Fotó: Halestorm/Fb

Halestorm – Back From The Dead

Ez a címe az amerikai Grammy-díjas hard rock banda ötödik stúdióalbumának. A Halestorm 2022. november 14-én lép fel a Budapest Arénában.
 
Új Budapest-dal született

Új Budapest-dal született

A Budapest-dalok között talán a leghíresebb George Ezra száma, de a Fővárosi Önkormányzat is lebonyolított már két dalos versenyt a témában, a legutóbbi, pandémia előtti versenyt Mága Jennifer nyerte. Most itt a legújabb Budapest-verzió, ezúttal szöveg nélkül.
 
 
És akkor Kelemen Kabátjából előbújt Józsi

És akkor Kelemen Kabátjából előbújt Józsi

A Kelemen Kabátban régóta nem jelentkezett új dallal, de a közeljövőben, állítják, mindent bepótolnak, hiszen a járvány miatti kényszerszünetet nem töltötték tétlenül. Annyi új dalt írtak, hogy úgy döntöttek, ennek örömére meg is jelentetnek egy új albumot, amelyet egyszerűen...
 
Harry beenged minket a házába – Május 20-án érkezik Harry Styles új albuma

Háztűznéző: május 20-án érkezik Harry Styles új albuma

A minap jelentették be, hogy május 20-án jelenik meg Harry Styles új (3.) albuma, a Harry’s House. Az időzítés tökéletes, hiszen az énekes július 13-án érkezik az Arénába.
 
A Hősök megért téged

A Hősök együttérez veled

A rap formáció új kislemezzel, három vadonatúj dallal lepte meg a rajongókat. Az Átérzem címadó dalhoz videó is készült
 
Fotó: Pozojevich Miklós

Elveszni a Csillagerdőben: lemezbemutató koncert a Központban

A Hegedűs Józsi vezette Csillagerdő elnevezésű szegedi zenekar most először adja elő élőben Elszakít, összeköt, elszakít című albumuk teljes egészét. Ígéretük szerint a közönség szívből jövő dalokkal, kifejezetten hangos zenével és egy meglepetés vendéggel is számolhat...
 
 
Fotó: Kraftwerk

Régi-úk Kraftwerk-album jelenik meg március végén

Még 2020-ban jelentette meg digitálisan a ’70-es években alapított együttes 'Remixes' című válogatásalbumát, amely 2022. március 25-től fizikai formátumban is elérhető lesz végre. Amúgy egy komplett partit lehetne rá szervezni. Mármint a zenére, nem a megjelenésre. Vagy arra is? :)
 
Szöveg: József Attila, énekel: Fekete Bori

Szöveg: József Attila, ének: Fekete Bori

Szeress, ha kedves az életeM! címmel József Attila megzenésített szerelmes verseit jelenteti meg lemezen Fekete Bori. A Junior Prima díjas énekesnő a közel 80 perces hanganyagot élőben is bemutatja zenésztársaival a Fonóban.
 
Texas rock-nagykövetei visszatértek gyökereikhez

Texas rock-nagykövetei visszatértek gyökereikhez

Megérkezett a Spoon tizedik albuma, a "Lucifer on the Sofa", ami saját elmondásuk szerint a banda eddigi legtisztábban rock'n'roll lemeze.
 
Tibinek három barátja van – ebből ketten bölények

Tibinek három barátja van – ebből ketten bölények, akik rappelnek

Kincskera címen kislemezzel egészült ki A nyolcas sáv, a Soharóza és a Jónás Vera Experiment közös meselemeze.
 
Curtis és BLR újra együtt – örülhetnek az újpestiek

Curtis és BLR újra együtt – örülhetnek az újpestiek

Egy ideje külön utakon építik karrierjüket, most viszont újból együtt zenélnek. A „Tudja az ég" című kollab Curtis ma megjelent, „Spíler" című kislemezén szerepel.
 
Fotó: bjc.hu

Muse címmel jelent meg egy magyar album

Nem tudjuk eldönteni, mennyire jó választás a cím, mert, ugye, az egyes szavak nem foglaltak, de a M U S E hang- és betűsorhoz már erős zenei képzetek tapadnak. De vannak itt egyéb átfedések is... :)
 
A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek