Mamma Mia!

Új Budapest-dal született

2022/04/22  ·   Lemezbemutató   ·  koncert.hu

A Budapest-dalok között talán a leghíresebb George Ezra száma, de a Fővárosi Önkormányzat is lebonyolított már két dalos versenyt a témában, a legutóbbi, pandémia előtti versenyt Mága Jennifer nyerte. Most itt a legújabb Budapest-verzió, ezúttal szöveg nélkül.

Új Budapest-dal született

Új, sorban a harmadik lemezzel jelentkezett a többszörös díjnyertes szaxofonos Zolbert (Albert Zoltán; Unisex, UP!, Pál Utcai Fiúk, Garami Funky Staff, Takács Nikolas, Tóth Vera, Brains, Jambalaya etc.) Hazánk smooth jazz nagykövete újszerű anyagot készített el „FOCUS” címmel, amelyen 12 szerzemény hallható, és olyan közreműködők bizonyítanak rajta, mint Adam Hawley (USA), Kim Scott (USA), Kayla Waters (USA), Oli Silk (UK), Balage (USA), valamint Ferencz Péter Peet (Magyarország).

Az album talán legpopulárisabb dala a főváros rezgéseit szaxofonra fordító Budapest.

A korong markáns változásokat fogalmaz meg egy fontos időszakban. Zolbert olyan témákkal foglalkozik rajta, mint az időközbeni szülővé válása (írt egy dalt a kislányának is), a már említett Budapest, az USA-beli utazásai – vagy éppen a minden alkotót, művészt mélyen érintő pandémia.

„A legfontosabb esemény számomra, hogy szülő lettem, ezzel egy új érzelmi kategória, egy kiapadhatatlan inspirációs forrás jelent meg az életemben. A kezdeti örömöt azonban felváltotta a pandémia, mely minden alkotó ember számára nehéz volt. A bezártságnak eleinte voltak előnyei, majd idővel megjelentek a negatív érzések, amelyek természetesen kihatottak az alkotásra is. Ezért kellett visszamenni az alapokhoz, majd újraértelmezni, összerakni újra mindent és végsősoron helyretenni, hogy a zene mit is jelent számomra. Fontosnak éreztem zeneileg megfogalmazni, kiadni magamból mindazt, amin keresztülmentem” – árulta el a zenész.

Zolbert április 26-án este nyolctól az Átrium Színház színpadán adja elő először élőben a korong dalait. A produkció ősszel ünnepli 10 éves aktivitását, így a smooth jazz, funk, soul hangulatú este során az elmúlt évtizedből is merít majd. Az előadó egyedi látvánnyal készül, valamint egy olyan VIP After Partyval, ahol a 90.9 Jazzy, Soul Session című műsorának házigazdája, Bogyó Tamás egy kifejezetten erre az alkalomra összeállított soul zenei válogatással emeli az este fényét. A koncertet követően a közönség dedikáltathatja a frissen megjelent albumot, beszélgethet az alkotókkal, sőt, a Törley jóvoltából mindenki Zolbert vendége egy pohár pezsgőre.

 

Ami miatt a Rolling Stones szaxofonosa a fővárosba érkezik

 

Zolbert, Budapest-dal, pandémia, szaxofon

 

 

Szólj hozzá!


HOLTSZEZON – krimifesztivál és más programok Beton.Hofival, Beck Zolival és Szűcs Krisztiánnal

HOLTSZEZON – krimifesztivál és más programok...

Tizenhárom helyszínen több mint száz programmal rendezik meg a második Holtszezon Nemzetközi Kortárs Fesztivált február 23-26. között...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Tökéletes hír Halloweenra: Budapestre jön Alice Cooper és Johnny Depp bandája

A Hollywood Vampires, „a világ legjobb bárzenekarának” nevezett amerikai szupercsapat 2023. július 18-án a Sportarénában ad koncertet. A formáció ikonikus sztárokból és rocklegendákból áll: Alice Cooper, Johnny Depp, Joe Perry és Tommy Henriksen.

A showcase nem tehetségkutató! A Music Hungary fesztivált rendez a feltörekvő előadóknak

Idén először – de hagyományteremtő szándékkal – a Music Hungary Szövetség feltörekvő előadókat bemutató, ingyenes showcase fesztivált szervez november 17. és 18. között Veszprémben, hogy bemutassa a hazai könnyűzenei színtér legfrissebb arcait.

Öt év nem túl hosszú idő egy zenekar életében, de azért... Tripla koncerttel ünnepel a 4S Street

A poptörténeti , nagy példák mellett öt év nem túl hosszú idő egy zenekar életében, de látva a mai trendeket, egyre kevesebb formáció mondhatja el magáról, hogy ugyanolyan odaadással, ugyanabban a felállásban és ugyanabban a zenei vonalban tud maradni ennyi ideig.

Billy Talent: Budapesten is megünnepli 30. szülinapját Kanada legjobb punk-rock zenekara

A kanadai punk-rock csapat tavaly bepótolta 2020-ban elmaradt koncertjét, június 7-én pedig visszatérnek a Budapest Parkba, hogy a rajongók repetázhassanak a csapatból és a tavaly megjelent albumukból is.
Új koncertek