Fotó: Vasile Casan

Koronavírus áldozata lett a Marosvásárhelyi Filharmónia igazgatója

Vasárnap hajnalban elhunyt 68 éves korában Vasile Cazan, a Marosvásárhelyi Filharmónia igazgatója, aki megfertőződött koronavírussal - közölte a karmester fia a közösségi médiában.
 
A Metallica ma közzétett fotója (Ross Halfin Photography)

Mély főhajtással tiszteleg a zenészvilág Eddie Van Halen emléke előtt

A rockvilág legnagyobb sztárjai egy emberként rótták le tiszteletüket a kedden elhunyt gitáros, Eddie Van Halen emléke előtt a közösségi médiában. Többen kiemelték: a zenész játékával forradalmasította a gitározást.
 
 
65 éves korában elhunyt minden idők egyik legnagyobb gitárosa, Eddie Van Halen

65 éves korában elhunyt minden idők egyik legnagyobb gitárosa, Eddie Van Halen

Még nem volt egy hete, hogy megírtuk: elvesztette a rákkal szemben folytatott küzdelmet a Van Halen egykori basszerosa, Mark Stone. Egyszerűen hihetetlen, hogy most azt kell leírnunk: a legendás gitáros és a Van Halen egyik alapítója, Eddie Van Halen gégerákban ma meghalt.
 
Mark szemüvegben (2016) – fotó: YT.

Gyászol a Van Halen

Elvesztette a rákkal szemben folytatott küzdelmet a Van Halen egykori basszerosa, Mark Stone. A zenész halálát a testvére jelentette be az egyik közösségi oldalon.
 
49 éves korában koronavírusban meghalt a Temptation zenekar egykori énekese

49 éves korában koronavírusban meghalt a Temptations zenekar egykori énekese

Bruce Williamson vasárnap Las Vegas-i otthonában halt meg a koronavírus szövődményei következtében.
 
Koronavírusban meghalt a La Bamba előadója, Trini Lopez

Koronavírusban meghalt a zenészlegenda, Trini Lopez

Koronavírus okozta tüdőbetegségben egy kaliforniai kórházban elhunyt kedden Trini Lopez amerikai énekes és gitáros, a latin rock and roll sztárja, olyan hatvanas évekbeli kultikus slágerek előadója, mint a Lemon Tree, a La Bamba és az If I Had a Hammer. 83 esztendős volt, éppen most...
 
 
Fotók: Azok a fiúk klub/FB

Elhunyt az Azok a fiúk frontembere

Az üzenőfalon hirtelen elszaporodó szomorú szmájlikból és búcsúüzenetekből tudtuk meg, hogy elhunyt Szerdahelyi László Skatc, az Azok a fiúk egykori alapítója, dalszerzője és frontembere. 58 esztendős volt.
 
Fotó: MTI/Mohai Balázs (2017.)

Egyszer Polgár Judittal is sakkozott– Ennio Morricone

"Morricone egy csoda volt" – mondta Koltai Lajos, a Sorstalanság rendezője, aki többször is dolgozott a 91 évesen elhunyt Ennio Morricone filmzeneszerzővel. Mint az MTI-nek telefonon elmondta, olyan ember volt, aki zenébe öntötte mindazt, ami megérintette a lelkét és a szívét.
 
 Meghalt Ennio Morricone

Meghalt Ennio Morricone

92 éves korában meghalt Ennio Morricone, a világ egyik legnagyobb zeneszerzője. Néhány nappal ezelőtt elesett és eltört a combcsontja, halálát a törés komplikációi okozták, egy római kórházban hunyt el. Temetését szűk körben tartják.
 
Fotó: CNN

Ezt már leírni is sok: a harmadik amerikai rappert lőtték le egy héten belül

Az elsőnél még csak-csak, bár az egész ívet nézve ő is a sokadik volt, a másodiknál már elkerekedett a szemünk, most meg már nem tudjuk, mit gondoljunk...
 
Két nap különbséggel lőttek le két rappert

Két nap különbséggel lőttek le két rappert

Kedden adtunk hírt arról, hogy Chicagoban lelőtték a 26 éves Tray Savage (Kentray Young) rappert. Sacramentóból most ért ide a hír, hogy még szombaton utcai lövöldözésben meghalt egy "kollégája".
 
Lelőttek egy amerikai rappert

Lelőttek egy amerikai rappert

Nem, nem Tekashi 6ix9ine volt az áldozat, hanem a 26 éves Tray Savage (Kentray Young).
 
A margitszigeti szökőkút idei setlistje

A margitszigeti szökőkút idei setlistje

Az első fagyokig zenél nekünk a szökőkút, az üzemidő délelőtt 11-kor kezdődik, és a XIII. kerületi lakók nyugalma érdekében a zenei...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Elviszik magukkal a Kollár-Klemecz Lászlót is? A Carson Coma Európa-turnéra indul

Az őszi, 10 állomásos Európa-turné lesz a zenekar eddigi leghosszabb külföldi koncertkörútja, két hét alatt összesen nyolc országban és tíz városban játszanak majd, Bécstől Londonon át Münchenig.

16 éve nem írtak új dalokat – ma megjelent a KFT új albuma

16 év után új albummal jelentkezett a KFT: ma megjelent a "Még mit nem" című 6 dalos lemez, melyről két szerzeményt Laár András, hármat Bornai Tibor és egyet Márton András jegyez.
Új koncertek