Fotó: Szigetváry Zsolt (MTI Archívum)

István, a király 35 – Szörényi Levente és Bródy János újra a színpadon!

Szinte hihetetlen, hogy az István a király rockopera idén ünnepli 35 éves évfordulóját... Az elmúlt 35 évben számos legendás feldolgozást láthattunk már. A jubileumi előadáson a rockopera koncertverzióban lesz látható a Papp László Budapest Sportarénában december 17-én.
 
Fotó: Nemzeti Lovasszínház

Nem Pintér Tibor lesz Koppány a felvidéki István, a királyban

Tíz év után a Felvidéken mutatják be az István, a király rockoperát – a dióspatonyi Slovakia Ringen augusztus 29-én a Nemzeti Lovas Színház interpretálásában lesz a darab...
 
 
Újra megszólal Som Lajos basszusgitárja

Újra megszólal Som Lajos basszusgitárja

Augusztus 10-én Závodi Janó és Révész Sándor még az eddigieknél is többet tartogatnak a közönségük számára: péntek este a Barba Negra Trackben a zenekar alapítója, Som Lajos legendás hangszere is megszólal majd a csapat basszusgitárosának kezében.
 
Több mint fesztivál: Kapolcska

Több mint fesztivál: Kapolcska

Tehetségkutatás, tehetségnevelés, szakmai tábor és kisfesztivál is egyben az idén már második alkalommal rendezendő Kapolcska programsorozat, ahol minden a gyerekekről és a családi fontosságáról szól. És még mindig ingyen!
 
Fotó: Vörös István Produkció/ FB

Zenei Prognózis március 3-ra

Újabb jubileumi koncerthez érkezünk március 3-án, ezúttal Vörös István dalszerzői munkásságának 40. évfordulóját ünnepelhetjük a MOM Kulturális Központban.
 
Fotó: dumaszinhaz.hu

Bedurciztak a mulatósok, a humorista YouTube csatornája bánta

Balázs Pali és a Cairo együttes nem nézte jó szemmel a Kívánságszatyor Pistivel néven futó egyre népszerűbb YouTube csatorna látogatói számának növekedését, így mindent megtettek annak érdekében, hogy a komplett csatorna törlésre kerüljön.
 
 
Fotó: budapestantikvarium.hu

Bródy János, az Illés, a Fonográf, Koncz Zsuzsa és mások a Kádár-rendszer könnyűzenéjéről

Nekem írod a dalt címmel újabb könyvet írt a Kádár-rendszer könnyűzenéjéről a korszak és a téma kutatója, Csatári Bence. A történész, újságíró ezúttal azt járta körül néhány kulcsszereplővel, miként működött a cenzúra a hatvanas, hetvenes, nyolcvanas években.
 
Volt egyszer (kétszer) egy Gitárpárbaj – itt a harmadik

Volt egyszer (kétszer) egy Gitárpárbaj – itt a harmadik

Egyszer régen, mikor még az idő más ütemre járt, és minden gyerek téged, csak téged csodált, hogy a költőt (dalszövegírót) idézzem, és amikor még más kommunisták uralkodtak az országban, egyszer csak valakinek eszébe jutott, hogy összerántsa a színpadra az ország legjobb, de...
 
Tizenöt év után újra lesz Gitárpárbaj-koncert!

Tizenöt év után újra lesz Gitárpárbaj-koncert!

Másfél évtizeddel a legutóbbi hasonló rendezvény után harmadik alkalommal is megrendezik a Gitárpárbaj-koncertet. November 19-én a fővárosi Barba Negra Music Clubban a hangszer öt hazai kiválósága lép színpadra.
 
Nem lájkvadászat az Aurora akciója

Nem lájkvadászat az Aurora akciója

A zenekar nekünk küldött közleménye hangsúlyozza: nem likevadászatra használják a gyűjtést, valódi csapatmunkával szeretnének anyagi segítséget nyújtani. Az üzenetet változtatás nélkül közöljük.
 
A kaliforniai Ugly Kid Joe lép fel a Budapest Open Road feszten

A kaliforniai Ugly Kid Joe lép fel a Budapest Open Road...

Az amerikai Ugly Kid Joe 5 év után tér vissza Magyarországra, pontosabban a Budapest Open Road Days fesztiválra, a Műegyetem rakpartra. A zenekar az...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Zsiráfok, tornyok, Buli színpad, Kyle Minogue – így változik meg idén a Sziget

Sam Smith, Liam Gallagher, Halsey, Martin Garrix, Fred again, Skrillex, Stormzy, Fisher, Tom Odell, Louis Tomlinson – és a tegnap bejelentett Kyle Minogue – ez lesz az idei Sziget sztársora, és lesz pár változás is a Sziget struktúrájában.

Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte – és most Magyarországra jön

Donny Benét, az ausztrál synth-funk zenész kopaszodó fejével, hódító bajuszával és fehér zakójával 2011 óta tartja lázban a világot Prágától Portlandig. Most a budapesti közönség is megismerheti Mr. Experience-t magát és új lemezét, az Infinite Desires-t július 11-én, az Akvárium Klubban.
Új koncertek