A boldog zenészek boldogabb zenét csinálnak – új utakon a MÖRK

Nagy zenei átalakuláson megy keresztül a MÖRK, a folyamatnak pedig egyszerű oka van. Ahogy az EFOTT HAJÓGYÁR Petőfi Színpadán fellépő zenekar frontembere, Zentai Márk fogalmaz: a boldog zenészek boldogabb zenét csinálnak.

Fotó: Karmatik Photoraphy
A Nagy Béna Nap a Dömörkapunál

A Nagy Béna Nap a Dömörkapunál

Június 18-án mindenki kibontakoztathatja tehetségtelenségét. Délelőtt rossz vicceket, fárasztó sztorikat mesélnek, és közben a legrosszabb slágerek szólnak majd....
 
Egy szólóra kérték fel, de a japán dzsessztrombitás telejátszotta a dalt

Egy szólóra kérték fel, de a japán dzsessztrombitás telejátszotta a dalt

Az elmúlt néhány hónapban a Mörk dalról dalra vezette fel november 11-én megjelenő, In the Golden Hour című második nagylemezét. A sort a Baby című track zárja, amiben a japán Takuya Kuroda is közreműködik
 
 
Fotó: sinco

Egy londoni rapperrel készített közös dalt a Mörk

A zongoracentrikus szerzeményben egy feltörekvő dél-londoni rapper és költő, Brother Portrait hallható. Az All Alone a negyedik kislemez a novemberben megjelenő, második, In the Golden Hour című nagylemezről, amelyet a közönség november 5-én hallhat először a MüPában
 
Szarvasbőgés a Kollár-Klemencz Kamarazenekarral

Szarvasbőgés a Kollár-Klemencz Kamarazenekarral

Az immáron hagyományos koncert szeptember 6-án lesz Szentendre fölött, a Dömörkapunál, az erdőben – a Waldorfeszt záróeseményeként.
 
Fotó: Posztos János/Müpa

Online könnyűzenei fesztivállal indul a Müpa Home

A megszokottól kissé eltérő módon érkezik meg a nyár a Müpába. Június 3. és 17. között a Müpa online közvetítéssorozata, a Müpa Home speciális Hey, June! kiadása az elmúlt évek legizgalmasabb magyar könnyűzenei koncertjeiből válogat.
 
Kerekdomb

Kerekdomb fesztivál: leköltözik Tállyára a Fővárosi Rapcirkusz

Rángatja az élet a fesztivált: tavaly pénzhiány miatt az utolsó pillanatban le kellett mondani, most meg... hiszen tudjuk.
 
 
Itt az exportképes hazai előadók névsora - Frissült a HOTS shortlist

Az NKA szerint ezek a külföldön leginkább eladható magyar zenekarok

A HOTS könnyűzenei exportiroda évente két alkalommal méri fel zeneipari szereplők véleménye alapján a hazai produkciók exportképességét. A lista nem objektív mérőszámokon alapul, ezért inkább egyfajta pillanatfelvételként tekinthetünk rá, ami azért megmutatja előadók...
 
Fotó: mtvema.com

A Mörk, a Hősök, JumoDaddy, Kállay Saunders András és Király Viktor az EMA magyar jelöltjei

Egy szűk hónapra vagyunk attól, hogy kiderüljön az EMA (MTV Europe Music Awards) nyertesek nevei. November 3-án élőben közvetítik az eseményt a sevillai FIBES rendezvényközpontból.
 
Egyre vonzóbb a nemzetközi zenei piac a magyar előadók számára

Egyre vonzóbb a nemzetközi zenei piac a magyar előadók számára

Minden évben két alkalommal kerül felmérésre a magyar zeneipari szereplők véleménye alapján a hazai zenekarok exportképessége. A HOTS shortlistje nem objektív mérőszámokon alapul, inkább tekinthető egyfajta pillanatfelvételnek az aktuális erőviszonyokról, és a produkciók nemzetközi...
 
Ma elstartol a Müpa nyárindító fesztiválja, a Hey, June

Ma elstartol a Müpa nyárindító fesztiválja: Hey, June 2019.

Június 17. és 25. között beköltözik a könnyűzene a Müpába. Nem pusztán arról van szó, hogy az előadók fellépnek az ország egyik legjobban szóló zeneházában, hanem arról is, hogy mindegyikük speciális műsorral készül a számukra is különlegességnek számító koncertre.
 
Fotó: Hiperkarma/FB

Bérczesi Robi lett az év szövegírója

Átadták az Artisjus-díjakat: Dés Lászlót életműdíjjal, Szabó Tibort (Magna Cum Laude) az év zeneszerzője, Bérczesi Róbertet (Hiperkarma) pedig az év szövegírója címmel jutalmazták hétfőn Budapesten.
 
A PUF Bródy Jánossal, Kováts Kriszta a lányával lép fel  a Müpában

A PUF Bródy Jánossal, Kováts Kriszta a lányával lép fel a Müpában

Ripoff Raskolnikov, a Pál Utcai Fiúk, Kováts Kriszta, Dj Bootsie, a Zagar, a Kistehén, a 30Y, Boggie és a Mörk is koncertet ad idén tavasszal és nyár elején a Müpában.
 
Budapesten zárja tavaszi turnéját Dan Patlansky

Budapesten zárja tavaszi turnéját Dan Patlansky

A kiváló dél-afrikai blues rock gitáros immáron hatodik alkalommal tér vissza fővárosunkba. Dan Patlansky tavaszi turnéjának zárókoncertjére az...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

A fák almái: James McCartney és Sean Ono Lennon összeálltak egy dalra

Paul McCartney egyetlen fia és John Lennon kisebbik fia április 12-én, pénteken jelentette meg első kollabjukat, a "Primrose Hill"-t.

Sárarany vinyl – Fekete Jenő 60.

A magyar blueslegenda 60. születésnapját, a pályán eltöltött első 40 évét és az idei Record Store Day-en megjelenő “sárarany” dupla vinyl kiadását ünnepli április 27-én az A38 hajón egy erre az alkalomra alakult, friss formációval.
Új koncertek