Ezer üzletben, hipermarketben és szállodában kizárólag magyar zene szól május 12-én

Az Él a zene! kezdeményezés célja, hogy előtérbe helyezze a magyar szerzőket, előadókat és dalokat, egyben reflektál a pandémia okozta nehéz zeneipari helyzetre is. A megmozduláshoz számos lemezkiadó, rádió, zenetévé, együttes és egyéb zeneipari szereplő csatlakozott.

Ezer üzletben, hipermarketben és szállodában kizárólag magyar zene szól május 12-én
Új Budapest-dal született

Új Budapest-dal született

A Budapest-dalok között talán a leghíresebb George Ezra száma, de a Fővárosi Önkormányzat is lebonyolított már két dalos versenyt a témában, a legutóbbi, pandémia előtti versenyt Mága Jennifer nyerte. Most itt a legújabb Budapest-verzió, ezúttal szöveg nélkül.
 
Fotó: pexels.com

Tízmillió állást vitt el a pandémia a kreatív szektorban

A koronavírus-járvány következtében 2020-ban világszerte tízmillió munkahely szűnt meg a kreatív iparágakban, és a kulturális szféra egyre növekvő digitalizálódása miatt a művészeknek minden eddiginél nehezebb a megélhetés – közölte az UNESCO hétfőn publikált jelentésében.
 
 
 Hans Zimmer koncertje csúszik egy hónapot

Hans Zimmer koncertje csúszik egy hónapot

A tudjukmi miatt a februárra, illetve a március elejére tervezett Hans Zimmer Live koncertek időpontjai, 2022 áprilisára módosulnak. Budapesten március a 3-ra meghirdetett koncert, április 11-én kerül bemutatásra, és minden országban (beleértve Magyarországot is) minden jegy érvényes...
 
 Karolina Grabowska fotója a Pexels oldaláról

Most már egészen bizonyos, hogy a zene KELL

Nemrég olvastuk a Dalszerzőn, hogy van egy cég, amely egy olyan eljárást dolgozott ki, amely során a zene jótékony hatását használják fel egyes neurológiai betegségek terápiájánál. A dolog annyira komoly, hogy nemrég szerződést kötöttek nem is akárkivel: az Universal Music Grouppal...
 
Fotó:  Anastasia Kolchina (Pexels)

Nem jött be a zenészeknek az online koncertezés

A ProArt - Szövetség a Szerzői Jogokért ősz végén adja ki a Zeneipari Jelentést. Ennek most részét képezi egy olyan felmérés, amely a zenészek helyzetét vizsgálta a koronavírus idején.
 
Fotó: AlteRába

Quimby-visszatérés helyett Intim Torna Illegál-búcsú az AlteRábán

„Elsősorban hatalmas hála és nagy köszönet Nektek, hogy kitartatok az AlteRába Fesztivál mellett. Nem volt egyszerű ez a másfél év, de fel a fejjel, 35 nap múlva újra AlteRába!" – üzeni Hegedűs László, a fesztivál főszervezője.
 
 
Két trófeát is kapnak idén a Brit Awards díjazottjai – zseniális, miért!

Két trófeát is kapnak idén a Brit Awards díjazottjai – zseniális, miért!

Az Es Devlin és Yinka Ilori tervezte szobrokat párosával kapják majd a sztárok a május 11-i ceremónián a londoni O2 arénában.
 
Megjelent Rúzsa Magdi Karmája

Megjelent Rúzsa Magdi Karmája

Karma címmel megjelent Rúzsa Magdi sorban nyolcadik stúdióalbuma, amelyen 14 dal hallható.
 
Mick Jagger és Dave Grohl pandémiás rockhimnusszal ünneplik az angliai vesztegzár feloldását

Mick Jagger és Dave Grohl pandémiás rockhimnusszal ünneplik az angliai vesztegzár feloldását

Az Eazy Sleazy című, kedden megjelent dalban a Rolling Stones frontembere arról énekel, hogyan viselte a karanténidőszakot. Az új számon Dave Grohllal dolgozott együtt, a Foo Fighters gitárosa gitárosként és dobosként is közreműködött.
 
Lehet, hogy soha többet nem lesz karantén Franciaországban

Lehet, hogy soha többet nem lesz karantén Franciaországban

A francia nemzetgyűlés kedden megkezdte az egészségügyi rendkívüli állapot június 1-ig tartó meghosszabbítását engedélyező törvénytervezet vitáját.
 
 ROMBO fotója a Pexels oldaláról

A pandémia alatt feltámadt a gitár

A Dalszerző szemlézte a Variety magazint, ott jelent meg először az a meglepő hír, hogy 2020 egyik nagy nyertese a gitár.
 
Fotó: Global News

Eric Clapton és Van Morrison közös dallal demonstrálnak az élő zene mellett

Közös dallal jelentkezett ma Eric Clapton és Van Morrison. A brit könnyűzene két legendája az élő zene megmentéséért készítette el a Stand and Deliver című felvételt.
 
 Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Utolsó fejezetéhez érkezik Co Lee cirkuszos epochja, amely a Cirque de L’Homme [CDL] című, tavaly februárban debütált nagylemeze óta zajlik. A...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló céget alapítottak – ez lett a Supermanagement –, ők vették a szárnyaik alá például a Wellhellót, Dzsúdlót és Azahriah-t is. A zenész-menedzser mindössze 36 éves volt.
Új koncertek