Papa Roach, Pixies, Billy Talent, The Subways – a New Beat szeret benneteket

2019/12/14  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

A New Beat évről évre egyre több nemzetközi előadót hoz el Budapest klubjaiba a friss, befutás szélén álló izgalmas produkcióktól kezdve a fesztivál headlinerekig. 2020-ra már most 24 koncertet jelentettek be, köztük a csapat első Aréna-rendezését, a Papa Roach és a Hollywood Undead fellépését.

Illusztráció: Johannes Havn/Pexels

2019-ben összesen 69 koncertet szerveztek Magyarországon, az előadók pedig 17 országból jöttek. A zeneiparban is nagy szeletet hasító brit és amerikai formációk mellett többek közt fellépett a maori metált játszó Alien Weaponry, az észt rapper TOMMY CASH, a közel-keleti lakodalmas techno királya, Omar Souleyman, az orosz rave csapat, a LITTLE BIG, a lett indie reménységek, a Carnival Youth vagy az EBM belga alapítói, a Front 242.

Emellett olyan legendáknak örülhettünk, mint IGGY POP, első önálló koncertjével érkezett a Budapest Parkba a Thirty Seconds To Mars, először láthatta a közönség élőben a kolumbiai világsztárt, Juanest, új lemezét mutatta be a francia sanzon királynő, ZAZ és ismét őrületes bulit nyomott a Sum 41 is.

A koncertszervező cég a Dürer Kerttel közösen pedig januártól decemberig többek között olyan koncerteket hozott a zenerajongóknak, mint a Hooverphonic, a Morcheeba, a Cigarettes After Sex, a Seafret és Mark Lanegan lemezbemutatója, az August Burns Red jubileumi fellépése, a Napoleon búcsúkoncertje vagy éppen a Larkin Poe hazai debütálása.

S hogy kiket várhatunk jövőre? Az év Michael Malarkey fellépésével indul, akit többen a Vámpírnaplók vagy a Kék könyv-projekt sorozatokból ismerhetnek, februárban jön a lengyel art-rock csapat, a Trupa Trupa, új lemezével tér vissza a Seafret, pótolja elmaradt koncertjét a norvég pop fenomén, a Kakkmadafakka, ismét sokkol az IC3PEAK és Young For Eternity albumával turnézik a The Subways is. A floridai hardcore rapper, Ghostmane koncertje a Dürer Kert nagytermében már ősszel telt házas lett, így átköltöztették az Akvárium Klub NagyHalljába és a Magyarországon elsőként fellépő The Dead South novemberi koncertjére is alig maradtak már jegyek. A keményebb vonalat képviseli a Monuments és a Heart of a Coward, a Crossfaith, az Icon For Hire, a Rings Of Saturn, a Car Bomb, a Microwave, a The Mission kétestés fellépése és a Rising Merch Faces of Death 2020 turné is, melynek részeként zenél a Decapitated, a Beyond Creation, az Ingested, a Lorna Shore és a Vicera is.

A New Beat és a Dürer Kert idén első Aréna-koncertjét is bejelentette: március 4-én a Papa Roach és a Hollywood Undead zenéjétől lesz hangos a Budapest Aréna.

Nyáron a Budapest Park fellépői között máris olyan neveket köszönthetünk, mint a Sofi Tukker, a Deftones, a Black Veil Brides, 5 Seconds of Summer, a Billy Talent, Magyarországon először játszik a legendás Pixies és az ausztrál multiinstumentalista tehetség, Tash Sultana is.

És ahogy mondani szokás: ez még csak a kezdet...

New Beat, koncertek, Dürer kert

 

 

Szólj hozzá!


A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek