Saiid a fedélzeten

Saiid a fedélzeten

A Hajógyár és az A38 közös eseménysorozatának következő Zene x Színház estjén az Akkezdet Phia, azaz Saiid lesz a vendég.
 
VOLT

Kezdésnek ez több mint jó VOLT

Két fesztiválmentes év után sikeres 5 napot tudhat maga mögött a Volt teljes stábja. Bár kicsit rögös volt az út, hisz az utolsó pillanatban is akadtak problémák, de ha összességében nézzük, a végeredmény mindenképpen dicséretes! Jó volt végre újra együtt lenni Sopronban!
 
 
Fotók: Kováts Zsófi

Cseh Tamás-klipeket és kultikus játékfilmeket rejt Bereményi kalapja

A Bereményi kalapja című portréfilm a legendás dalszövegíró, filmrendező és szépíró Bereményi Gézát mutatja be interjúk, új Cseh Tamás-klipek, filmrészletek és archív felvételek segítségével. A filmet szombaton, a Margó Irodalmi Fesztivál záróeseményén is levetítik a...
 
Mennyit ér neked a kultúra? Június 3-án annyit fizetsz a jegyért a Városmajorban, amennyit gondolsz

Mennyit ér neked a kultúra? Június 3-án annyit fizetsz a jegyért a Városmajorban, amennyit gondolsz

Először május elején indított kampányt a Városmajori Szabadtéri Színpad azzal a felhívással, hogy határozza meg maga a néző a jegyárat. „A könyv olvasó nélkül papír és tinta, a film néző nélkül képkockák egymásutánja, a színház közönség nélkül a művészettől...
 
100 éve a Városmajorban – a szbadtéri színpad zenei programjai

100 éve a Városmajorban – a szabadtéri színpad zenei programjai

A Városmajori Szabadtéri Színpad fennállásának 100. évfordulóját még az eddiginél is gazdagabb programkínálattal és meglepetésekkel ünnepli 2022-ben. A nyár folyamán a legkülönbözőbb műfajokban alkotó előadók, s változatos dallamok, komoly- és könnyűzenei, jazz-, indie-,...
 
Fotó: Péterfy Bori/FB

Az este, amikor Péterfy Bori nem énekel…

Mint arról már beszámoltunk, Péterfy Bori és zenekara nyitja a Kobuci kert új évadát, de amiről most szólunk, ott nem a zenéé lesz a főszerep.
 
 
KukoricAIános – mostantó mesterséges intelligenciával írhatunk magyar népdalt

KukoricAIános – mostantó mesterséges intelligenciával írhatunk magyar népdalt

A Zeneszöveg.hu saját fejlesztésben, a Stratis technikai céggel karöltve kifejlesztett egy mesterséges intelligencia alapú dalszövegíró chatbotot, a KukoricAIánost.
 
Szöveg: József Attila, énekel: Fekete Bori

Szöveg: József Attila, ének: Fekete Bori

Szeress, ha kedves az életeM! címmel József Attila megzenésített szerelmes verseit jelenteti meg lemezen Fekete Bori. A Junior Prima díjas énekesnő a közel 80 perces hanganyagot élőben is bemutatja zenésztársaival a Fonóban.
 
Fotó: Krebsz Albert

A Cziffra Fesztivál zárása után is nyílnak a zongoravirágok

Az idei Cziffra Fesztivál véget ért, de a Cziffra György-emlékév folytatódik: március 12-én 13.30-kor Zongoravirágok címmel tehetséges, fiatal zongoraművészek adnak rövid koncerteket és helyeznek képzeletbeli virágot Cziffra György zongorájára.
 
Hegyi Dóri (OHNODY) egy nagyjátékfilmhez írt dalt

Hegyi Dóri (OHNODY) dala egy nagyjátékfilmben szól

Az OHNODY művésznév mögött rejlő Hegyi Dóri 2020-as nagysikerű debütlemeze után idén tavasszal új albummal jelentkezik. Ennek első előfutára egy dal, amely egy nagyjátékfilmhez készült, s amihez a dalszerző-énekesnő saját rendezésű klipet is álmodott.
 
Fotó: Pianist Magazine

Amikor az áldás átok: apja gyakorlatilag kínozta a zenei csodagyereket

Ruth Slenczynska most 97 éves – és új lemeze jelent meg. Apja szigorúsága és rideg módszerei miatt azonban 15 éves korára annyira megtört lelkileg, hogy jó ideig nem tudott fellépni.
 
A győri filharmonikusokkal lép fel a progrock billentyűs legendája

A győri filharmonikusokkal ad koncertet a progrock billentyűs legendája

Rick Wakeman, a Yes együttes egykori billentyűse február 9-én a győri Richter Teremben lép fel. A legendás zenész a Győri Filharmonikus Zenekar és egy vegyes kórus közreműködésével klasszikusokra épülő szimfonikus műsort ad elő.
 
Fellegterápia – bemutatkozó album és lemezbemutató a MANYI-ban

Fellegterápia – bemutatkozó album és lemezbemutató...

Fellegterápia címmel elkészült a FellegAjtó első nagylemeze. A név egy világzenei és etnoprojektet takar, amely ötvözi a hagyományos népi...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Idén is koncertek töltik meg a Gyárkertet Veszprémben

Nagy kérdés volt, hogy a tavalyi, egész nyáron át tartó fesztivál folytatja-e a működését, hiszen az Európa Kulturális Fővárosa projekt már befejeződött. A válasz megérkezett: igen!

A hang már megvolt, most jön a fény is – 13. évadát nyitja a héten a Park

Az április 25-én induló új évadban már igazán nem kellene semmit csinálniuk a parkosoknak, csak jó koncerteket, programokat, azt' kész, hiszen a tavalyi évad megnyitása előtt arról számoltunk be, hogy komoly tuningot kapott a hangrendszer. De a Kispál óta tudjuk, hogy "ésfénynek" is lennie kell.
Új koncertek