Budapesti Tavaszi Fesztivál: Kiss Tibi régi és új alkotásai a Főfotó Galériában

Budapesti Tavaszi Fesztivál: koncertek mindenhol, tánc az utcán és Kiss Tibi-kiállítás a Főfotó Galériában

Budapest egyesítésének 150. évfordulóját ünnepli április 20. és május 2. között 30 helyszínen, több mint 50, műfajokon átívelő programmal a 43. Budapesti Tavaszi Fesztivál.
 
Fotó: Molek Csaba

Megjelent a godfater első lemeze – Tibuszék májusban adnak koncertet a Barba Negrában

A godfater. 0 című debütáló albumára élőben, javítások nélkül vették fel a dalokat: három saját nóta mellett a zenekar tagjai válogattak a Tibusz múltjához köthető széles repertoárból, többek között hallható rajta az Álljatok meg a Skorpiótól, vagy az egyik legszebb magyar...
 
 
Japán költészet és jégkorong a Gödörben

Japán költészet és jégkorong a Gödörben

Az Ice Hokku egy izraeli indie-pop duó, akik holnap (kedd) este adnak koncertet a Király utcában. A zenekar neve szójáték: a japán költészet és a jégkorong szó összekeveredése.
 
Ma este Balkan Beats a Gödörben!

Ma este BalkanBeats a Gödörben!

A BalkanBeats egy találkozási pont, és ez nemcsak a lineup-ra vonatkozik, hanem a közönségre is. Mindenkihez szól: romák és nem romák, turisták, külföldiek, budapestiek együtt buliznak – nem számít a kor, az egzisztencia, csak a tánc és a jó hangulat hajnalig!
 
Nagy Karácsonyi Hammond-ünnep a Gödörben 

Nagy Karácsonyi Hammond-ünnep a Gödörben 

Két hazai hammondos zenekar, a Premecz Mátyás Organ Trio és a Fenyves Quartet részvételével kerül megrendezésre a "Hammond Orgasm Vol.1." elnevezésű rendezvény a Gödör Klubban december 21-én.
 
Először és utoljára: lemezbemutató koncerttel búcsúzik a BEKVART

Először és utoljára: lemezbemutató koncerttel búcsúzik a BEKVART

A Bánfalvi Eszter Kvartett, azaz a BEKVART augusztusban jelentette be feloszlását, ám még egy utolsó lendülettel rögzítettek egy nagylemezt. A TÚL SOK című album dalait november 11-én, a Gödörben hallhatja először és egyben utoljára élőben a közönség (vendég: Ed Is On, ZsVÁ).
 
 
Gödör20 – egész klubszezonon átívelő ünneplés

Gödör20 – egész klubszezonon átívelő ünneplés

Az első élőzenei rendezvény 2002. október 22-én volt az Erzsébet téri Gödörben – ezt a komoly jubileumot a hely szellemiségéhez és kitartó törzsközönségéhez hűen ünnepli meg az underground elpusztíthatatlan klubja. A programsorozat az egész 2022/23 szezonban zajlik, itt az első...
 
Az Urban Verbunk vizet varázsolt a kiszáradt Aral-tóba

Az Urban Verbunk vizet varázsolt a kiszáradt Aral-tóba

A táncművészet kifejezőeszközeivel hívja fel a figyelmet az elsivatagosodás problémájára az Urban Verbunk társulat. A folk hagyományos elemeit a modern mozgáskultúra eszköztárával is ötvöző magyar táncformáció a magyarok közül elsőként ment el Üzbegisztánba forgatni, hogy egy...
 
A Fekete Lyuk egy estére visszatér a Gödörbe: Nulladik Változat, Perfect Name

A Fekete Lyuk egy estére visszatér a Gödörbe

Újra együtt ad koncertet a kilencvenes évek hazai alternatív rock színterének két ismert zenekara, a Nulladik Változat és a Perfect Name a fővárosi Gödör Klubban, szeptember 23-án.
 
Fotó: Sex Pistols Photo Archive ( Ray Stevenson, 1976.)

Boldog szülinapot, Erzsébet királynő... Újra kiadja God Save the Queen című számát a Sex Pistols

A hírhedt dalt 1977-ben, a királynő ezüstjubileumára jelentette meg a a Sex Pistols. II. Erzsébet idei platinajubileumára pedig újra kiadja God Save the Queen című számát a brit punkbanda.
 
A blues-ról countryra váltott Redbreast Wilson – itt az új album, lemezbemutatóval!

A bluesról countryra váltott Redbreast Wilson – itt az új album, lemezbemutatóval!

Redbreast Wilson legutóbbi bluesalbuma után most Nashville-t hozza el Magyarországra. A lemezbemutató 2022. május 5-én lesz a Gödörben.
 
Fotó: Péterfy Bori/FB

Az este, amikor Péterfy Bori nem énekel…

Mint arról már beszámoltunk, Péterfy Bori és zenekara nyitja a Kobuci kert új évadát, de amiről most szólunk, ott nem a zenéé lesz a főszerep.
 
Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte –  és most Magyarországra jön

Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte...

Donny Benét, az ausztrál synth-funk zenész kopaszodó fejével, hódító bajuszával és fehér zakójával 2011 óta tartja lázban a világot...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

EGYÜTT A ROCK&ROLL-ért – 3 napos fesztivál koncertekkel Budapest szívében

A Rocky Monday Közhasznú Egyesület 2024. április 26-28. között, a VI. ker. Dessewffy utca 39 előtti szakaszon immáron negyedik alkalommal szervezi meg az "EGYÜTT A ROCK & ROLL-ért" elnevezésű zenés fesztiválját.

Amikor mindenki szerző a zenekarban – idén is izgalmas témákkal jön a Dalszerző Expo

Idén hetedik alkalommal szervezi meg az Artisjus a DEX Songwriting Expót. A rendezvényt 2018-ban indította el a szerzői egyesület azzal a céllal, hogy hiánypótló kezdeményezésként támogassa az információmegosztást és kapcsolatépítést a dalszerzői közösségen belül, valamint lehetőséget teremtsen a szakmai fejlődésre.
Új koncertek