Elvis születésnapjára idén árnyékot vet lánya tragikus halálának első évfordulója

Világszerte megünneplik a Király születésnapját – a Magyar Elvis Klub is nagyszabású rendezvénnyel készül.

Elvis születésnapjára idén árnyékot vet lánya tragikus halálának első évfordulója
Ma este gyertyafényes megemlékezés lesz az Elvis parkban

Ma este gyertyafényes megemlékezés lesz az Elvis parkban

Augusztus 16-án van Elvis Presley halálának 46. évfordulója. Ma este a Magyar Elvis Klub gyertyafényes megemlékezésre várja a rajongókat a budapesti Elvis Presley parkba.
 
I'll Remember You: 88 éves lenne a Király – a Magyar Elvis Klub is ünnepel

I'll Remember You: 88 éves lenne a Király – a Magyar Elvis Klub is megemlékezik róla

Ha a popzenének külön időszámítása lenne, minden bizonnyal Elvis Presley születési dátuma lenne az origó. Bono, a U2 frontembere frappáns megfogalmazása szerint "Elvis volt a popzene ősrobbanása", John Lennon pedig csak annyit mondott nemes egyszerűséggel: "Elvis előtt nem volt semmi"...
 
 
Fotó: Pexels

Gyertyafényes megemlékezésre várja a 45 éve elhunyt Király rajongóit a Magyar Elvis Klub

Augusztus 16-án már 45 éve, hogy Elvis Presley zenei tehetségét, magával ragadó lényét csak felvételein tapasztalhatjuk meg. Ezalatt az időszak alatt végérvényesen kulturális ikonná vált: hatása folyamatos a zenészek újabb generációira, sokféle műfajban alkotott dalait nemzedékek...
 
Meghalt az az Elvis-filmben debütáló blues énekes-színésznő

Meghalt az az Elvis-filmben debütáló blues énekes-színésznő

44 éves korában elhunyt Shonka Dukureh, aki nemrég Big Mama Thorntont játszotta Baz Luhrmann új filmjében.
 
Fotó: Premiere.fr

Állva ünnepelték a cannes-i fesztiválon az Elvis-film két főszereplőjét

A Király életének számos eddig nem ismert epizódját bemutató, pergő ritmusú alkotás díszbemutatóját szerda este tartották.
 
Megjelent a nyáron érkező ELVIS-film első betétdala

Megjelent a nyáron érkező ELVIS-film első betétdala

A forgatást 2020 elején kezdték el, a bemutató azóta – az ismert okokból – folyamatosan csúszik, világpremierjére május második felében kerül sor a 75. cannes-i fesztiválon, hozzánk talán júniusban ér el, a HBO Maxon pedig augusztus közepén lesz megtekinthető
 
 
Fotó: NBC

Ahová a pápa is gyalog jár

Valójában nem gyalog ment, hanem egy szépséges, fehér Fiat 500-assal, és nem oda, amire a szólás vonatkozik, de ha úgy vesszük, hogy a zene is alapszükséglet, akkor helyben vagyunk.
 
Fotók: Magyar Elvis Klub

Ma lenne 87 éves Elvis Presley – négy évtizede gyűjti össze rajongóit a Magyar Elvis Klub

Nekünk sok "királyunk" van, ott van mindjárt Mátyás, aztán az Árpád-háziak, Jimmy és az éppen aktuális focifenomén. A világban azonban csak egy van, és ő ma ünnepelné a születésnapját – erre az évfordulóra minden évben felhívja a figyelmünket a Magyar Elvis Klub, amely január...
 
Rock-A-Hula Baby

Elvis 60 éves slágerét vette elő az Ed Philips and the Memphis Patrol

Elvis Presley 60 éves világslágerét {Rock-A-Hula Baby (1961)} ébresztette fel Csipkerózsika álmából a hazai rock-a-billy és rock and roll nagyágyúja: Ed Philips and the Memphis Patrol.
 
Fotó: Magyar Elvis Klub

A Királyra emlékeznek – még mindig az a kérdés, lesz-e szobra az Elvis parkban?

Budapesten az Elvis Presley park létrejötte, 2011 óta szervez a Magyar Elvis Klub gyertyafényes megemlékezést augusztus 16-án. Az eseményen mécseseket gyújtanak, virágokat helyeznek el, Elvis dalait hallgatják és éneklik közösen, profi zenészek és énekesek közreműködésével.
 
 Ron Lach fotója a Pexels oldaláról

Ki is írja a dalt neked? Gyakorlattá vált, hogy a sztárok megzsarolják a slágerszerzőket

Berágtak a dalszerzők, és – nevek említése nélkül – nyílt levélben fogalmazták meg, elegük van abból, hogy a sztárok érdemtelenül benyomják magukat a szerzők közé – számolt be a Dalszerző.
 
Elvis

Gyertyás megemlékezés lesz az Elvis parkban

A Magyar Elvis Klub 10. alkalommal szervez gyertyafényes megemlékezést a budapesti Elvis Presley parkban.
 
Fellegterápia – bemutatkozó album és lemezbemutató a MANYI-ban

Fellegterápia – bemutatkozó album és lemezbemutató...

Fellegterápia címmel elkészült a FellegAjtó első nagylemeze. A név egy világzenei és etnoprojektet takar, amely ötvözi a hagyományos népi...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Idén is koncertek töltik meg a Gyárkertet Veszprémben

Nagy kérdés volt, hogy a tavalyi, egész nyáron át tartó fesztivál folytatja-e a működését, hiszen az Európa Kulturális Fővárosa projekt már befejeződött. A válasz megérkezett: igen!

A hang már megvolt, most jön a fény is – 13. évadát nyitja a héten a Park

Az április 25-én induló új évadban már igazán nem kellene semmit csinálniuk a parkosoknak, csak jó koncerteket, programokat, azt' kész, hiszen a tavalyi évad megnyitása előtt arról számoltunk be, hogy komoly tuningot kapott a hangrendszer. De a Kispál óta tudjuk, hogy "ésfénynek" is lennie kell.
Új koncertek