Fotó:garryknight/Foter.com

A fesztiválszövetség szerint akár kötelező fesztiválkellék is lehet a maszk idén

A Magyar Fesztiválszövetség elnöke még április 3-án adott interjút az InfoRádiónak. Márta István arról (is) beszélt, hogy folyamatosan egyeztetnek az oltási igazolvány szükségességéről, azonban a 18 év alatti korosztályt valószínűleg nem oltják be, kártyát sem kapnak majd: ha...
 
A fiatal Audiopoetat Misi unokaöccse, Belényi Miklós alakítja

Egy komplett gyerekkórus énekel az Audiopoeta új videójában

Ráadásul nem is akárkik: a Belényi Mihály nevével fémjelzett formáció legújabb dalának refrénjében a Magyar Rádió gyermekkórusa énekel.
 
 
Ez komoly! 20 online koncertet kínál márciusban a Filharmónia Magyarország

Ez komoly! 20 online koncertet kínál márciusban a Filharmónia Magyarország

A koncertek között a Kodály Kórus Debrecen és a Savaria Szimfonikus Zenekar előadását kínálja márciusban a Filharmónia Magyarország.
 
Fotó: Pixabay

Javaslat a kulturális, turisztikai, vendéglátó, rendezvényszervező ágazatok megmentésére

A Music Hungary Szövetség, a Magyar Fesztivál Szövetség és a Magyarországi Rendezvényszervezők és -szolgáltatók Szövetsége kezdeményezésére a szakértők egy javaslatcsomagot állítottak össze a Magyar Turisztikai Ügynökségnek címezve, melynek célja a magyar turizmusban és...
 
 A fesztiválszervezők mindent megtesznek a tavaszi évadindítás érdekében

A fesztiválszervezők mindent megtesznek a tavaszi évadindítás érdekében

Online megbeszélést tartottak az országos fesztivál- és rendezvény szakma szövetségeinek elnökei.
 
A The Anahit (FB)

A könnyűzene is a magyar kultúra része

Erről mindenki bebizonyosodhat január 21-én, csütörtökön 11 órától, ugyanis ekkor indul a Magyar Kultúra Napja-stream, amelyen nem csak a tavalyi év könnyűzenét érintő fontos ügyeiről hallhatunk, de több élő minikoncert is lesz.
 
 
 Illusztráció: cottonbro fotója a Pexels oldaláról

Neked írom a dalt...

A Hangfoglaló Program keretein belül döntés született a magyar dalt népszerűsítő, a dalszerzést oktató, a dalok befogadását segíteni kívánó pályázatról.
 
Ők a magyar közönség jazzkedvencei

Ők a magyar közönség jazzkedvencei

László Attila, Lantos Zoltán és Sárik Péter két-két kategóriában is győzött a magyarjazz.hu portál első ízben megtartott közönségszavazásán, amely több ezres részvétellel zárult.
 
Mindenki táncol: olimpia szám lett a break

Mindenki táncol: Párizsban már olimpia szám lesz a break

Azt 2019 májusában írtuk meg, hogy a NOB közgyűlése egyhangúlag támogatta a breaktánc programba kerülését, a sportmászás, a hullámlovaglás és a gördeszkázás mellett. Akkor arról volt szó, hogy a végső döntést 2020 végén hozza meg a szervezet. Meghozták.
 
Mivel ilxen idén nem lesz, fogadjátok ezt a képet az Operaház fotói közül (2014.)

Minden körülmények között az Operában leszünk

Új, fizetős streamingszolgáltatást indít januártól az Operaház. Az Opera Otthonra című szolgáltatás a korlátozások fennállásáig egyszeri, folyamatos megtekintés mellett teszi elérhetővé a Magyar Állami Operaház és a Magyar Nemzeti Balett legfrissebb produkcióit.
 
Nem csak Kevin marad egyedül karácsonykor...

Nem csak Kevin marad egyedül karácsonykor...

A Fesztivál Önkéntes Központ és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat együttműködésében az ünnepek alatt is folytatódik az a program, melyet a magányos idősek megsegítésére hívtak életre tavasszal, a pandémia kezdetekor.
 
Fotó: MAO/FB

Ők a magyar jazz legjobbjai

Legalábbis azon szavazás alapján, melyet a MagyarJazz.hu internetes portál indított útjára, s mely végeredménye szerint a Modern Art Orchestra lett az év dzsessz-zenekara, Oláh Kálmán az év dzsessz-zeneszerzője, a Lukács Miklós Cimbiózis albuma pedig az év lemeze.
 
A margitszigeti szökőkút idei setlistje

A margitszigeti szökőkút idei setlistje

Az első fagyokig zenél nekünk a szökőkút, az üzemidő délelőtt 11-kor kezdődik, és a XIII. kerületi lakók nyugalma érdekében a zenei...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Elviszik magukkal a Kollár-Klemecz Lászlót is? A Carson Coma Európa-turnéra indul

Az őszi, 10 állomásos Európa-turné lesz a zenekar eddigi leghosszabb külföldi koncertkörútja, két hét alatt összesen nyolc országban és tíz városban játszanak majd, Bécstől Londonon át Münchenig.

16 éve nem írtak új dalokat – ma megjelent a KFT új albuma

16 év után új albummal jelentkezett a KFT: ma megjelent a "Még mit nem" című 6 dalos lemez, melyről két szerzeményt Laár András, hármat Bornai Tibor és egyet Márton András jegyez.
Új koncertek