Na de mit ad nekünk a Sziget egy napijegyért?

Ha meghallják a "Sziget/napijegy" kifejezést, sokan felhördülnek, hogy "bazi drága". De ha jól csináljuk, komoly kultúr–és bulitúrát járhatunk be egy combosabb koncert jegyáráért.

Aki drónon száll fölébe, annak térkép-e táj...
Mennyit ér neked a kultúra? Június 3-án annyit fizetsz a jegyért a Városmajorban, amennyit gondolsz

Mennyit ér neked a kultúra? Június 3-án annyit fizetsz a jegyért a Városmajorban, amennyit gondolsz

Először május elején indított kampányt a Városmajori Szabadtéri Színpad azzal a felhívással, hogy határozza meg maga a néző a jegyárat. „A könyv olvasó nélkül papír és tinta, a film néző nélkül képkockák egymásutánja, a színház közönség nélkül a művészettől...
 
Gigabíráságot kapott jegyüzérkedés miatt a Viagogo

Gigabíráságot kapott jegyüzérkedés miatt a Viagogo

A fogyasztókat megtévesztő és pszichés nyomás alá helyező, tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatokra hivatkozva rótt 472 millió forintos bírságot a Viagogo jegyértékesítő platform svájci üzemeltetőjére a Gazdasági Versenyhivatal.
 
 
Pulzus, Egymillió fontos hangjegy – elhunyt a magyar könnyűzenei televíziózás legendája

Pulzus, Egymillió fontos hangjegy – elhunyt a magyar könnyűzenei televíziózás legendája

Módos Péter elment. A Magyar Rádió hivatalos FB oldalán jelent meg az egymondatos hír: "Módos Anikó, Péter lánya, most osztotta meg, hogy Péter elment! Legyen könnyű néked a föld." Az Artisjus-díjas magyar televíziós szerkesztő, rendező, műsorvezető 81 éves volt.
 
A Barba Negra-módszer: foglalj most, fizess akkor, ha tuti lesz koncert!

A Barba Negra-módszer: foglalj most, fizess akkor, ha tuti lesz koncert!

A körülményekhez alkalmazkodva teljesen új szisztéma szerint vág bele a 2021-es szezonba a Barba Negra csapata: olyan opciót ajánlanak a közönségüknek, amellyel bárki bebiztosíthatja a helyét a hazai zenekarok soron következő koncertjeire, anélkül, hogy a korlátozások feloldása...
 
Különleges beköltöző napot ad ajándékba a Fishing On Orfű

Különleges beköltöző napot ad ajándékba a Fishing On Orfű

A fesztivál a szervezők állítása szerint sosem volt még ekkora bajban. A szervezők szerint a Fishing jövője is kérdéses lehet.
 
podcast

A kormánydöntés egy gyomros volt

Kaptunk egy linket: az Árnyék podcast különkiadásban foglalkozott a tegnapi bejelentéssel, a "A zeneiparnak is kampó ebben az évben" címmel. A beszélgetés résztvevői: Derdák András (a Sziget franciaországi ex-promótere), Barcza Gergő (a Besh o droM Izraelben élő vezetője), Varga...
 
 
Paul McCartney sem fogja mostanában elénekelni a Bella Ciao-t

Paul McCartney berágott az olaszokra

Kissé plasztikusan szemlélte a dolgot a nemes lovag, ugyanis olyan gyakorlatot folytat az olasz kormány intézkedése alapján a szórakoztatóipar, ami a hollandoknál például már egy ideje működik, nálunk meg harcolnak érte, bár a Budapest Park eléggé elintézte, hogy ne legyen jó...
 
 Kizárólag hazai előadók lépnek fel az idei Fekete Zajon

Kizárólag hazai előadók lépnek fel az idei Fekete Zajon

Zene füleinknek, hogy idén is lesz Fekete Zaj – változatlan időpontban, augusztus 19-22 között. A Mátrában elég nagy a té,r és az extra összetartó Zajos közönségnek sem fog különösebb erőfeszítést jelenteni a távolságtartás.
 
Úgy tűnik, őszig már zárva marad a Fonó

Úgy tűnik, őszig már zárva marad a Fonó

A járványhelyzet miatt zárva marad a Fonó, de ígérik, amint lehet, bepótolják az elmaradt programokat.
 
Mégis visszatéríti a Budapest Park a jegyek árát, ha...

Mégis visszatéríti a Budapest Park a jegyek árát, ha...

... a koncert elmarad. Ha más időpontra teszik át, akkor nem. Most nem tudjuk eldönteni, hogy hagyd-e kint a valóságot, vagy sem...
 
Vissza a pént! – Alaposan magára rántotta a látogatóit a Budapest park

Vissza a pénzt! – Alaposan magára rántotta a látogatóit a Budapest Park

Honnan is kezdjük... Talán onnan, hogy miközben egyre-másra jöttek a hírek, úgy a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban, mint a nagy külföldi zenekarok háza tájáról, a magyar koncerthelyszínek és fesztiválok zöme hallgatott.
 
A Müpa tájékoztatása

A Müpa tájékoztatása

Magyarország kormányának döntése értelmében, a megfogalmazott iránymutatást követve a Müpa a mai naptól kezdődően – egyelőre 2020. március 31-ig – az előadásait nem tartja meg.
 
A  Rage Against The Machine már nem létezik, de Tom Morello a Budapest Parkba jön

A Rage Against The Machine már nem létezik, de Tom...

Noha, a Rage Against The Machine már nem jutott el Magyarországra és már feltehetően nem is fog, legendás gitárosa, Tom Morello viszont hamarosan...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa jövőre az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Így nyaral a Balaton-parton a Toy Dolls, a Stratovarius és a Korpiklaan

Az anarchia helyett humorral lázadó, éppen 45 éves brit punk ikon, a Toy Dolls, a még kerekebb, négy évtizedet ünneplő Stratovarius a finn powermetal színeiben, és honfitársaik, az északi kocsmabulik hangulatát metalmuzsikába hajtogató Korpiklaani csapata is tiszteletét teszi Alsóőrsön, a Tábor Fesztiválon.

Budapesten lép fel a szörnymetál csapat, akikről teret neveztek el Finnországban

A Lordi legfrissebb, Screem Writers Guild című lemezét mutatja be március 23-án a Barba Negrában.
Új koncertek