Földes úr – vagy Hobo bácsi...?

Földes úr – vagy Hobo bácsi...?

Május elején a Hangfoglaló Program Magyar Könnyűzenei Örökség Megőrzését Támogató Alprogramja, a Hangőr Egyesület és a Volt Egyszer Egy Beatkorszak blog közösen meghirdetett pályázatában a hatvanas, hetvenes és nyolcvanas évekből származó koncerttörténetek megírására...
 
Elvis

Gyertyás megemlékezés lesz az Elvis parkban

A Magyar Elvis Klub 10. alkalommal szervez gyertyafényes megemlékezést a budapesti Elvis Presley parkban.
 
 
Fotó: MTVA Archívum

Soltész Rezső tüdőszűrésen

Nem, ez nem egy bulvárhír a népszerű előadó aktuális egészségügyi állapotáról, hanem a „Hogyha hallom én, minden az enyém” című pályázat nyertes novellája. Május elején ugyanis a Hangfoglaló Program Magyar Könnyűzenei Örökség Megőrzését Támogató Alprogramja, a Hangőr...
 
Kóbor János és Debreczeni Ferenc a bélyeg bemutatóján (MTI)

Rockklasszikusok bélyegen: az Omegával indul a sorozat

Arról már beszámoltunk, hogy Nagy-Britanniában az emlékérme után bélyegsorozat is készül a Queen tiszteletére, most örömmel adunk hírt arról, hogy immáron a zenészekre is gondolt a Magyar Posta – reméljük, Benkő László lábadozását is megsegíti ez az esemény.
 
Fotó: FOO/FB

Ha elmarad az idei Fishing On Orfű, a jövő évi megrendezése is veszélybe kerül

Ezt Lovasi András mondta a Magyar Narancsnak adott interjúban. Nincsenek illúziói.
 
A fotó illusztráció (Anna-bál/FB)

Az Anna-bál idén elmarad, de az OperaFüredet megtartják!

A Magyar Állami Operaház közleménye szerint, bár az Anna-bál idén elmarad, az OperaFüred elnevezésű ingyenes programsorozatot megtartják július 23-án csütörtökön és 24-én pénteken a balatonfüredi Gyógy téren
 
 
Ezért volt fényorgia a Nemzeti Galériában

Hát ezért volt fényorgia a Nemzeti Galériában...

Kicsivel több mint egy hete a város számos pontját beragyogta a Nemzeti Galériában (-ból, -nál) megrendezett látványos fényshow: itt a magyarázat, mi volt ez!
 
Ezt az öt magyar slágert játszották tavaly a legtöbbet

Ezt az öt magyar slágert játszották tavaly a legtöbbet

A 2019-ben legtöbbet élőben játszott dalok listáját a Hungária együttes 40 éves Csókkirály című slágere vezeti, ám az élmezőnybe az örökzöldek mellé bekerült a Magna Cum Laude Pálinka dal című szerzeménye is.
 
Fotó: MRME

Ezek a szabadtéri rádiós koncertek időpontjai!

Zenélő Magyarország címmel háromnapos szabadtéri koncertsorozatot ad péntektől Budapesten és 12 vidéki helyszínen a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara és Énekkara.
 
Fotó:  Wolfgang (Pexels)

Óriási dugó lesz a fesztiválsztrádán augusztusban

Azt mi is többször megírtuk, hogy az összes nyári fesztivál – vagyis azok, amelyeket nem töröltek – augusztus utolsó két hetében lesz. Az InfoRádiónak Márta István, a Magyar Fesztiválszövetség adott interjút.
 
Fotó: Wendy Wei (Pexels)

500 embernek nem éri meg külföldi fellépőt hozni

Egy videós beszélgetés során Bujtor Balázs hegedűművészt, Molnár Csillát, a Halott Pénz menedzserét és Lotfi Begi dj-t, kérdezték, ez utóbbitól idézünk.
 
Fotó: Sebastian Ervi (Pexels)

540 könnyűzenei koncert részesült állami támogatásban, itt a lista

Arról már beszámoltunk, hogy az Emmi egymilliárd forintos pályázatot írt ki a független előadóművészeknek,“Köszönjük, Magyarország” címmel. Ebben benne vannak a színészek, a színházi dolgozók, a bábszínészek, a népzenei, néptánc- és cigányzenei művészek, a kortárs...
 
Crossover zenei forgatag a Tüskecsarnokban

Crossover zenei forgatag a Tüskecsarnokban

Műfajokon átívelő show-val készül első magyarországi fellépésére a világhírű filippínó énekes, Marcelito Pomoy. A világslágereket,...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Csak boldog születésnap: Random Trip 15 a Parkban

Május 7-én rendezték meg a Random Trip 15 éves jubileumi koncertjét a Budapest Parkban. De nevezhetnénk akár egy óriási házibulinak is. Hogy miért?

Hogyan játszik Omegát egy Omega utáni zenekar?

"Az Omega Testamentum (továbbiakban OT) érdekes hibrid. Joggal viseli az Omega nevet, mert az életben maradt tagok ötven százaléka alapította és zenél is benne. Ezzel együtt vagy éppen emiatt nem eredeti Omega, csak tribute zenekar" – Mohabá majálison járt még két hete, kis spéttel közöljük az írását, bocs.
Új koncertek