Yaroslava Borz fotója a Pexels oldaláról

A vinyl megelőzte a CD-t, de nem ő vezet

Magyarországon tavaly 2020-hoz képest másfélszeresére nőtt a vinyl lemezek értékesítése, erre már többet költöttek a magyarok, mint CD-re. A streaming ugyanakkor továbbra is egyeduralkodó.
 
Fotó: pexels.com

Tízmillió állást vitt el a pandémia a kreatív szektorban

A koronavírus-járvány következtében 2020-ban világszerte tízmillió munkahely szűnt meg a kreatív iparágakban, és a kulturális szféra egyre növekvő digitalizálódása miatt a művészeknek minden eddiginél nehezebb a megélhetés – közölte az UNESCO hétfőn publikált jelentésében.
 
 
Adele válási albuma volt a legkelendőbb 2021-ben

Adele válási albuma volt a legkelendőbb 2021-ben

Adele 30 című albuma volt a 2021-es év legkelendőbb lemeze az Egyesült Királyságban: az egyetlen album volt, amit több mint félmillió példányban vásároltak meg.
 
Azért mennek már novembertől a karácsonyi dalok, mert te akarod

Azért szólnak már novembertől a karácsonyi dalok, mert te akarod

A Dalszerző blog értesülése szerint nem is utálja mindenki annyira a karácsonyi dalokat, sőt, már novemberben jelentkezik az igény az emberekben, hogy ünnepi dalokat hallgassanak.
 
Fotó: Slipknot

Pénteken te is ott lehetsz Kaliforniában, a Slipknot koncertjén

November 5-én éjszaka teljes hosszában megnézheted a Slipknot Knotfest fesztiválról sugárzott koncertjét.
 
Újra megtekinthető A dzsungel könyve

Újra megtekinthető A dzsungel könyve

A magyar színháztörténet egyik legsikeresebb, legendás darabja újra látható – online. Május 29., 18:00 és május 30., 22:00 között bármikor megtekinthető, felvételről!
 
 
Létezik egy áthidaló megoldás a live stream és az élő koncert között: az Elefánt most bemutatja

Létezik egy áthidaló megoldás a live stream és az élő koncert között: az Elefánt most bemutatja

Nem tudjuk, mikor sikerül teljesen kiiktatni az életünkből a vírust, de az online térhódításának eredményei várhatóan sokáig velünk maradnak majd. Az egyik ilyen produktum a KÖZÖNSÉGES KONCERT, amelyet az Elefánt prezentál nekünk 2021. május 24-én 20 órától.
 
Létezik ennél jobb helyszín egy live streamhez?

Létezik ennél jobb helyszín egy live streamhez?

Veszprémben kezdte a tavaszi szezont a Be Massive Horizon csapata. A live stream-et ezúttal Peter Matko prezentálta a veszprémi Harmat utcai kilátópontról.
 
Kállay Saunders, Holychicks, Ricsárdgír és mások: koncertfolyam – egyelőre onlie

Kállay Saunders, Opitz Barbi, Holychicks és mások: koncertfolyam – egyelőre onlie

A #hallgasshazait eseménysorozat keretében hétről hétre, minden csütörtökön hazai előadók adnak koncertet, "menő" helyszínekről streamelve.
 
Fotó: Zsolnay Negyed

Zsolnay 360 – ingyenes minikoncertek

Azért 360, mert a minikoncerteket 360 fokban rögzítik majd, és azért Zsolnay, mert mindez a pécsi Zsolnay Kulturális Negyed szervezésében lesz megtekinthető. Ebből talán már kitaláltátok, hogy nem élő koncertekről van szó, de mindent elkövetnek, hogy a dolog több legyen egy szimpla...
 
Iggy Pop ma 74 éves – ez a Sydney Operaház ajándéka

Iggy Pop ma 74 éves – ez a Sydney Operaház ajándéka

Egy nagyon különleges show egy nagyon különleges házban – fogalmaz az operaház. 2019 áprilisában Iggy négy telt házas műsort játszott Ausztráliában, ezek közül kettő a Sydney Operaházban volt. Ma, Iggy születésnapján levetítik a Sydney Operaházban adott 2. koncertjét.
 
Szakszervezetbe tömörülnek a zenészek a Spotify kizsákmányolása ellen

Szakszervezetbe tömörülnek a zenészek a Spotify kizsákmányolása ellen

A Zenészek és Szövetséges Dolgozók Szakszervezete (UMAW) a járvány alatt kezdte meg működését, céljukként többek között a streaming platformok méltányosabb díjazásait, az előadóknak járó jogdíjak biztosítását, valamint a kiadókkal való egyenrangú kapcsolatokat és...
 
Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte –  és most Magyarországra jön

Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte...

Donny Benét, az ausztrál synth-funk zenész kopaszodó fejével, hódító bajuszával és fehér zakójával 2011 óta tartja lázban a világot...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

EGYÜTT A ROCK&ROLL-ért – 3 napos fesztivál koncertekkel Budapest szívében

A Rocky Monday Közhasznú Egyesület 2024. április 26-28. között, a VI. ker. Dessewffy utca 39 előtti szakaszon immáron negyedik alkalommal szervezi meg az "EGYÜTT A ROCK & ROLL-ért" elnevezésű zenés fesztiválját.

Amikor mindenki szerző a zenekarban – idén is izgalmas témákkal jön a Dalszerző Expo

Idén hetedik alkalommal szervezi meg az Artisjus a DEX Songwriting Expót. A rendezvényt 2018-ban indította el a szerzői egyesület azzal a céllal, hogy hiánypótló kezdeményezésként támogassa az információmegosztást és kapcsolatépítést a dalszerzői közösségen belül, valamint lehetőséget teremtsen a szakmai fejlődésre.
Új koncertek