Fotó: Trottel Records/FB

Kalózkazetta-kiadóból független lemezkiadó: idén jubilál a Trottel Records

Idén lesz harminc éve, hogy megalakult a Trottel Records. Az egyik legfontosabb magyarországi független lemezkiadó a Trottel Distribution kalózkazetta-kiadóból kinőve, 1992 májusában indult.
 
Magyarországon tudomást sem vettek róluk – Amerikában 50 egyetemi rádió játszotta a dalaikat

Magyarországon tudomást sem vettek róluk – Amerikában 50 egyetemi rádió játszotta a dalaikat

Mindez a Vágtázó Halottkémekkel történt a ’90-es évek elején, amikor megjelent máig legnépszerűbb albumuk, az A semmi kapuin dörömbölve. A zenekar vezetője, Grandperre Attila november 4-én a Lemezjátszó Classic-esten mesél a dalokról és az akkori korszakról.
 
 
Ed Sheeran már biztos nem jön az MTV EMA gálára Budapestre

Ed Sheeran már biztos nem jön az MTV EMA gálára Budapestre

A zenész covidos lett, karanténba vonult – mindezt a közösségi médiájában jelentette be.
 
 Ed Sheeran lemezmegmutató parti lesz az Akváriumban

Ed Sheeran lemezmegmutató parti lesz az Akváriumban

Ed Sheeran új stúdióalbumát közvetlenül a debütálás pillanatától az Akváriumban hallhatják a rajongók. A premiert megelőzően nyolc népszerű hazai előadó lép fel kedvenc Sheeran-feldolgozásaival október 28-án, az Erzsébet téren.
 
Már a Takarítónő előtt is volt vagy 100 dalunk – sztoriznak a Kannibálok

Már a Takarítónő előtt is volt vagy 100 dalunk – sztoriznak a Kannibálok

Negyed évszázaddal ezelőtt jelent meg az Animal Cannibals máig legnépszerűbb albuma, a Reggel, délben, este. Az évforduló kapcsán Ricsipí és Qka MC a Lemezjátszó Classic-sorozat részeként Horváth Gergelynek mesélnek a dalokról, s a két rapperrel a közönség szokás szerint...
 
Fotó: Hinkelmann Alexandra

Nem kell várni a halálig – Megjelent Lovasi András új lemeze

A ma megjelent Grand Hotel Halmahera (Tréning a Mennyországhoz) konceptlemez: 13 összefüggő dal, melyeket prózai szövegrészletek kötnek össze. Az albumon, melynek kerettörténete egy egzotikus nyaralás, közreműködik G. Szabó Hunor dobos, Gábor Andor UFO ütőhangszeres, valamint Kispál...
 
 
Ez lesz Ed Sheeran új lemezének címe

Ed Sheeran egyenlőségjelet tesz

Október 29-én jön a zenész következő érkező korongja, ami egész egyszerűen „=" (Equals) egyenlőség jelet kapta. A szimbólum-használat egyébként nem meglepő az énekes diszkográfiájában, 3. stúdióalbuma a "÷" (Divide) címet viselte.
 
A fotó illusztráció

Egy igazi balatoni nyári album: HALSÜTŐ

Ez lehet az az zene, aminek íze-szaga van? :) Csordás Gábor és Japánban élő testvére, Csordás Gyula első közös lemeze, a Halsütő 11 instrumentális szerzeményt tartalmaz – ami tökéletes aláfestőzenéje egy balatoni napnak...
 
Zárójelben megjegyezzük: holnap Fish!

Zárójelben megjegyezzük: holnap Fish!

Két hónapja jelent meg a pandémia alatt elkészült, beszédes című – POZITÍV – nagylemez, a zenekar ígéretéhez híven folyamatosan szállítja hozzá a videókat. A legújabb a ZÁRÓJEL című dalhoz készült
 
 Lívia beszállt a Zaporozsecbe

Lívia beszállt a Zaporozsecbe

A tavalyi „Nyomodban “című, Palya Beával készített duett sikerén felbuzdulva az együttes ez alkalommal az erdélyi, No Sugar zenekar énekesével, Líviával készített közös dalt, „Összeér” címmel.
 
Rómeó Vérzik

Nyolc hónapos csúszás nagyon kiéhezett a bulira a Rómeó Vérzik

Végre nagykoncerten is eljátszhatja friss albuma dalait a banda 2021. június 24-én a Barba Negrában.
 
Idén is kétszer lesz lemezboltok napja

Lemezboltok napja: Amy Winehouse remixalbuma színes vinylen

Idén újra kétszer lesz lemezboltok napja (Record Store Day). Világszerte és Magyarországon is különleges megjelenésekkel várják a hanghordozók rajongóit június 12-én és július 17-én.
 
A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek