Fotó: Szuterén Gasztrotér

Vacsorakoncertek a szuterénból

A Szuterén Gasztrotér egy lakásétterem, amelyet a Tóth házaspár (Rita és András) működtet házuk vadregényes kertjében és egy különálló, vendégek fogadására alkalmas beltéri helyiségben 2017 óta.
 
Lovasi Andrást legutóbb a Partizán kérdezgette, link a cikkben. Fotó: Partizán/FB

Zenészek egymás közt: Livius Lovasit faggatja

Április 7-én folytatódik a K11 Művészeti és Kulturális Központban Varga Livius (Varga Livius és a NeVa, A Kutya Vacsorája, Quimby) Zeneszín sorozata, melynek vendége ezúttal Lovasi András, a Kispál és a Borz és a Kiscsillag zenekarok frontembere, szóló előadó és többek között a...
 
 
Fotó: FORTEPAN (204786)

Miszter Dob – Emléktáblát avattak Kovács Gyula egykori lakóhelyén

Poptörténeti emléktáblát avattak pénteken Kovács Gyula néhai kiváló dzsesszdobos, zeneművész-tanár egykori VII. kerületi, Murányi utcai lakóházának homlokzatán.
 
A fotó illusztráció (MMKM)

Egy Ikarus 311-es is forgalomba áll a vácrátóti szüreti mulatságon

Veterán járműveket és mezőgazdasági munkagépeket állítanak ki szombaton a szüreti mulatságon Vácrátóton, ahol a Nemzeti Botanikus Kert és a rendezvény helyszíne között egy Ikarus 311-es busz szállítja a látogatókat.
 
Most egy lokomotívot tolnak – Presser Gáborral és Karácsony Jánossal turnézik a Csík zenekar

Most egy lokomotívot tolnak – Presser Gáborral és Karácsony Jánossal turnézik a Csík zenekar

Huszonhárom állomásos turnéra indul július 17-én a Csík Zenekar Presser Gáborral és Karácsony Jánossal. A koncertsorozat az LGT dalaira készült feldolgozásokat mutatja be, amelyek az 50 éves Locomotiv GT két tagjával tavaly közös lemezen jelentek meg tavaly.
 
Fotó: YouTube

Amerikában komoly szakmai díjat kapott a Twoba

A tuba feltalálása óta nem történt akkora előrelépés a hangszer fejlődésében, mint amekkorát Szentpáli Roland és Juhász Zoltán hangszer-innovációja jelenthet. Így értékelték ezt a tengerentúlon is, mivel a magyar fejlesztés a legfontosabb nemzetközi szakmai szövetség...
 
 
A fotó illusztráció

Mától lehet koncertre menni – Svájcban

Svájcban ma kezdődik a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos korlátozások enyhítésének harmadik szakasza. Kinyitnak a színházak, a mozik, a koncerttermek és az éttermek teraszai. A sportesemények idején a stadionokban is engedélyezett lesz a nézők jelenléte – írja az MTI
 
Ők a magyar közönség jazzkedvencei

Ők a magyar közönség jazzkedvencei

László Attila, Lantos Zoltán és Sárik Péter két-két kategóriában is győzött a magyarjazz.hu portál első ízben megtartott közönségszavazásán, amely több ezres részvétellel zárult.
 
Óriási lépés a tubásoknak: nem kell többé ülve játszani!

Óriási lépés a tubásoknak: nem kell többé ülve játszani!

A tuba feltalálása óta nem történt akkora előrelépés a hangszer fejlődésében, mint amekkorát Szentpáli Roland és Juhász Zoltán hangszer-innovációja jelenthet. A kifejlesztett mechanika ugyanis lehetővé teszi, hogy a muzsikusok állva játszanak a hangszeren és szabadon mozogjanak a...
 
Öt híres dal, amit Kovács Katinak írtak, de végül nem ő énekelte el őket

Öt híres dal, amit Kovács Katinak írtak, de végül nem ő énekelte el őket

A Sláger FM-nek volt még június elején egy adása, amelyben feltárcsázták az énekesnőt, és azokról a dalokról (is) kérdezték, amiket neki ajánlottak fel, de aztán mégsem az ő hangjával lettek népszerűek.
 
Fotó: Vlad Chețan (Pexels)

Öt híres magyar dal – esőben

Azt nem tudjuk, hogy akkor innentől fogva majd 40 napig (már csak 38) esik-e, de ahogy kinézünk az ablakon, tényleg úgy tűnik, mintha ez soha nem akarna elállni. Dalok Medárd idején. Segítségül olykor a Wikipédiát hívtuk.
 
Hangosan énekelnek: egyveleggel köszönti Kovács Katit a Fonogram Respect Team

Hangosan énekelnek: egyveleggel köszönti Kovács Katit a Fonogram Respect Team

Az eredetileg színpadra tervezett közös zenélés résztvevői úgy gondolták, hogy a megfelelő tiszteletnyilvánítás nem maradhat el, ezért most egy videóban szólaltatják meg a művésznő meghatározó dalait abból az alkalomból, hogy idén Kovács Kati kapta a Fonogram-életműdíjat.
 
A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön...

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

75 helyszín, 300 program: teljes a SopronFest kínálata

A SopronFest vérbeli „urbán fesztivál”, mert a soproni utcák, terek, klubok, éttermek, kávézók, illetve a fő helyszín, a Lővérek különleges hangulattal és pezsgő élettel telik meg május 11. és 19. között: városszerte közel 100 helyszínen 300 program várja a helyieket és a fesztiválozó turistákat az egész országból.

Pulóveres nyitóhétvége a Kobuciban

Homeopátia, homeopátia... Reméljük sem efféle, sem egyéb gyógyhatású szerekre nem szorulnak majd azok, akik részt vesznek a ma nyitó Kobuci Kert startprogramjain.
Új koncertek