Új időpontban lesz a Record Store Day!

Új időpontban lesz a Record Store Day is!

Idén már 13. alkalommal rendezik meg a nagyvilágban és hazánkban is a lemezboltok napját, ami hagyományosan április közepére esne, de a járvány ezt a rendezvényt is halasztásra kényszerítette.
 
 
Fotó: 7.kerulet.ittlakunk.hu

Emléktábla lesz az egykori Wichmann-kocsma falán

Jó, egyelőre csak terv: dombormű készítését kezdeményezi a főváros és Erzsébetváros a 2020. február 12-én elhunyt Wichmann Tamás emlékére – írja az MTI. De szerintünk nincs olyan ember, aki ennek keresztbe tenne... hacsak nem akarja kivívni a nép haragját.
 
Artisjus

Egy program, ami jó az alkotóknak, a hallgatóknak – és az üzleteknek is

2019-ben 36,8 ezer hazai üzlet és vendéglátóhely használt háttérgépzenét vendégei szórakoztatására, cserébe pedig jogdíjat fizetett a zenei alkotóknak. Nem mindegy azonban, hogy mi szól és hogyan: a jól megválasztott háttérzene pozitívan hat az üzlet forgalmára, árbevételére...
 
Itt az exportképes hazai előadók névsora - Frissült a HOTS shortlist

Az NKA szerint ezek a külföldön leginkább eladható magyar zenekarok

A HOTS könnyűzenei exportiroda évente két alkalommal méri fel zeneipari szereplők véleménye alapján a hazai produkciók exportképességét. A lista nem objektív mérőszámokon alapul, ezért inkább egyfajta pillanatfelvételként tekinthetünk rá, ami azért megmutatja előadók...
 
Indul AZ ÉV KONCERTJE 2019 szavazatgyűjtés!

Indul AZ ÉV KONCERTJE 2019 szavazatgyűjtés!

Február 11-én kezdetét vette AZ ÉV KONCERTJE díjra történő szavazás, ami egészen február 24-ig tart. A döntés most is a Ti kezetekben van! ;)
 
 
Ha nem a karácsonyról mesél Iggy, akkor miről...?

Ha nem a karácsonyról mesél Iggy, akkor miről...?

Feltehetően a zenészlegenda I Want To Go To The Beach című száma vezette a londoni Uncommon ügynökség kreatívjait arra, hogy felkérjék egy (több) reklám spotban való közreműködéshez, amely egy szállásfoglaló oldal szolgáltatásait népszerűsíti.
 
Az ír hárfázás és a datolyapálma is felkerült az UNESCO szellemi kulturális örökség-listájára

Az ír hárfázás és a datolyapálma is felkerült az UNESCO szellemi kulturális örökség-listájára

Negyven hagyomány felvételéről döntött az ENSZ Nevelésügyi, Tudományos és Kulturális Szervezetének szellemi kulturális örökség megőrzésével foglalkozó kormányközi bizottsága, amely a hétvégén zárta 14. ülésszakát Bogotában.
 
Fotó: Pénzcentrum

Te miért akarsz lángost enni a karácsonyi vásárban?

Ezen tűnődünk... Sétálni, koncerteket nézni, matatni a cuccok között hozzátartozik az adventhez. De a kajálás...?
 
Amikor a zongora háborúba ment...

És tényleg ledobták ejtőernyővel a zongorát...

A 24.hu-on olvastunk egy csaknem hihetetlen történetet Vincze Miklós tollából arról, hogy miként próbálta meg az USA hadvezetése karbantartani a katonák, elsősorban a tisztek mentális állapotát a második világháború idején.
 
Extra előadást hirdetett meg a Moszkvai Balett az adventi időszakra Budapesten

Extra előadást hirdetett meg a Moszkvai Balett az adventi időszakra Budapesten

A nagy érdeklődésre való tekintettel, a The Royal Moscow Ballet társulata a három telt házas előadás után egy december 2-i, 15 órakor kezdődő műsort is meghirdet.
 
Fotó: Pexels.com

A bálnák éneke

A kutatók – véletlenül – arra jöttek rá, hogy dalversenyre gyűlnek össze a hosszúszárnyú bálnák Új-Zélandon minden évben. Állítják, hogy az állatok bemutatják egymásnak dalaikat, és új dallamokat tanulnak egymástól – olvastuk a HVG-ben.
 
Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte –  és most Magyarországra jön

Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte...

Donny Benét, az ausztrál synth-funk zenész kopaszodó fejével, hódító bajuszával és fehér zakójával 2011 óta tartja lázban a világot...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

EGYÜTT A ROCK&ROLL-ért – 3 napos fesztivál koncertekkel Budapest szívében

A Rocky Monday Közhasznú Egyesület 2024. április 26-28. között, a VI. ker. Dessewffy utca 39 előtti szakaszon immáron negyedik alkalommal szervezi meg az "EGYÜTT A ROCK & ROLL-ért" elnevezésű zenés fesztiválját.

Amikor mindenki szerző a zenekarban – idén is izgalmas témákkal jön a Dalszerző Expo

Idén hetedik alkalommal szervezi meg az Artisjus a DEX Songwriting Expót. A rendezvényt 2018-ban indította el a szerzői egyesület azzal a céllal, hogy hiánypótló kezdeményezésként támogassa az információmegosztást és kapcsolatépítést a dalszerzői közösségen belül, valamint lehetőséget teremtsen a szakmai fejlődésre.
Új koncertek