Zajos nyári emlék: A Lázár tesók Badacsontördemicen

A ZAJZAJZAJ alkotói közösség művészeinek - a 30Y, az Esti Kornél, a Lázár Tesók és boebeck - közreműködésével a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa év Kultháló programja keretén belül Badacsonytördemicen a “Zajból megszülető tér” címmel könnyűzenei edukációs és beavató programot valósítanak meg. A több hónapos folyamat nyári beavató koncertekkel indult, amelynek egyik állomásán Hajdú D. András készített fotósorozatot.

Zajos nyári emlék: A Lázár tesók Badacsontördemicen
A Lázár tesók most Budakalászon kívánnak mindenkinek jó éjszakát

A Lázár tesók most Budakalászon kívánnak mindenkinek jó éjszakát

A testvérpár duója 1992-ben alakult, amikor Domokos után három évvel Ágoston is világra jött. Közönség elé azonban csak 2017-ben léptek...
 
Egy kocka az eredeti filmből.

50 Cent tévésorozatot készít Eminemről

50 Cent, a nemrég nálunk járt multiplatinalemezes rapper és sikeres televíziós producer pénteken elárulta, hogy egy "8 Mile" tévésorozaton dolgozik.
 
 
Fotó: Love Zone

Párkeresés funkyval és titkosszolgálati eszközökkel

Nincs erőltetett társkeresés, a party a lényeg – az ismerkedés csak a ráadás. Ezt ígérik annak a rendhagyó bulinak a szervezői, amit a Symbol Budapestben rendeznek meg február elején.
 
Fotó: classicfm.com

Egy világhírű kóruson tesztelik a víruskereső kutyákat

A HVG értesülése szerint a híres bécsi fiúkórus tagjain (is) gyakorolják a koronavírus-fertőzöttség kiszimatolását az osztrák hadsereg keresőkutyái.
 
Emlékeztek a Kisváros sorozat zenekarára?

Emlékeztek a Kisváros sorozat zenekarára?

Ehhez persze az is kell, hogy magára a sorozatra – ne keverjük össze az Angyalbőrben szériával! – emlékezzen valaki, ami 1993-tól 2001-ig ment e tévében, és műfaját tekintve bűnügyi filmvígjáték-dráma volt, és ezzel szerintünk mindent elmondtunk :) Aki élt és mozgott, szerepelt...
 
Fotó: Vlad Chețan (Pexels)

Öt híres magyar dal – esőben

Azt nem tudjuk, hogy akkor innentől fogva majd 40 napig (már csak 38) esik-e, de ahogy kinézünk az ablakon, tényleg úgy tűnik, mintha ez soha nem akarna elállni. Dalok Medárd idején. Segítségül olykor a Wikipédiát hívtuk.
 
 
Paso, Saiid – az esőerdőkért mozgósítanak a magyar zenészek, lehet csatlakozni!

PASO, Saiid – az esőerdőkért mozgósítanak a magyar zenészek, lehet csatlakozni!

Az egyre-másra fellobbanó esőerdő-tüzek már mindannyiunkat – kivételek persze vannak – rémülettel töltenek el. Szumátra, Borneó, Brazília – nem telik el úgy nap, hogy ne érkezzen valami rossz hír. Ebből a távolságból elég nehéz eldönteni, hogyan lehet segíteni, melyik...
 
A Fenyő Miklós-koncert szervezőjének közleménye a siófoki koncerttel kapcsolatban

A Fenyő Miklós-koncert szervezőjének közleménye a siófoki koncerttel kapcsolatban

Nyáron, amikor délután/este leszakad az ég, az ember nem tud nem azokra gondolni, akik éppen szabadtéri koncertre mennének... Megveszed a jegyed, esetleg odautazol, készülsz testben-lélekben, aztán csak állsz ott, és legszívesebben szétvernéd a legközelebbi esőfelhőn az esernyődet... S...
 
Akvárium

Szevasz, tavasz, itt a terasz! Ingyenes koncertek az Akváriumban

Áprilisban újra nyílik az Akvárium Tavasz Terasz zenedoboza, ahol összesen 20 előadó gondoskodik majd arról, hogy esténként kellemes muzsikaszó mellett kortyolgathassuk italainkat. Az idei év két külföldi húzóneve Laura Gibson és a Meute.
 
Ami a Surda-dal mögött van

Ami a Surda-dal mögött van

Legutóbb egy éve írtunk róla, akkor, amikor Ljubisa Samardzic 81 évesen elment. Most, az Újságmúzeumnak köszönhetően, többet megtudtunk róla.
 
Elmarad az Omega koncert!

Elmarad az Omega koncert!

A Várkert Bazárban 1961 és 1984 között működött a korszak egyik szimbólumává vált Budai Ifjúsági Park, vagyis az Ifipark. A legendássá vált szabadtéri szórakozóhely felejthetetlen bulijainak felidézésére ismét koncertsorozatot szerveztek. Ennek keretén belül lép fel az Omega.
 
Dalsztorik: a Last Resort története

Dalsztorik: a Last Resort története

A Papa Roach frontembere, Jacoby Shaddix mesél a Last Resort-ról, arról a dalról, ami olyan nagy hatással volt a világra.
 
Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és...

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

Pulóveres nyitóhétvége a Kobuciban

Homeopátia, homeopátia... Reméljük sem efféle, sem egyéb gyógyhatású szerekre nem szorulnak majd azok, akik részt vesznek a ma nyitó Kobuci Kert startprogramjain.

A fák almái: James McCartney és Sean Ono Lennon összeálltak egy dalra

Paul McCartney egyetlen fia és John Lennon kisebbik fia április 12-én, pénteken jelentette meg első kollabjukat, a "Primrose Hill"-t.
Új koncertek