Az augusztus 20. korlátozás nélkül  – fesztivál, koncert még mindig csak védettségivel

Augusztus 20. korlátozás nélkül – fesztivál, koncert még mindig csak védettségivel

A HVG értesülése szerint még ma este megjelenhet az a kormányrendelet, amely a tömegrendezvényeket érintő hatályos járványügyi korlátozások alól ad felmentést néhány kiemelt eseménynél.
 
 Fotó: Wendy Wei (Pexels)

A zenés, táncos rendezvényekre nem vonatkozik az enyhítés

A kormány úgy döntött, hogy az 5,5 millió oltás elérése után védettségi igazolvány nélkül is lehet szállodákba, éttermekbe, strandokra menni, mindez a rendezvényekre nem vonatkozik majd.
 
 
Moszkvában betiltották az 500 fősnél nagyobb rendezvényeket

Moszkvában betiltották az 500 fősnél nagyobb rendezvényeket

Betiltotta az 500 fősnél nagyobb bel- és kültéri rendezvényeket az orosz fővárosban a koronavírus okozta járványhelyzet romlása miatt kedden Szergej Szobjanyin moszkvai polgármester.
 
A zene ünnepe 2018-ban (thelocal.fr)

Liberte! 15 hónap után a franciáknál is indulhatnak a zenés, táncos rendezvények

Több mint egy évig tartó leállás után Franciaországban június 30-tól álló közönséggel is engedélyezett koncertek rendezése, július 9-től pedig kinyithatnak a diszkók.
 
A fotó illusztráció (Pexels)

Romániai kísérleti színházi előadások: egyetlen néző fertőződött meg

A járvány miatt bevezetett távolságtartási előírások felfüggesztésével rendezett romániai kísérleti színházi és opera-előadások egyetlen résztvevőjénél mutatták ki utólag a koronavírus-fertőzést - közölte csütörtökön a Digi 24 hírtelevízió.
 
Fotó: The Telegraph

Andrew Lloyd Webber áll elébe a letartóztatásnak

Andrew Lloyd Webber a The Telegraph-nak adott exkluzív interjút, amelyben kijelentette: akármit lép a kormány, ő megnyitja a színházait...
 
 
Fotó: Apacuka zenekar

Most már hivatalos: 18 év alattiak is részt vehetnek a zenés, táncos rendezvényeken

Június 14-étől már falunapot is lehet tartani, és a koronavírus ellen védett ember felügyelete alatt 18 év alattiak is részt vehetnek a zenés, táncos rendezvényeken – megírta a Magyar Közlöny.
 
 Fotó: samer daboul (Pexels)

A ZEME azt kéri, engedjék be a koncertekre a gyerekeket is

Zenei Menedzserek Egyesülete, amely a legnevesebb magyarországi menedzsereket tömöríti – 56 taguk 281 zenei produkcióval foglalkozik – ma sajtóközleményt bocsájtott ki az érvényben lévő járványügyi korlátozásokkal kapcsolatban.
 
Fotó: veloconcerts.com

Ausztriában egyelőre nem engedélyezték a nem ülős koncertek megtartását

Az esküvők, a céges ünnepségek és az ülőhelyet nem biztosító koncertek, fesztiválok egyelőre még nem megengedettek Ausztriában, de a járványügyi korlátozásokon június 10-től általánosságban tovább enyhítenek.
 
Fotó: france24.com

Ötezer fős tesztkoncertet tartottak Párizsban

Ötezer fő részvételével rendezték meg szombaton az első franciaországi tesztkoncertet Párizsban annak felmérésére, hogy mekkora a koronavírus terjedésének kockázata a kulturális rendezvényeken. Az Indochine nevű francia rockzenekar élő koncertjén a Bercy sportcsarnokban a...
 
500 fő felett is lehet rendezvényt tartani

500 fő felett is lehet rendezvényt tartani

Amennyiben az szabadtéren van, viszont kizárólag védettségi igazolvánnyal lehet részt venni rajta – írja a Magyar Közlöny. Megpróbáltuk értelmezni a legfrissebb szabályokat, reméljük, úgy értettük, ahogy kellett.
 
 Wendy Wei fotója a Pexels oldaláról

Szabadtéri rendezvény 500 főig korlátozás nélkül tartható – 5 millió beoltott után

A Kossuth rádióban elhangzott, hogy milyen nyitási intézkedésekre lehet számítani azt követően, hogy pünkösd napjaiban Magyarország eléri a legalább egyszer beoltottak táborában az 5 milliós számot.
 
A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek