MTI/Soós Lajos

Győrben ad ingyenes koncertet Plácido Domingo

A spanyol operaénekes az egészségügyi dolgozók tiszteletére lép majd fel augusztus 6-án a Győri Filharmonikusokkal a győri Dunakapu téren. A koncertre a további érdeklődök is regisztrálhatnak majd a hellogyor.hu weboldalon.
 
Szomjas György

A betyárvilág borongós romantikája – Szomjas György emlékére szól a dal

Egy még el nem készült magyar westernfilmhez írt főcímzenét Fehér Viktor a Kerekes Band dobosa, avagy Vittorio Bianco. Az Amott legel című palóc népdalt Sohajda Péterrel közösen dolgozták fel – Szomjas György emlékének ajánlva.
 
 
Frissen oltott robotok a Városmajorban – Erik Sumo Band

Frissen oltott robotok a Városmajorban – Erik Sumo Band

Tövisházi Ambrus és zenekara, az Erik Sumo Band feléledt vakcinázatlan állapotából, és beleállt a fesztiválszezonba.
 
Péterfy Bori a Mefisztó című előadásban – fotó: Lakatos Péter

Péterfy Bori: Személyes döntésen múlik, hogy eladod magad, vagy sem

Ez nem kifejezetten zenei (koncertes) tárgyú interjú – és még azelőtt készült, mielőtt a parlament meghozta azt a döntést, ami ellen most nem csak határon belül, de határainkon túl is tiltakoznak. Arról pedig már mi is beszámoltunk, hogy egy különleges színházi előadás készült...
 
Fotó: Erődfeszt

Az erőd legyen veled: egész nyáron fesztivál a Monostori Erődben

Minden hétvégére kínál programokat a komáromi Monostori Erőd, a programban koncertek, hadijátékok, történelmi színielőadások is megtalálhatók.
 
Fotó: Városmajori Szabadtéri Színpad

Egy nyáron át – rengeteg koncert a Városmajorban

A nyár folyamán a legváltozatosabb műfajú előadók és dallamok, komoly- és könnyűzenei, jazz-, indie- tradicionális, crossover és világzenei koncertek várják a közönséget a a Városmajori Szabadtéri Színpadon.
 
 
Fotó: Bikali Sándor

Veled más helyzet... Fatal Error klippremier!

Művirágok Karneválja címmel dupla lemezzel rukkol elő rövidesen a zenekar. A lemez első fele júniusban lát napvilágot, melynek előfutáraként ma megjelent a Veled más a helyzet című szám, a zenekart Mirtse Kori (Kontraszt) egészíti ki énekfronton.
 
Origo: Augusztus közepéig csak védettségi igazolvánnyal lehet koncertre, fesztiválra menni

Origo: Augusztus közepéig csak védettségi igazolvánnyal lehet koncertre, fesztiválra menni

Nos, a hír tulajdonképpen ennyi, se magyarázat, se forrás, se semmi. Hogy ismét tudatos szivárogtatásról van szó, netán dezinformáció, esetleg újságírói lelemény az információhoz jutás: ki tudja. Mindenesetre sokatmondó, ha a kormányközeli lap leírja ezt a mondatot.
 
Létezik ennél jobb helyszín egy live streamhez?

Létezik ennél jobb helyszín egy live streamhez?

Veszprémben kezdte a tavaszi szezont a Be Massive Horizon csapata. A live stream-et ezúttal Peter Matko prezentálta a veszprémi Harmat utcai kilátópontról.
 
Két trófeát is kapnak idén a Brit Awards díjazottjai – zseniális, miért!

Két trófeát is kapnak idén a Brit Awards díjazottjai – zseniális, miért!

Az Es Devlin és Yinka Ilori tervezte szobrokat párosával kapják majd a sztárok a május 11-i ceremónián a londoni O2 arénában.
 
Fotó: Péterfy Bori

Kultikus helyen forgott a Péterfy Bori & Love Band koncertfilmje

Hogy hol? Ha a kép alapján még nincs meg, segítünk: az 1930-as években épült, üvegtetejű terme világhírű art deco műemlék. Számos amerikai szuperfilmet forgattak itt, legutóbb a Halálos harcmezők egy-egy jelenetét, sőt: 2007-ben az Elektromágnes című nótájukhoz a Tankcsapda...
 
Fotó: Óbudai Danubia Zenekar/FB

Mennyire komoly a komolyzene?

A Brain Bar Mi a kérdés? című podcast műsorának második epizódjában Hámori Máté Liszt-díjas karmester, az Óbudai Danubia Zenekar művészeti vezetője megdönti azokat a sztereotípiákat, amelyek a komolyzene irányzatát érik.
 
KoreaON 2024: az acapellától a fergeteges K-pop buliig

KoreaON 2024: az acapellától a fergeteges K-pop buliig

Idén 5 éves a KoreaON kulturális fesztivál, ami évről évre megújuló programsorozattal jelentkezik. Májusban a Comic Con vendégrendezvényeként...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Egyetlen alkalommal újra megjelenik nyomtatásban a PESTI EST

Április 4-én (...) kerül a mozikba a rendszerváltás körüli időszakot felelevenítő Kék Pelikan című film. A bemutató kampányának részeként a filmet forgalmazó JUNI11 Distribution életre kelti a kilencvenes évek és az ezredforduló legendás programmagazinját – írja a Magyar Narancs.

Új tagot keres a Szent Efrém Férfikar

Ha hiszed, ha nem, a férfikar bejelentett, főállású énekest keres. A félig-meddig családi zenekarból ugyanis kiszáll Bubnó Márk – őt egy különleges koncerttel búcsúztatják, az eseményt csatoltuk.
Új koncertek