Wendy Wei fotója a Pexels oldaláról

Gusztus 20: lesz egy csomó védettségi nélküli koncert – itt vannak a fellépők!

Idén három és fél napos Szent István Nap rendezvénysorozat várja az ünneplőket az augusztus 20-i hétvégén – rendezvényre korlátozás nélkül beléphet bárki, nem kell védettségi. A zenei programokat futottuk át.
 
Fotó: Cziffra Fesztivál

Virágokból zongorabillentyűzet – a kertészek így tisztelegnek Cziffra György emléke előtt

A FŐKERT tervezésében és kivitelezésében készült el – a Cziffra György-emlékév keretében – a művész tiszteletére az a különleges virágkompozíció, amely a Szent István Park központi részén a szökőkutaknál bárki számára szabadon megtekinthető, bejárható.
 
 
Gyertyaúsztatással, koncertekkel ünnepli a Dunát Szentendre

Gyertyaúsztatással, koncertekkel ünnepli a Dunát Szentendre

Július 17-én – már 13. alkalommal – kerül sor a helyi hagyományokra épülő Szentendrei Ister Napokra, amely számos, a Duna köré szerveződő vízi és vízparti programot kínál a helybelieknek és az odalátogatóknak.
 
Fotó: Bakáts tér

Leültetik a nyári fesztiválokat?

A Budapest Brand nZrt.online konferenciát rendezett ma, amelynek volt egy "Lesz idén fesztivál Budapesten?" elnevezésű szekciója. Minderről a Fidelio tudósított.
 
Fotó:garryknight/Foter.com

A fesztiválszövetség szerint akár kötelező fesztiválkellék is lehet a maszk idén

A Magyar Fesztiválszövetség elnöke még április 3-án adott interjút az InfoRádiónak. Márta István arról (is) beszélt, hogy folyamatosan egyeztetnek az oltási igazolvány szükségességéről, azonban a 18 év alatti korosztályt valószínűleg nem oltják be, kártyát sem kapnak majd: ha...
 
Ha az a vágyad, hogy a Piramis köszöntsön fel a szülinapodon, nincs akadálya

Ha az a vágyad, hogy a Piramis köszöntsön fel a szülinapodon, nincs akadálya

Nem mindennapi akció indult el hazánkban is: személyre szabott videóüzenetet rendelhetünk ismert magyar zenészektől (is). A hírességek egy rövid online üzenetben tolmácsolhatják párodnak, családtagjaidnak, barátaidnak a születésnapi köszöntést, az esküvőről vagy a...
 
 
Fotó: MFSZ

Lepadlózhat a popzenei fesztiválok több mint fele

Tönkremehet a zenei fesztiválok 60 százaléka. Ezt Márta István, a Magyar Fesztivál Szövetség elnöke mondta az ATV-n, amit a 24.hu szemlézett – mi meg őket idézzük.
 
Meghalt Bergendy István

Meghalt Bergendy István

Elhunyt Bergendy István Liszt Ferenc-díjas zenész, a Bergendy együttes alapítója és vezetője. A szaxofonos, klarinétos, zeneszerző 81 évesen, a koronavírus-fertőzés szövődményeinek következtében halt meg – közölte a család az MTI-vel.
 
Vörös István, Pajor Tamás, Müller Péter Sziámi – mi a közös bennük?

Vörös István, Pajor Tamás, Müller Péter Sziámi – mi a közös bennük?

Hát az, hogy még három est van hátra a Lemezjátszó Classic programsorozatból 2020-ban: Vörös István (Prognózis), Pajor Tamás (Ámen) és Müller Péter Sziámi sztoriznak Horváth Gergelynek a B32 Galéria és Kultúrtér Facebook-videóiban.
 
István, a király –online

István, a király – online

December 19-től online látható a Budapesti Operettszínház István, a király című előadása.
 
Elhagyták a rockot: elkészült az István, a király operaváltozata

Elhagyták belőle a rockot: elkészült az István, a király operaváltozata

Gyöngyösi Levente szimfonikus hangszerelésében az Erkelben mutatják be október 17-én az István, a király című rockoperát.
 
Fotó: Ónodi Zoltán/Bartók Kamaraszínház

Annak idején te is nézted a Sándor Mátyást? Most musical készült belőle!

Dr. Antekirtt, Torontál Simon, Sárkány, Matifou megvan? Akkor tényleg láttad – ez volt a mi Marvelünk: hús-vér hősökkel. Ha viszont fogalmad sincs, mi ez, elmondjuk :)
 
A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek