Nem csak Kevin marad egyedül karácsonykor...

Nem csak Kevin marad egyedül karácsonykor...

A Fesztivál Önkéntes Központ és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat együttműködésében az ünnepek alatt is folytatódik az a program, melyet a magányos idősek megsegítésére hívtak életre tavasszal, a pandémia kezdetekor.
 
Fotó: MAO/FB

Ők a magyar jazz legjobbjai

Legalábbis azon szavazás alapján, melyet a MagyarJazz.hu internetes portál indított útjára, s mely végeredménye szerint a Modern Art Orchestra lett az év dzsessz-zenekara, Oláh Kálmán az év dzsessz-zeneszerzője, a Lukács Miklós Cimbiózis albuma pedig az év lemeze.
 
 
Fotó: BOBAL photography

Tulpa-gyorstalpaló, avagy mi a célja egy rockzenekarnak 2020-ban Magyarországon?

De mi az a Tulpa? A lexikon szerint a tulpa egy olyan különleges szellemi entitás – gyakorlatilag egy energiákból alkotott lény –, melyet csak kivételes képességű beavatottak tudnak létrehozni.
 
500 ember szerint ők ma Magyarország legismertebb és legkedveltebb zenekarai

500 fiatal szerint ők ma Magyarország legismertebb és legkedveltebb zenekarai

Közvélemény-kutatást tartott a DUE Médiahálózat 14 és 24 év közötti fiatalok körében. A közel 500 ember válaszából az derült ki, hogy a Tankcsapda a legismertebb, a Bagossy Brothers Company a legkedveltebb zenekar Magyarországon a fiatalok körében. (Szerintünk a merítés nem olyan...
 
A fotó illusztráció

Ha egy Shakira-dalt nem lehet megszerezni, akkor már neki sem futnak egy Honeybeast-slágernek

Az egyik legnagyobb független magyar menedzsmentcég létrehozott egy több mint 1600 dalt tartalmazó, folyamatosan bővülő adatbázisból kifejezetten könnyen kezelhető, szakmai szempontok alapján szűrhető digitális Zenekönyvtárat.
 
A kulcs a német dj-k kezében van: a kocsmák, pubok nem zárnak be!

A kulcs a német dj-k kezében van: a kocsmák, pubok nem zárnak be!

Tegnap közöltük cikket arról, hogy a német hatóságok bizonyos adóügyi izék miatt bevonták a zenészek körébe a dj-ket. Ennek nem valamiféle szakmai minősítés az alapja, hanem annak eldöntése, hogy a népek kifejezetten az előadásukért, vagy csak úgy vannak ott, ahova bementek.
 
 
Ingyenes koncert a Magyar Nemzeti Múzeumban

Sold out az ingyenes koncert a Nemzeti Múzeumban

Koncerttel emlékeznek a múzeum alapítójára, Széchényi Ferenc grófra a Magyar Nemzeti Múzeumban november 14-én. s noha november 13-án jár le a regisztrálási határidő, a díszterem már megtelt – ha nem lenne a nyakunkon a Covid, azt írnánk: még a csilláron is lógni fognak...
 
Fotó: Thiago Miranda/Pexels

A koncerteken is kötelező lesz maszkot viselni?

A Magyar Közlöny friss számából kiderült, hogy az új szabályozás hétfőtől lép életbe – tájékoztat a 24.hu.
 
Újra színpadon a hazai rock szupergroupja

Újra színpadon a hazai rock szupergroupja

Tátrai Tibor, Tóth János Rudolf, Solti János és Zsoldos Tamás – igen, halljuk a kórust: MAGYAR ATOM. A hazai rocktörténelem nagyágyúi szeptember 22-én a Müpa Fesztivál Színházában sorozzák meg a közönséget.
 
Csaknem fél évvel a Nagy Leállás után segítségért kiáltanak a rendezvényszervezők

Csaknem fél évvel a Nagy Leállás után segítségért kiáltanak a rendezvényszervezők

A kormánytól kérnek segítséget a rendezvényszervezők, mert az évi csaknem ezermilliárd forintot termelő iparág március óta a járvány miatt gyakorlatilag megszűnt – mondta Ganczer Gábor, a Magyarországi Rendezvényszervezők és -szolgáltatók Szövetsége (MaReSz) elnöke az MTI-nek.
 
Fotó: Ifjúsági Magazin/Recorder blog

Életem első koncertjén nem voltak annyira szépek a lányok

Május elején a Hangfoglaló Program Magyar Könnyűzenei Örökség Megőrzését Támogató Alprogramja, a Hangőr Egyesület és a Volt Egyszer Egy Beatkorszak blog közösen meghirdetett pályázatában a hatvanas, hetvenes és nyolcvanas évekből származó koncerttörténetek megírására...
 
Fotó: Nemzeti Múzeum

Ingyenes koncertek a Nemzeti Múzeumban

Kamarakoncertekkel (is) várja augusztus 20-án a közönséget a Magyar Nemzeti Múzeum, amelyet a nemzeti ünnepen ingyenesen látogathatnak az érdeklődők.
 
Csillag Az Égen: az Erkel Színházba készül a Bagossy Brothers

Csillag Az Égen: az Erkel Színházba készül a...

A gyergyószentmiklósi Bagossy Brothers Company októberben az Erkel Színházban mutatja be új műsorát – a csapat közel egy éve dolgozik a Csillag...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

3 nap, 29 zenekar, nulla szemét – jön az idei Alpárfeszt

Kicsit több mint egy hónap van hátra Alpárfesztig (2024. június 27-29.), ami igazi ünnep az antimainstream zenék rajongóinak, hiszen Lakiteleken A listás bandák helyett az underground rock- és metalvilág legjobb csapatai kapnak helyet. És pont ez adja az egésznek az utánozhatatlan vibe-ját, na meg a Tisza közelsége, ami miatt immár...

Csak boldog születésnap: Random Trip 15 a Parkban

Május 7-én rendezték meg a Random Trip 15 éves jubileumi koncertjét a Budapest Parkban. De nevezhetnénk akár egy óriási házibulinak is. Hogy miért?
Új koncertek