Az utolsó fellépés Gerendás Péterrel a Pestújhelyi Közösségi Házban a halála előtt pár nappal (Fotó: Gerendás Péter/FB)

Szakcsi Lakatos Béla emlékére

Sokan sokféleképpen emlékeznek meg az ikonikus zenészről, koncertes oldal lévén mi – több száz koncertje közül – egy '75-ös fellépés relikviáit választottuk – Felvinczy Attila jóvoltából kerültek fel a Facebookra.
 
Balatoni Endre (Boli), Sidoó Attila (Kisfidó), Soós Lajos (Szónusz), Grandpierre Atilla, Ipacs László, Németh László (Fritz)/Wikipédia

Meghalt Ipacs László, a VHK alapítója, egykori dobosa

A HVG értesülése szerint edden elhunyt Ipacs László, a Vágtázó Halottkémek egykori alapítója, dobosa. A hírt lánya, Emese tette közzé a Facebookon.
 
 
Fotó: Elijah O'Donnel (Pexels)

Miért tűnik el a 30 év feletti emberek életéből az új zenék felfedezése utáni vágy?

Ez az írás a The Guardian hasábjain jelent meg, Daniel Dylan Wray tollából, és nagyon kíváncsiak lettünk, mire jutott a szerző.
 
Fotó: Hammerworld

Nem élt belőle több és most sem él: A Lénárd

"Mit is tudnék írni egy barát hirtelen-váratlan elvesztésekor?" Zerge kollégánk emlékező sorait olvashatjátok az alábbiakban.
 
Fotó: Foo Fighters/FB

Elhunyt dobosa emlékére koncertet ad a Foo Fighters Londonban és Los Angelesben

Taylor Hawkins halála óta Londonban lép színpadra először a Foo Fighters: a zenekar Hawkins családjával együtt emlékezik majd meg a márciusban elhunyt dobosról.
 
Fotó: DM Official

A Depeche Mode zenészeit lesújtotta Andy Fletcher váratlan halála

Életének 60. évében meghalt Andrew Fletcher, a Depeche Mode együttes alapító tagja, billentyűse – tette közzé a hírt a zenekar a hivatalos Facebook-oldalán és a Twitteren.
 
 
Fotó: BBC

Meghalt Vangelis

Meghalt Vangélisz Papathanaszíu, ismertebb nevén Vangelis. Az Oscar-díjas görög zeneszerző 79 éves volt – adta hírül a HVG.hu.
 
Fotó: Ákos/FB

Elhunyt a Bonanza Banzai negyedik tagja

"Az örök jószívű és kedélyes Fábián Tibor itt hagyott bennünket. Valahol a háttérben ő volt a 4. Bonanza tag" – írta posztjában a dj, producer Attika.
 
Meghalt Nick Cave legidősebb fia is

Meghalt Nick Cave legidősebb fia is

Meghalt Jethro Lazenby, Nick Cave 31 éves fia. A görög drámák sehol sincsenek ehhez a zenész sorstörténetéhez képest.
 
Ez majdnem szerelem volt – Elhunyt Bradányi Iván

Ez majdnem szerelem volt – Elhunyt Bradányi Iván

92 évesen meghalt Bradányi Iván dalszövegíró, műfordító, író. Az eMeRTon-díjas, Magyar Rádió- és Artisjus-életműdíjas alkotó, számos sláger szerzője a Szent Imre Kórházban hunyt el – közölte Bradányi Iván gyámja, Munkácsy Sándor hétfőn az MTI-vel.
 
Fotó: Peter Wurst

Elhunyt az elektronikus zene egyik úttörője

74 esztendős korában elhunyt Klaus Schulze. A német zenész, szintetizátoros szólópályafutása előtt a Tangerine Dream és az Ash Ra Tempel tagja volt.
 
Minden koncertjét törölte a Foo Fighters

Minden koncertjét törölte a Foo Fighters

A zenekar a bogotai tragédiáig egy sűrű turnéévre készült, beleértve két amerikai, valamint egy európai, egy brit és egy ausztráliai turnét.Több mint 50 koncertről van szó. Érthető módon mindezeket határozatlan időre elhalasztották.
 
A margitszigeti szökőkút idei setlistje

A margitszigeti szökőkút idei setlistje

Az első fagyokig zenél nekünk a szökőkút, az üzemidő délelőtt 11-kor kezdődik, és a XIII. kerületi lakók nyugalma érdekében a zenei...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Elviszik magukkal a Kollár-Klemecz Lászlót is? A Carson Coma Európa-turnéra indul

Az őszi, 10 állomásos Európa-turné lesz a zenekar eddigi leghosszabb külföldi koncertkörútja, két hét alatt összesen nyolc országban és tíz városban játszanak majd, Bécstől Londonon át Münchenig.

16 éve nem írtak új dalokat – ma megjelent a KFT új albuma

16 év után új albummal jelentkezett a KFT: ma megjelent a "Még mit nem" című 6 dalos lemez, melyről két szerzeményt Laár András, hármat Bornai Tibor és egyet Márton András jegyez.
Új koncertek