát, és lépjetek fel előzenekarként!

A CSTP előzenekari alprogramjának keretében olyan együttesek pályázhatnak, akik koncertjeiken könnyűzenei és jazz műfajba besorolható, élőzenét szolgáltató előzenekarokat léptetnek fel.
 
Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte –  és most Magyarországra jön

Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte...

Donny Benét, az ausztrál synth-funk zenész kopaszodó fejével, hódító bajuszával és fehér zakójával 2011 óta tartja lázban a világot...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

EGYÜTT A ROCK&ROLL-ért – 3 napos fesztivál koncertekkel Budapest szívében

A Rocky Monday Közhasznú Egyesület 2024. április 26-28. között, a VI. ker. Dessewffy utca 39 előtti szakaszon immáron negyedik alkalommal szervezi meg az "EGYÜTT A ROCK & ROLL-ért" elnevezésű zenés fesztiválját.

Amikor mindenki szerző a zenekarban – idén is izgalmas témákkal jön a Dalszerző Expo

Idén hetedik alkalommal szervezi meg az Artisjus a DEX Songwriting Expót. A rendezvényt 2018-ban indította el a szerzői egyesület azzal a céllal, hogy hiánypótló kezdeményezésként támogassa az információmegosztást és kapcsolatépítést a dalszerzői közösségen belül, valamint lehetőséget teremtsen a szakmai fejlődésre.
Új koncertek