Fotók: Mohácsiné Palásti Márta (www.martassist.hu)

MOONHEAD PROG FEST – Megrendezték az Első Magyar Progresszív Rock Fesztivált

Saxon Dave-nek, alias Szász Dávidnak, a Mandrake Moon együttes vezetőjének régi álma volt, hogy összehozzon egy magyar progrock fesztivált. 2023. január 21-én, szombaton mindez sikerült!
 
A Duran Duran szomorú bejelentést tett

Szomorú bejelentést tett a Duran Duran a Rock & Roll Hall of Fame beiktatási ceremóniáján

A Duran Duran gitárosa, Andy Taylor nem tudott részt venni a zenekar szombati beiktatásán a Rock & Roll Hall of Fame-be – kiderült, hogy 4. stádiumú rákot diagnosztizáltak nála.
 
 
A fotó illusztráció

Jazzlabirintussá változnak a Magyar Zene Háza terei

A Dés András kurátori hétvégén az osztrák és a magyar jazzélet középgenerációjának kiemelkedő zenészei játszanak együtt három kifejezetten erre az estére felálló formációban – először, de reméljük nem utoljára!
 
Világszínvonalú prog rock egy Garay téri pincében

Világszínvonalú prog rock egy Garay téri pincében

A Szintézises Gerots Zoltán YouTube-csatornájának tizenöt követője van. Velem együtt tizenhat. És nem, nem azért, mert nem is érdemel többet. Sőt, megnéztem: a Mandrake Moon csatornáját tizenheten követik.
 
Ma kezdődik a fertőrákosi barlangszínház idei évada

A Punnany Massifé lesz az első tánc: ma nyit a fertőrákosi barlangszínház

Ma kezdődik a Fertőrákosi Kőfejtő és Barlangszínház 2022-es szezonja: a Királynők és királyok címmel meghirdetett évadot a Punnany Massif zenekar nyitja meg, másnap Szulák Andrea és a Stúdió 11 Ensemble ad koncertet.
 
Nagyon nagy nevek a soproni dobos fiestán

Nagyon nagy nevek a soproni dobos fiestán

Stanley Jordan dzsesszgitáros, David Sanborn hatszoros Grammy-díjas szaxofonos, valamint Billy Kilson dobos is fellép a negyedik SopronDrum elnevezésű fesztiválon július 7. és 10. között a fertőrákosi barlangszínházban.
 
 
Fotó: Szuterén Gasztrotér

Vacsorakoncertek a szuterénból

A Szuterén Gasztrotér egy lakásétterem, amelyet a Tóth házaspár (Rita és András) működtet házuk vadregényes kertjében és egy különálló, vendégek fogadására alkalmas beltéri helyiségben 2017 óta.
 
Fotó: Eric Clapton/FB

Eric Clapton, Kid Rock és Van Morrison a Variety legrosszabb dal/2021. listáján

Kemény volt a verseny ezen "kitüntetett" helyekért, de íme néhány a legrosszabb dalok közül a múlt évből – írja a lap, és hozzáteszi, hogy a védőoltás-ellenes rock gyakorlatilag külön alműfajjá vált, s szerintük Kid Rock, DaBaby, Eric Clapton vagy Van Morrison dacosan lázító...
 
A Punnany Massiftól Rúzsa Magdiig: hatvan előadással érkezik a fertőrákosi barlangszínház új évada

A Punnany Massiftól Rúzsa Magdiig: hatvan előadással érkezik a fertőrákosi barlangszínház új évada

Királyok és királynők évada mottóval, széles műfaji választékot kínálva, minden eddiginél több, összesen hatvan előadást tervez a Fertőrákosi Kőfejtő és Barlangszínház a következő évadban.
 
Fotó: MaNDA

Megjelent vinylen az első magyar hardrock-koncert

A legendás Taurus együttes 1972-es felvétele nemsokára 50 éves, és először jelent meg vinylen, mégpedig vágatlan formában.
 
Mikisz Theodorakisz és Anthony Quinn, vagyis Zorba...

Zorba, a görög – elhunyt Mikisz Theodorakisz zeneszerző

Elhunyt Mikisz Theodorakisz világhírű görög zeneszerző. A Zorba, a görög című film zenéje, valamint számos más népszerű dallam írója csütörtökön Athénban, 96 éves korában halt meg.
 
Fotó: Blink-182

Kíséri a zenekart a balszerencse – daganattal küzd a Blink-182 basszusgitárosa

A HVG szúrta ki: Mark Hoppus a Twitteren azt írta, hogy „szívás” és „fél”, de bízik az orvosokban. A banda 49 éves basszusgitárosa és vokalistája az elmúlt három hónapban kemoterápián esett át. Az egyelőre nem publikus, hogy a rák melyik szervét támadta meg.
 
Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és...

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

Pulóveres nyitóhétvége a Kobuciban

Homeopátia, homeopátia... Reméljük sem efféle, sem egyéb gyógyhatású szerekre nem szorulnak majd azok, akik részt vesznek a ma nyitó Kobuci Kert startprogramjain.

A fák almái: James McCartney és Sean Ono Lennon összeálltak egy dalra

Paul McCartney egyetlen fia és John Lennon kisebbik fia április 12-én, pénteken jelentette meg első kollabjukat, a "Primrose Hill"-t.
Új koncertek